ABD Rusya'ya karşı yeni yaptırımları açıkladı

24.03.2022 - 17:46 | Son Güncelleme :
ABD Rusya'ya karşı yeni yaptırımları açıkladı | Ekonomi Haberleri

Ukrayna'ya savaş açan Rusya'ya dünyadan tepki ve yaptırım yağmaya devam ediyor. Bugün İngiltere'den sonra ABD de yeni bir yaptırım paketi ile 400'den fazla isme uygulanacak kısıtlama ve yasakları duyurdu.

Bir ay önce Ukrayna işgalini başlatan Rusya'yı saran Yaptırım çemberi daralmaya devam ediyor. Bugün NATO liderleri Rusya'ya karşı alınacak yeni önlemleri konuşmak için Brüksel'de bir araya gelirken İngiltere peşinden de ABD Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlarını açıkladı.

DUMA ÜYELERİ DE LİSTEDE

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı sürdürdüğü müddetçe yaptırımların devamının geleceğinin altı çizilerek 400’den fazla Rus elit, Duma üyesi ve savunma şirketine yeni yaptırımlar getirildiğini duyuruldu.

Haberin Devamı

SAVUNMA SANAYİSİ HEDEF ALINDI

Yeni yaptırım listesinde Devlet Duması'nın 328 üyesi, Sberbank'ın Üst Yöneticisi Herman Gref, Rus elit Gennady Timchenko da yer aldı.

Yaptırım listesine Rusya'da savunma sanayisinin bel kemiği olan 48 firma da eklendi.

İNGİLTERE YAPTIRIMLARI DUYURDU

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, "Putin'in savaş makinesini besleyen hayati endüstrileri kesmek için 65 yeni yaptırımı" duyurdu.

Yeni yaptırımlar İngiltere'nin Vladimir Putin'in özel ordusu olarak görülen paramiliter örgüt Wagner Group'u, stratejik sektörleri, bankaları ve iş dünyasından elit isimleri hedef alıyor.

Wagner Grup'un Ukrayna lideri Zelenskiy'i öldürmekle görevlendirildiği bildirilmişti. Stratejik sektörler arasında çok sayıda savunma şirketi ve Rus Demiryolları da var.

Kurucu ortakları arasında Rus oligarklar Mikhail Fridman, Petr Aven ve German Khan'ın da bulunduğu Alfa Bank da dahil olmak üzere altı banka daha yeni yaptırımlarla hedefleniyor.

Rusya'daki en büyük özel banka olan Alfa Bank ile birlikte Gazprombank'in varlıkları donduruluyor. İngiltere dünyanın en büyük elmas üreticisi Alrosa'ya da yaptırım uyguluyor.

Haberin Devamı

LAVROV'UN ÜVEY KIZI DA LİSTEDE

Yaptırım uygulanan kişiler arasında Tinkoff bankası Oleg Tinkov'un kurucusu milyarder "petrol kralı" Eugene Shvidler, Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın CEO'su Herman Gref ve Dışişleri Bakanı Lavrov'un üvey kızı Polina Kovaleva yer alıyor.

Rusya tarafından Melitopol'un 'belediye başkanı' olarak atanan Galina Danilchenko da yaptırıma tabi tutuldu.

Yaptırım uygulanan kişilerin Birleşik Krallık'taki varlıkları donduruluyor, Birleşik Krallık'a veya Birleşik Krallık'tan seyahat etmeleri yasaklanıyor.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.269 Değişim: 0,00% Hacim : 94.982 Mio.TL Son veri saati : 18:10
Düşük 0 10.05.2024 Yüksek 0
Açılış: 0
32,2655 Değişim: 0,07%
Düşük 32,1994 10.05.2024 Yüksek 32,3162
Açılış: 32,2421
34,8048 Değişim: 0,01%
Düşük 34,7224 10.05.2024 Yüksek 34,8794
Açılış: 34,8007
2.455,72 Değişim: 0,96%
Düşük 2.429,59 10.05.2024 Yüksek 2.456,71
Açılış: 2.432,48
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.