"Kurumsal yatırımcı kripto para için geç kaldı"

21.02.2019 - 16:08 | Son Güncelleme :
"Kurumsal yatırımcı kripto para için geç kaldı" | Bitcoin Haberleri

Birleşik Krallık Blockchain Birliği yönetim kurulu üyesi ve Gresham International kurucusu Evans, kripto para birimleri yatırımı konusunda kurumsal yatırımcıların partiye geç kaldığını ve şu an yeni teknolojiyi yakalamaya çalıştıklarını söyledi.

Birleşik Krallık Blockchain Birliği (British Blockchain Association) yönetim kurulu üyesi ve Gresham International kurucusu Cal Evans, Türkiye ve dünyadan binlerce kişinin katıldığı ve kripto para birimleri ve blockchain teknolojisinin ele alındığı Blockchain Ekonomi İstanbul Zirvesi'nde (Blockchain Summit Istanbul Summit) DHA'nın sorularını yanıtladı. Evans, JP Morgan'ın piyasaya sürdüğü JPM Coin'i yeni bir gelişme olarak değerlendirmediğini ve bankanın teknolojiye yetişme konusunda biraz geç kaldığını söyledi.

Haberin Devamı

Evans, kripto para birimlerinin kurumsal adaptasyonu hakkında sorulan soruya şu yanıtı verdi:

Kurumsal yatırım kapsamında, kurumsal yatırımcı, şirket ve kurumlar en başından beri kripto para birimlerinden uzak durmayı tercih etti. Şu an gördüğümüz durum, kurumsal yatırımcıların ticareti yapılabilir bir menkul kıymet, bir varlık sınıfı veya değiştirilebilir bir değer olarak gördükleri kripto para birimlerini ciddiye almasıdır. Aslında, daha yeni uyandılar. Burada dikkat edilmesi gereken nokta kurumsal yatırımın olduğu yere kurumsal paranın girmesidir bu işler bu noktada ciddileşiyor. ICO (Initial Coin Offering Kripto Para Birimi İlk Halka Arzı) projelerini düşündüğünüzde, ICO, STO (Security Token Offerings Menkul Kıymet Birimleri İlk Halka Arzı) nasıl adlandırırsanız, bu projelerin blockchain şirketlerinin sermaye oluşturma yönteminden başka bir şey olmadığını görebilirsiniz. Bu noktada birileri İyi bir fikrim var, bu fikirle çok para kazanmak istiyorum ve bu parayı hızlı kazanmak istiyorum diyor ve ICOlar da kişilere tam olarak bunu sağlıyor.

##$HABER_1453019$##

Bu noktada ilk kez gördüğümüz asıl gelişme, risk sermaye şirketi veya başka kurumsal şirketlerin partiye geç kalmış olmaları ve teknolojiyi yakalamaya çalışmalarıdır. Çoğu patent alındı ve piyasada birçok kripto para birimi işlem görüyor. Bu sebeple JP Morgan Bakın biz JPM Coini piyasaya sürdük dediğinde herkes dönüp Bu eski bir şey, kulübe hoş geldiniz dedi.

Haberin Devamı

Kurumsal yatırımcıların ne yaparlarsa yapsınlar kripto para ve blockchain teknolojisine geç kaldıkları ilginç bir dünyada yaşıyoruz. Kurumsal bakış açısından bakıldığında gelecekte bu şirketlerin teknolojiye yetişmeye çalışacağını göreceğiz. Bunu da her zamanki yöntemleriyle daha küçük şirketleri satın alarak yapacaklar. Burada ek olarak şunu da belirtmeliyim ki, STOların son dönemdeki popülerliğini de kurumsal yatırımın artmasıyla açıklayabiliriz çünkü STOlar kurumsal yatırımcılara kripto para birimlerini kontrol etme gücü veriyor.

KRİPTO PARA MADENCİLİĞİNDE YENİLENEBİLİR ENERJİ KULLANIMI

Kripto para birimleri madenciliğinin yol açtığı enerji tüketimi için yeni bir teknoloji oluşturulması konusunda ise Evans şu değerlendirmeyi yaptı:

Bitcoin 2009 yılında oluşturulduğunda mükemmel bir teknoloji değildi, çünkü mükemmel olmak iin yaratılmamıştı. Yavaş işlem süreleri ve karışık algoritmaların yanında yalnızca bir para birimi oluşturmak için çok fazla enerji harcanıyordu. Enerjinin kripto para madenciliğinde büyük bir sorun olduğunu biliyoruz ve bu sebeple bununla mücadele etmek için yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yöneliyoruz. Litvanya yönetimi ile yaptığım bir proje kapsamında Litvanyaya üç adet rüzgar santrali yerleştirdik ve buradan elde edilen enerjinin de kripto para madenciliğine yönlendirilmesini sağladık. Burada yaptığımız şey, yeni teknolojiyi kullanarak insanları yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneltmek oldu. Evet kripto para birimleri şu anki formunda birçok problem oluşturuyor fakat problemin oluştuğu yerde çözüm de oluşur.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.916 Değişim: 2,05% Hacim : 115.166 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.751 26.04.2024 Yüksek 9.956
Açılış: 9.763
32,4555 Değişim: -0,10%
Düşük 32,3718 26.04.2024 Yüksek 32,6033
Açılış: 32,4865
34,7722 Değişim: -0,57%
Düşük 34,6704 26.04.2024 Yüksek 35,0770
Açılış: 34,9718
2.440,88 Değişim: 0,19%
Düşük 2.430,39 26.04.2024 Yüksek 2.465,28
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.