Avrasya Tüneli'nin ücreti belli oldu

20.12.2016 - 15:21 | Son Güncelleme :
Avrasya Tüneli'nin ücreti belli oldu | Ekonomi Haberleri

Asya ve Avrupa yakalarını, deniz tabanının altından geçen bir karayolu tüneli ile birbirine bağlayacak olan Avrasya Tüneli Projesi açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılış töreninde yaptığı konuşmada, Avrasya tünelinden geçişlerin yılbaşına kadar 15 TL olacağını ve toplanan gelirin Aile ve Sosyal politikalar bünyesinde, şehitlerin aileleri için açılan hesaba aktarılacağını duyurdu.

Başbakan Binali Yıldırım, Avrasya Tüneli'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

*Kıtaları birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nin İstanbulumuz'a ve Türkiyemiz'e hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.

İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİ GELİŞMEYE DEVAM EDECEK

*Dün gece Rusya’nın Ankara Büyükelçisi hayatını kaybetti. Terör bir kez daha alçak yüzünü gösterdi. Bu olay Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri bozmaya yönelik alçak bir provokasyondur.

Haberin Devamı

*Kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın Türkiye-Rusya ilişkileri gelişmeye devam edecek. Dostlukları arttırma, düşmanlıkları azaltma yönünde çalışmalarına liderimiz, Cumhurbaşkanımızın riyasetinde devam edeceğiz.

EN BÜYÜK HAYALLERDEN BİRİYDİ

*Her şey insanımızın hayatını kolaylaştırmak için dedik ve yola çıktık. Avrasya Tüneli de en büyük hayallerimizden biriydi. Marmaray gibi, Yavuz Sultan ve Osmangazi köprüleri gibi hayalleri birer birer gerçeğe dönüştürerek bugünlere geldik. Açtığımız her eser, yürüttüğümüz her hizmet bu toprakların hakkı olan aziz milletimiz içindir.

DOSTLUĞU ÖN PLANDA TUTACAĞIZ

*Türkiye’nin büyüme azmini Allah’ın izniyle hiçbir şer güç durduramayacaktır. Şeytani tuzaklarla kan dökenler, can alanlar Türkiye’yi insani değerlerden, hukuk devletinden asla vazgeçiremeyecek. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye adalet çizgisinden sapmayacak.

*Bin yıllık kardeşliğimize zarar veremeyecekler. Dış ilişkilerimizde dostluğu, güveni ön planda tutacağız. Terör nereden gelirse gelsin sonuna kadar mücadele edeceğiz. Dünkü olayı da lanetle kınıyoruz ancak bu olayı yapanlar, bu çarpık zihniyetli sapkınlar asla ve asla amaçlarına erişemeyecekler.

AÇILIŞ TARİHİ BELLİ OLDU

Haberin Devamı

*İnşallah yeni havalimanımızı (3. Havalimanı) 2018’in şubat ayında, 26 şubatında devreye almış olacağız.

DENİZİN ALTINDA 106.5 METRE

*Bugün dünyanın en derin tünelini açıyoruz. Denizin altında 106,5 metre, dile kolay. Buradan Haydarpaşa’ya sadece 4 dakikada geçeceğiz. Bu bulunduğumuz Kennedy Caddesi,  E-5 yoluna kesintisiz, denizin altından bağlanıyor. 15 dakikada geçeceğiz, işte medeniyet bu.

*Deniz altından geçişle sadece 4 dakika. Unkapanı ve Galata köprülerinin trafik yükü de daha da azalacak. 120 bin araç günde bu tünelden geçip Asya ve Avrupa’ya ulaşmış olacak. Bir yılda sadece yakıt tasarrufu 160 trilyon, zaman tasarrufu 52 milyon saate ulaşacak. Tünel 24 saat hizmet verecek. Doğal afetlerden etkilenmeyecek şekilde modern donanımlara sahip.

*Çevreye duyarlı, hızlı, güvenli, sizlere en iyi konforu sağlayacak şekilde yapıldı.

AĞA BABALARINI DA BULACAĞIZ

*Terör örgütlerinin arkalarındaki ağa babalarını da bulup ortaya çıkaracağız. Bu büyük millet birlik ve beraberliğiyle terörü yok edecektir. Bizler Türk Milleti olarak İstiklal ruhuyla nasıl 15 Temmuz’da darbecilere darbeyi indirdiysek bütün terör örgütlerine de aynı şekilde yapacağız inşallah. Bizim en büyük güvencemiz ay yıldızlı bayrağımızdır. Bu eser benim Ulaştırma Bakanlığım döneminde başlattığımız bir projedir. Allah’a hamd ediyorum, bu projeleri bitirmek bizlere, AK Parti iktidarına nasip oldu.

AÇILIŞ ÖNCESİ YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Avrasya Tüneli açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştiriliyor. Tünelin Yenikapı'daki girişinde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile vatandaşlar katılıyor. 

Avrasya Tüneli'nin açılışının yapılacağı Kumkapı mevkiinde polis, yoğun güvenlik önlemleri aldı. Helikopter destekli önlemler kapsamında deniz polisi de hazır bekletildi. Güvenlik gerekçesiyle bölge trafiğe kapatılırken, deniz polisi de hazır bekletildi. Törenin yapılacağı alanda sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu görüldü.

Haberin Devamı

14.6 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA

İstanbul'da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli, toplam 14,6 kilometrelik bir güzergâhı kapsıyor. Projenin 5,4 kilometrelik bölümü, deniz tabanı altına özel bir teknoloji ile inşa edilen iki katlı tünelden ve diğer metotlarla inşa edilen bağlantı tünellerinden oluşurken Avrupa ve Asya yakalarında toplam 9,2 kilometrelik güzergâhta ise yol genişletme ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirildi. Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem-Göztepe arasında yer alan yaklaşım yolları genişletilerek kavşak, araç alt geçitleri ve yaya üst geçitleri inşa edildi. Tünelle yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya inecek.

HIZ SINIRI 70 KİLOMETRE

Avrasya Tüneli'nde hız sınırı 70 km olacak. Asya kıtasından giriş Harem Üsküdar tarafından olacak; Avrupa kıtasından giriş ise Çatladıkapı Fatih tarafından yapılacak.

DENİZİN 106 METRE ALTINDA 4,5G HİZMETİ VERİLECEK

Operatörler, İstanbul'un iki yakasını denizin 106 metre altından birleştiren Avrasya Tüneli'nde mobil haberleşmenin 4,5G kalitesinde ve kesintisiz sağlanması için çalışmalarını tamamladı. Avrasya Tüneli, Yandex Navigasyon ve Haritalar'a eklendi. İstanbul Boğazı'nın iki yakasını denizin altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli, kullanıcılara sunulan rota alternatifleri arasında yer almaya başladı.

YILBAŞINA KADAR 15 TL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılış töreninde yaptığı konuşmada, Avrasya tünelinden geçişlerin yılbaşına kadar 15 TL olacağını ve toplanan gelirin Aile ve Sosyal politikalar bünyesinde, şehitlerin aileleri için açılan hesaba aktarılacağını duyurdu.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.142 Değişim: 0,69% Hacim : 93.769 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.056 29.03.2024 Yüksek 9.154
Açılış: 9.125
32,3766 Değişim: 0,18%
Düşük 32,2128 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
35,0177 Değişim: -0,14%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.327,00 Değişim: 0,28%
Düşük 2.314,41 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.