Güncelleme Tarihi:
Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:
2025 yılı Ocak ayında Ticaret Bakanlığımız taşra teşkilatınca tüketicinin korunması mevzuatı kapsamında gerçekleştirilen fiyat etiketleri denetimlerinde; toplam 22,818 firma denetlenmiş ve aykırılık tespit edilen 7,367 firma hakkında 55,6 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır.
2025 YILI OCAK AYINDA 13,123 MARKETLERDE YAPILAN FİYAT ETİKETİ DENETİMLERİ KAPSAMINDA, 32,5 MİLYON TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI
2025 yılı Ocak ayında yapılan fiyat etiketi kapsamında 13,123 markette fiyat etiketi denetimi yapılmış olup, aykırılık tespit edilen marketlere 32,5 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır.
2025 YILI OCAK AYINDA 6,454 LOKANTA, RESTORAN, KAFE, PASTANE GİBİ İŞYERLERİ DENETLENDİ, 9,8 MİLYON TL CEZA UYGULANDI
Aynı dönemde 6,454 restoran, lokanta, kafe pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunan işyerlerinde yer alan tarife ve fiyat listeleri denetlenmiş olup, 9,7 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır.
2025 Yılı Ocak Ayında Tüketicilerin Taraf Olduğu Sözleşmelere Aykırı Davranılan 25 Ayrı Dosyada, 52,7 Milyon TL İdari Para Cezası Uygulandı.
2025 YILI OCAK AYINDA REKLAM VE HAKSIZ TİCARİ UYGULAMALAR KARŞISINDA 2,034 FİRMA DENETLENDİ, 188 FİRMAYA 29,3 MİLYON TL CEZA KESİLDİ
Diğer taraftan, Ticaret Bakanlığımız İç Ticaret Genel Müdürlüğü Ekipleri, 2025 yılı başından bu yana, otomotiv, emlak, kuyumculuk sektörlerinde, fahiş fiyat ve diğer hususlara ilişkin olarak toplam 14,583 firma denetledi. Aykırılıklar için, 17,8 milyon TL direkt ve Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nca da 126,7 milyon TL idari para cezası uygulandı.