bigpara logo×
  • BORSA
    • CANLI BORSA
    • GÜNÜN ÖZETİ
    • ENDEKSLER
    • HİSSELERİM
    • HİSSE FİYATLARI
    • HİSSE SENETLERİ
    • GEÇMİŞ KAPANIŞLAR
    • EN ÇOK TIKLANAN HİSSELER
    • EN ÇOK ARTAN/AZALANLAR
    • YATIRIM ARAÇLARININ GETİRİLERİ
    • DÜNYA BORSALARI
  • DÖVİZ
    • DÖVİZ KURU
    • DOLAR
    • DOLAR ENDEKSİ
    • EURO
    • İNGİLİZ STERLİNİ
    • KANADA DOLARI
    • AVUSTRALYA DOLARI
    • İSVİÇRE FRANGI
    • İSVEÇ KRONU
    • NORVEÇ KRONU
    • DANİMARKA KRONU
    • JAPON YENİ
    • SUUDİ ARABİSTAN RİYALİ
    • PARİTELER
    • MERKEZ BANKASI VERİLERİ
  • ALTIN
    • ALTIN FİYATLARI
    • ÇEYREK ALTIN
    • YARIM ALTIN
    • CUMHURİYET ALTINI
    • 22 AYAR BİLEZİK
    • GRAM ALTIN
    • ALTIN (ONS)
    • ALTIN ($/KG)
    • ALTIN (EURO/KG)
  • FAİZLER
    • FAİZ HABERLERİ
    • KREDİ FAİZ ORANLARI
    • TAHVİL BONO REPO
    • BANKA ŞUBELERİ
    • MEVDUAT FAİZ GETİRİLERİ
  • VİOP&VARANT
    • İŞ VARANT
    • VARANT/VİOP HABERLERİ
    • CANLI VARANT VERİLERİ
    • İŞ YATIRIM VİOP
  • HABERLER
    • BORSA HABERLERİ
    • DÖVİZ HABERLERİ
    • ALTIN HABERLERİ
    • EKONOMİ HABERLERİ
    • PİYASA HABERLERİ
    • POLİTİKA HABERLERİ
    • TEKNOLOJİ HABERLERİ
    • KOBİ HABERLERİ
    • KAP HABERLERİ
    • YATIRIM SÖZLÜĞÜ
    • HİSSE YORUMLARI
    • HABER YORUMLARI
    • EN ÇOK OKUNANLAR
    • ARACI KURUM GÖRÜŞLERİ
    • ENFLASYON VERİLERİ
    • PİYASA TAKVİMİ
    • VİDEOLAR
    • BİGPARA YAZARLARI
  • ANALİZ
    • OTOMATİK AL-SAT
    • AĞIRLIKLI ORTALAMA ANALİZİ
    • DİP ZİRVE ANALİZLERİ
    • İŞLEM HACMİ ANALİZLERİ
    • SEKTÖR TAKİP
    • PERFORMANS ANALİZİ
    • YATIRIM SİMİLATÖRÜ
    • SEANS RAPORU
    • OTOMATİK TEKNİK YORUMLAR
    • TEKNİK GRAFİK
    • TEKNİK SİNYAL LİSTESİ
    • TEKNİK ANALİZ MODÜLÜ
    • ARTAN AZALAN ENDEKSİ
    • MALİ TABLOLAR
    • ORAN ANALİZLERİ
    • YATIRIM ORTAKLIKLARI ANALİZLERİ
  • BES
  • KOBİ
    • ŞİRKET HABERLERİ
    • BANKACILIK HABERLERİ
    • GİRİŞİM HABERLERİ
    • TEŞVİK HABERLERİ
    • SEKTÖR HABERLERİ
    • DÜNYA EMTİA BORSALARI
  • KRİPTO PARALAR
    • KRİPTO PARA PİYASALARI
    • BİTCOİN
    • ETHEREUM
    • BİTCOİN CASH
    • STELLAR
    • LİTECOİN
    • BİNANCE COİN
    • TETHER
    • CARDANO
    • POLKADOT
    • UNİSWAP
    • CHAİNLİNK
    • WRAPPED BİTCOİN
    • THETA TOKEN
    • RİPPLE
    • DOGECOİN
    • BİTCOİN HABERLERİ
Günlük Egazete
Hürriyet FacebookHürriyet TwitterHürriyet LinkedinHürriyet YoutubeHürriyet Instagram
© Copyright 2025 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.ŞKullanım Koşulları,Gizlilik Politikası,İletişim için bu linklerikullanabilirsiniz. Login olduğunuz taktirde kullanım koşullarınıve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Hürriyet sondakika haber ios uygulamasıHürriyet sondakika haber android uygulaması
Bigpara Logo
BORSA DÖVİZ ALTIN VİOP&VARANT ANALİZ KOBİ KRİPTO PARALAR
GİRİŞ
BİGPARAEkonomi Haberleri

Çalışma saatleri değişecek mi? | Mesai saatleri kısalacak mı, mesai saatleri 40'tan 36'ya mı inecek? Bakan Işıkhan'dan esnek çalışma saatleri sorusuna açıklama geldi!

