1.1 milyarlık ‘halka arz’

08.12.2021 - 09:44 | Son Güncelleme :
1.1 milyarlık ‘halka arz’ | Ekonomi Haberleri

Ankara’da gerçekleştirdiği ‘Next Level’ markalı gayrimenkul projeleri ile bilinen ve İstanbul konut piyasasına da adım atan Pasifik, gayrimenkul yatırım ortaklığı kurarak halka açılıyor. Halka arz büyüklüğü 1.1 milyar lira olarak açıklanırken, talebin fazla olması halinde 1.3 milyar liraya kadar çıkabileceği belirtildi.

Hürriyet gazetesinden Gülistan Alagöz'ün haberine göre; Ankara'da Next Level markasıyla gayrimenkul projeleri geliştiren ve bu markasını İstanbul’a da taşıyan Pasifik, gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) kurarak halka açılıyor. Sermaye Piyasası Kurulu’ndan geçen hafta onay alan Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (PSGYO), Tera Menkul Kıymetler liderliğindeki geniş bir konsorsiyum aracılığıyla 9-10 Aralık tarihlerinde talep toplayacak. Pasifik GYO halka arzında 67.5 milyon nominal değerli pay karşılığında halka arz büyüklüğü 1.1 milyar lira civarında olacak ve bu çerçevede şirketin yüzde 25.23’lük kısmı halka açılmış olacak. Talebin fazla olması durumunda bu büyüklüğün 1.3 milyar liraya kadar çıkabileceği belirtildi. Ek satışın da tamamının gerçekleşmesi halinde halka açıklık oranı ise yüzde 30.28 olacak. Halka arz edilecek payların, yüzde 40’ı bireysel yatırımcılara, yüzde 40’ı kurumsal yatırımcılara ve yüzde 20’si de yurtdışı kurumsal yatırımcılara gerçekleştirilecek satışlar için tahsis edildi.

Haberin Devamı

‘3’Ü BİR ARADA FIRSAT’

Halka arz süreciyle ilgili bilgi vermek için düzenlenen basın toplantısında konuşan Pasifik GYO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, halka arz öncesi gerçekleştirdikleri roadshow’larda kurumsal yatırımcılardan çok olumlu dönüşler aldıklarını belirtti. Gayrimenkule yönelik talep patlamasının yaşandığı ve borsanın sürekli rekor tazelediği bu dönemde bireysel yatırımcıya 3’ü bir arada fırsat sunduklarını söyleyen Erdoğan, “Halka arz, borsada hisse senedi ve gayrimenkul yatırımı imkânı sağlıyoruz” dedi. Proje geliştirmeye odaklı bir GYO olacaklarını belirten Erdoğan, “Bu yönümüzle diğer GYO’lardan da ayrışıyoruz. Kira getirisine odaklı gayrimenkullere değil, proje geliştirip yapıp satmaya odaklı bir GYO kurduk. Bu sayede yatırımcılara çok daha likit bir portföy sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

YENİ YATIRIMLAR YOLDA

Portföylerindeki projeler hakkında bilgi veren Erdoğan şunları söyledi: ”Portföyümüzde şu anda geliştirdiğimiz Merkez Ankara ve Next Level İstanbul projeleri var. Merkez Ankara projemiz Türkiye’nin tek parselde en büyük karma kullanım projesi olmasının yanı sıra Emlak Konut GYO projeleri arasında satış rekorları kıran bir proje. Next Level İstanbul ise konumu ile öne çıkıyor. Levent’in Etiler girişinde eski Jandarma lojmanlarının olduğu alanda yapılacak projemizde kazanç potansiyeli yüksek. Yatırımcıları bu iki projemizin kazanç potansiyeline yüzde 20 iskonto ile ortak etmek istiyoruz.” Erdoğan, gelecek dönemde İstanbul’da yeni projeler de geliştirmeyi planladıklarını, arsa sahiplerinden teklifler aldıklarını da ekledi.

‘SEKTÖRE ÖRNEK OLACAK’

HALKA arzdan elde edilecek gelirin yüzde 30’u ile şirket borçlarının kapatılarak işletme sermayesine destek sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Fatih Erdoğan, gelirin yüzde 70’lik bölümünü ise yeni projelerin geliştirilmesinde kullanılacağını kaydetti. Halka arz süreçlerini diğer sektör oyuncularına da örnek olabileceğini belirten Erdoğan, önümüzdeki dönemde çok sayıda geliştirici şirketin GYO kurarak halka açılmasını beklediklerini söyledi. Tera Yatırım Genel Koordinatörü Metin Seyhan da 2021 yılında üç halka arz gerçekleştirdiklerini belirtirken, yatırımcının GYO hisselerine yoğun ilgisi olduğunu ifade etti. GYO endeksinin derinliğinin arttığını, hacminin yükseldiğini belirten Seyhan, Pasifik GYO için gerçekleştirdikleri roadshow’larda ABD, Avrupa ve Asya fonlarının ilgisini gördüklerini sözlerine ekledi.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.525 Değişim: 0,00% Hacim : 84.989 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.476 18.04.2024 Yüksek 9.602
Açılış: 9.565
32,5943 Değişim: 0,37%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,7277 Değişim: -0,01%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.497,93 Değişim: 0,54%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.