Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2003 12:31
Uluslararası taşımacılık ve lojistik hizmeti sunan Ata Freight Line Limited Şirketi, Hindistan ve Çin`le ithalat, ihracat bağlantısı olan işadamı ve sanayicilere hizmet vermekamacıyla bu ülkelerde ofis açtı.
Firmanın Marmara ve İç Anadolu Bölge Müdürü Gonca Gül, düzenlediğibasın toplantısında, ABD`de New York ve Los Angeles, Türkiye`de İstanbul, Bursa, İzmir ve Ankara ofislerinde hizmet veren firmanın, şimdi de Uzakdoğu`da kendi ofisleriyle hizmete başladığını bildirdi.
Türk sermayeli bir ABD şirketi olan firmanın Hindistan ile Çin`de Hong Kong ve Şangay`da açtığı ofislerin, Uzakdoğu taşımacılığında dahagüvenilir ve daha hızlı hizmet anlayışının sonucu olduğunu anlatan Gül, artık Uzakdoğu-Türkiye ya da Uzakdoğu-dünya taşımalarında müşterilerinin doğrudan firmanın ofislerinden bilgi alabileceklerini söyledi. Çin ve Hindistan`da çalışma ortamının belirsiz olduğunu, hem kanunlar hem de uygulamalar açısından bütün organizasyonlarda bir kaosyaşandığını kaydeden Gül, belirsizliğin bu ülkelerle iş yapan Türk işadamlarını da olumsuz etkilediğini belirtti.
Gül, Türkiye`de ithal ürünlerin yüzde 60`ının Uzakdoğu kökenli olduğunu, ancak ithalatta yaşanan sorunların had safhaya ulaştığını vurgulayarak, işadamlarının fiyat, nakliye gibi konulardaki sorunlar nedeniyle verdiği sözü tutamadığından yakındı. Gül, şunları söyledi: Çin ve Hindistan, Türk sanayiciler için çalışması son derece zorülkelerdir. Bizim alıştığımız düzen dışında olan bu ülkelerde yapılanmak da çok zordur. Biz bu zoru başardık. Çin ve Hindistan`da ilk kez olan bu yapılanma Türk işadamları için bulunmaz bir olanak sağlıyor. İhracat ve ithalat yapan işadamlarının, bu bölgede karşılaştıkları bilgi akışı, nakliye ve lojistik gibi her sorunu ofislerimiz aracılığıyla çözmeye hazırız. İşadamları bilgi akışında bizi kullansınlar, tüm sorunlarının çözüldüğünü görecekler. Zira işadamları ofislerde doğru, net bilgi alabilecekleri, kendi dillerini konuşan insanları karşılarında bulacaklar. (A.A.)