Güncelleme Tarihi:

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36’ncı Hukuk Dairesi, CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı ile 21’inci Olağanüstü Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davayı karara bağladı. Mahkeme, her iki kurultay hakkında da "mutlak butlan" yönünde karar tesis etti.
BIST 100 ENDEKSİ YÜZDE 6 DEĞER KAYBETTİ
Söz konusu kararın ardından Borsa İstanbul'da satış baskısı hız kazandı. BIST 100 Endeksi'ndeki düşüş yüzde 6'yı geride bırakırken, Bankacılık Endeksi'ndeki geri çekilme yüzde 8'i geçti. Hisse senetlerinde yaşanan hızlı değer kayıpları nedeniyle piyasada endekse bağlı devre kesici tetiklendi.
BORSA İSTANBUL'DAN KAP AÇIKLAMASI
Gelişmeler üzerine Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, işlemlerin geçici olarak durdurulduğu bildirildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Saat 17:42:06 itibarıyla endekse bağlı devre kesici tetiklenmiş ve Pay Piyasasındaki tüm işlem sıralarında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde işlemler geçici olarak durdurulmuştur. İşlemler Pay Piyasasında saat 18:01 itibarıyla kapanış seansıyla Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde sürekli işlem yöntemiyle saat 18:08 itibarıyla yeniden başlatılacaktır. Pay Piyasasında varant, sertifika ve yeni pay alma hakkı sıralarında işlemler bugün yeniden başlatılmayacaktır. Seans akışları EBDK bitiş saati itibarıyla kaldığı yerden devam edecektir."
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,20 yükselişle 14.040,06 puandan başlarken, günün ilk yarısında yüzde 0,80 değer kaybederek 13.899,53 puana gerilemişti.