"2020 birleşme ve satın alma yılı olacak"

04.12.2019 - 16:10 | Son Güncelleme :
"2020 birleşme ve satın alma yılı olacak" | Ekonomi Haberleri

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yıldız, 2020'nin, birleşme ve satın almalar tarafında çok anlamlı bir yıl olacağını belirterek, "Bankalarda likiditenin sağlanma yönündeki iştahının artması ve faizlerin düşmesi de satın alma finansmanları anlamında ciddi bir avantaj sağlayacağı için bu işlemleri hızlandıracak ve artıracak." dedi.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Seçil Kızılkaya Yıldız, İstanbul Ticaret Üniversitesi Borsa ve Yatırım Topluluğu tarafından düzenlenen 2. Ekonomi ve Yatırım Zirvesi'nde konuştu. Yıldız, birleşme ve satın almalarda 2018'in çok iyi bir yıl olduğunu ancak 2019'un tüm dünyada sayısal ve niceliksel olarak azalmanın yaşandığı bir dönem olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Yıldız, 2020'nin iyi bir yıl olacağına inandıklarını belirterek, "Çok ciddi anlamda birleşme ve satın almaların olacağını; enerji, teknoloji, gıda ve sanayinin hemen hemen her kolunda birleşme ve satın almalar olacağına inanıyoruz" dedi.

##$HABER_1458906$##

İhracata yönelik faaliyette bulunan firmalara talep olduğunu ve burada ciddi bir işlem sayısı ve hacim beklediklerini ifade eden Yıldız, "Bankalarda likiditenin sağlanma yönündeki iştahının artması ve faizlerin düşmesi de satın alma finansmanları anlamında ciddi bir avantaj sağlayacağı için bu işlemleri hızlandıracak ve artıracak. 2020, birleşme ve satın almalar tarafında çok anlamlı bir yıl olacak." şeklinde konuştu.

Yıldız, firmaların; ihracatı çeşitlendirme yönünde esnekliğe ve kabiliyete sahip olduklarına işaret ederek, "Dünya konjonktüründe birtakım sıkıntılar yaşandığı dönemde bile ihracat pazarlarını çeşitlendirerek satış kabiliyetlerini artırabiliyorlar." dedi.

"YABANCI YATIRIMCIYI MUTLAKA ÇEKMEK ZORUNDAYIZ"

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Gürsel Öngören de inşaatın uzun süren bir yatırım olduğunu vurgulayarak, "Tüketici açısından konut ya da iş yeri sahibi olmak, yıllardır biriktirdiği değeri gayrimenkule transfer etmesini gerektiriyor. Tamamen güvene dayalı, ülkeye, ekonomiye ve kendine güven..." diye konuştu.

Haberin Devamı

Öngören, 2019 yılında hem yatırım hem de alım açısından rakamların önceki yıllara göre düştüğünü ancak son aylarda, önceki çeyreklere göre satışların arttığını kaydetti.

Bekleyen talebin faizlerin düşmesiyle yavaş yavaş arza yöneldiğini ve bu ivmelenmenin devam edeceğini belirten Öngören, "Gayrimenkul sektöründe de son 6 aydır pek çok yabancı kurumsal yatırımcıyla görüşüyoruz. Bu yabancı yatırımcıyı mutlaka çekmek zorundayız. Türkiye'nin son 15 yıllık tablosuna baktığımızda, büyüdüğümüz her rakam Türkiye'ye giren yabancı sermayeye tamamıyla paralel." ifadelerini kullandı.

"ZORLU BİR DÖNEMDEN GEÇİLEREK DENGELENME GERÇEKLEŞTİ"

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Küçükçolak ise zorlu bir dönemden geçilerek dengelenmenin gerçekleştiğini söyledi.

Küçükçolak, "Türkiye'deki en büyük sıkıntılardan biri bankacılık kesiminin çok fazla domine olmasıdır. Yüzde 90'ların üzerinde finansman kaynağı olarak bankacılık kullanılır. Kalkınma ve yatırım bankacılığı bu alanda bir şans. Bunu hem hükümet kanadı hem de özel sektör anlamış durumda. Bunun 2020'de hızlandırılması ve somut örneklerinin olması lazım." diye konuştu.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.046 Değişim: 2,72% Hacim : 65.804 Mio.TL Son veri saati : 15:39
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.060
Açılış: 8.864
32,3289 Değişim: 0,24%
Düşük 32,2225 28.03.2024 Yüksek 32,3526
Açılış: 32,2508
35,0943 Değişim: -0,08%
Düşük 34,8851 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.294,00 Değişim: 0,72%
Düşük 2.270,83 28.03.2024 Yüksek 2.304,45
Açılış: 2.277,54
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.