Ayaküstü imza atma!

Güncelleme Tarihi:

Ayaküstü imza atma
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2001 00:00

Hazine eski Müsteşarı Eğilmez, Derviş`e mesleki önerilerde bulundu. Eğilmez, Sakın koridorda imza atma. Acele giden ecele gider lafı aslında bunun için söylenmiştir dedi

Yeni ekonomik programın çatısı kurulurken, ekonomi yönetiminin eski kurmayları konuyla ilgili görüş ve önerilerini aktarmaya başladı. Hazine eski Müsteşarı Mahfi Eğilmez, Radikal gazetesindeki köşe yazısında, Kemal Derviş`e Açık Mektup başlığıyla yeni programda dikkat edilmesini önerdiği unsurları sıraladı. Eğilmez`in, kendi deneyimlerinden yola çıkarak dikkat çektiği konuların başında dış kaynak geliyor. Dışardan para getireceğinizi asla söylemeyin, hatta ima dahi etmeyin diyen Eğilmez, O sözü söylediğiniz andan itibaren piyasalar faiz işletmeye başlar yorumunu yapıyor. Eğilmez, önerilerine şöyle devam ediyor:

* Önce piyasaları çalışır hale getirmeye çalışın. Piyasa kendi kendine çalışır. Ama piyasadan korkuyorsanız ve bunu belli ediyorsanız, piyasa çalışmamaya başlar. O zaman, aslında normalde kendi kendine çalışması gereken piyasayı yeniden çalışır hale getirmek için bayağı uğraşmak gerekir.

* Bürokraside uyumlu yazıları aşağısı, olumsuz yazıları yukarısı imzalar. Benzer yazıların aynı kademede imzalanması için ısrarlı olun. Böylece bazı olumlu yazılara da siz imza atmış olursunuz.

* Asla ve asla koridorda yazı imzalamayın. Acele giden ecele gider sözü aslında bu tür aceleye getirilmiş bürokratik imzalar için geçerlidir.

* Danışmanlarınızın sizin adına görüş açıklamasına izin vermeyin. Aksi taktirde bürokratlarınızla aranız açılır. Bürokratların en sevmediği insanlar, bakan gibi davranan danışmanlardır.

* Sizden önce o görevde bulunmuş olanlarla arada bir görüşüp fikirlerini alın. Bu, onların nerede hata yaptıklarını itiraf etmelerine ve sizin aynı hataya düşmemenize yardımcı olur.

* Gazetecilerle onlar istediği zaman değil, siz istediğiniz zaman konuşun. Buna karşın bu konuşmalarda bildiğiniz her şeyi açık açık anlatın.

* Resmi arabanızla giderken kırmızı ışıkta mutlaka durun. Yaşamları boyunca kırmızı ışıkta durmamış olanlar bile sizin kırmızı ışıkta durmanızı beklerler.

* Boş zamanlarınızda hukuk çalışın. Türk toplumu denetimi, yönetimden daha fazla önemser.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!