5G rekabeti sahadan başladı

Güncelleme Tarihi:

5G rekabeti sahadan başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2025 04:002dk okuma

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun, dört büyüklerin statlarına 5G şebekesi kurulacağını ve halka açık şekilde denemeler yapılacağını açıklamasının ardından telekomünikasyon sektörünün oyuncularından arka arkaya ‘Hazırız’ açıklamaları geldi.

Haberin Devamı

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone yetkilileri ilk uygulamanın gerçekleşeceği Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’taki Galatasaray-AZ Alkmar maçı öncesinde yaptıkları açıklamalarda obonelerine 5G deneyimini yaşatmak üzere hazırlıklarını tamamladıklarını duyurdular.

‘5.5G ŞEBEKESİ AÇILIYOR’

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal da Türkiye’nin 5.5G’ye en hazır operatörü olduklarının altını çizdi. Önal, “5.5G ve ötesi teknolojileri; ulaşım, sağlık, eğitim, tarım, akıllı şehirler ve spor gibi alanlara entegre ederek, dijital dönüşüme öncülük ediyoruz. Güçlü fiber altyapımızla uçtan uca dijitalleşmenin merkezindeyiz. Galatasaray - AZ Alkmaar karşılaşmasında çok önemli bir yeniliğe imza atıyoruz. Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’a kurduğumuz 5.5G Mobil Şebekemizi kullanıcılarımızın deneyimine açıyoruz” ifadelerini kullanıdı.

Haberin Devamı

‘HAZIRIZ’ MESAJI

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç konuyla ilgili, “Türkiye 5G ihalesi sürecine doğru giderken farklı lokasyonlarda test süreçlerimize devam ediyoruz. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park’ta oynanacak olan Galatasaray-AZ Alkmaar maçında ilk 5G sinyalini vermek için çalışmalarımızı tamamladık. Bu maçta yapılacak kapsamlı testler sonrasında 24 Şubat’ta oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Turkcell’in 5G hızını stattaki tüm Turkcell’li taraftarlar deneyimleyecekler” dedi.

‘FUTBOLSEVERLERLE BULUŞTURACAĞIZ’

Vodafone da futbolseverlere 5G deneyiminin ilk olarak yaşatılacağı Galatasaray-Az Alkmaar maçı için hazır olduklarını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “5G’ye hazırlık yolunda; Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’nun açıkladığı dört büyük futbol takımının stadyumunda 5G denemeleri kapsamında Vodafone Türkiye olarak 20 Şubat Perşembe günü 20:45’te Rams Park’ta oynanan Galatasaray-Az Alkmaar Avrupa Kupası maçında futbolseverlerle 5G teknolojisini buluşturacağız” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!