Güncelleme Tarihi:
Toplumun dijitalleşmesine katkıda bulunmak, kadınların gelişimini desteklemek ve iş gücüne katılımını artırmak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Vodafone Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Dijital Benim İşim’ projesinde yeni dönem başladı. Proje kapsamında bugüne kadar 21 ilde bulunan 155 halk eğitimi merkezinde 300’ü aşkın eğitimciyle yaklaşık 35 bin kadın kursiyere dijital okuryazarlık ve dijital pazarlama eğitimleri verildi. Projenin yeni dönem hedefleri anlatılmak üzere Adıyaman Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete ve Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel katıldı.
ÖNCELİK DEPREM BÖLGESİ
Süel, yeni dönemde deprem bölgesine ağırlık vereceklerini belirterek, 11 ilde 11 dijital sınıf açılacağını ve toplam 15 bin kadına ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Süel, “Halihazırda deprem bölgesindeki 3 ilde eğitim konteynerlerinin konumlandırıldığı ‘Dijital Benim İşim’ Projesi, yeni dönemde Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Adana, Diyarbakır, Elâzığ, Gaziantep, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa olmak üzere 11 deprem ilinde uygulanacak. Eğitim alacak kursiyerlerin bilişim teknolojileri ve dijital alanlarda beceri ve yetkinlik kazanmalarına katkı sağlanacak” diye konuştu.
Süel, projenin 2020 yılında başladığını ve 35 bin kadına dijital okuryazarlık ve dijital pazarlama eğitimleri verdiklerini belirterek, “Proje eğitimlerini tamamlayıp mezun olan 86 kadın kursiyeri Vodafone Türkiye Müşteri Hizmetleri’nde istihdam ettik. Bu süreçte 3 Dijital Pazarlama Kampanya Yarışması da düzenledik. Yarışmalarda dereceye giren 9 kadın kursiyere 80 bin TL cansuyu sermayesi sağladık” dedi.
43 MİLYON TL’LİK SOSYAL DEĞER
“Temel amacımız, kadınları dijital dünyayla tanıştırarak onlara dijital okuryazarlık becerileri kazandırmak, kadınların sosyal hayatta güçlenmelerini sağlamak ve potansiyel dijital iş olanaklarıyla buluşturmak” diyen Süel, şöyle devam etti: “Projemiz kadınların yalnızca dijital bilgi ve becerilerini artırmıyor, aynı zamanda özgüven ve motivasyonlarının artmasında, dijital dünyanın önemine dair farkındalık kazanmalarında ve destekleyici ilişkiler geliştirmelerinde önemli rol oynuyor. Proje kapsamında verilen eğitimlerle 43 milyon TL’yi aşkın sosyal değer elde ettik. Projeye yaptığımız her 1 TL’lik yatırımın geçen döneme kıyasla 1.5 katına çıkarak 14 TL’nin üzerinde değer yarattığını gördük. Sağladığımız bu sosyal getirinin önemli bir kazanım olduğunu düşünüyoruz. Özetle tüm veriler, proje hedeflerine uygun ve yüksek etkili sonuçlar elde edildiğini gösteriyor.”
Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete ise, “Dijital Benim İşim Projesi kapsamında eğitim verdiğimiz on binlerce kadının dijital alanda farkındalığının, bilgi ve becerilerinin artmasının mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.