Güncelleme Tarihi: Ekim 31, 2024 22:48

#Çalışma Saatleri Kısalacak Mı#Mesai Saatleri#5 Gün Çalışma 2 Gün İzin
TwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2024 22:48

Çalışma saatleri kısalacak mı? sorusu gündemde yer alırken Bakan Işıkhan'dan önemli açıklama geldi. Kamuoyunun bir süredir yakından takip ettiği haftalık çalışma saatlerinin kısalacağı öne sürülmüştü. 2 gün izin 5 gün çalışma modeline geçileceği yönünde iddia edilen haberlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Işıkhan, yeni nesil çalışma modelinin yanlış algılandığını belirterek, "Biz bu çerçevede esnek çalışma modelleri derken biraz kısmi çalışma çünkü çok farklı çalışma modelleri var ve iş kanunu kapsamında bu modelleri işveren projesine çalışma tarzına göre yada işin yapısına göre iş koluna göre de değişiklik arz ederek bu modelleri kullanıyor. Bizim istihdamı artırmamızın en önemli araçlarından birisi esnek çalışma olacak." dedi. Peki, Çalışma saatleri haftada 40 saatten 36 saate mi düşecek?' Mesai saatleri kısalacak mı? İşte, o konular hakkında ayrıntılar.

1/6Çalışma saatleri değişecek mi | Mesai saatleri kısalacak mı, mesai saatleri 40tan 36ya mı inecek Bakan Işıkhandan esnek çalışma saatleri sorusuna açıklama geldi

Çalışma saatleri son dakika gelişmeler ile milyonlarca çalışanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ekonomiye yönelik çalışmaları yıl sonuna doğru hız kazanırken, 'mesai saatleri düşecek' iddialarına Bakan Işıkhan bir kez daha yanıt verdi. Daha önce mesai saatlerinin kısaltılmasıyla ilgili çalışmanın gündemde olmadığını söyleyen Işıkhan, esnek çalışma modeliyle ilgili detayları paylaştı. İşte, çalışma saatleri düşecek mi? sorusunun yanıtına yönelik bilgiler.

2/6ESNEK ÇALIŞMA MODELİ NEDİR

ESNEK ÇALIŞMA MODELİ NEDİR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Beyaz TV'de ekonomi gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Esnek çalışma neyi kapsıyor? Nasıl bir esnek çalışmadan bahsediliyor? sorusuna Bakan Işıkhan şu yanıtı verdi:

"Bizim ifade etmek istediğimiz yeni nesil çalışma modelleri bunun ötesinde bir şey. Biz Çalışma Bakanlığı olarak çalışmadan, üretmeden ve katma değer yaratmadan yanayız. Çalışma saati ile ilgili herhangi bir konu gündeme geldiği zaman da bizim sosyal paydaşlarımızla yaptığımız tüm toplantılarda ifade ettiğimiz konu bu; bizim güçlü bir Türkiye oluşturabilmek için, güçlü bir ekonomiye sahip olabilmek için bırakın çalışma saatlerini daha fazla çalışmamız gerek, daha fazla üretmemiz gerek.

BAKMADAN GEÇME!

3/6ÇALIŞMA SAATLERİ KISALACAK MI

ÇALIŞMA SAATLERİ KISALACAK MI?

2 gün izin konusunun iddia edildiğinin hatırlatılması üzerine Işıkhan, "Öyle bir şey söz konusu değil ki zaten yasalar da belli. Kamu görevlisinin izinleri belli, özel sektörün belli. Biz bu çerçevede esnek çalışma modelleri derken biraz kısmi çalışma çünkü çok farklı çalışma modelleri var ve iş kanunu kapsamında bu modelleri işveren projesine çalışma tarzına göre yada işin yapısına göre iş koluna göre de değişiklik arz ederek bu modelleri kullanıyor. Bizim istihdamı artırmamızın en önemli araçlarından birisi esnek çalışma olacak." dedi.

4/6BAKAN IŞIKHANIN DAHA ÖNCEKİ AÇIKLAMASI

BAKAN IŞIKHAN'IN DAHA ÖNCEKİ AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz günlerde Beştepe'deki Kabine toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Işıkhan, mesai saatlerinin kısaltılmasıyla ilgili "Böyle bir çalışmamız yok" cevabını vermişti.

BAKMADAN GEÇME!

5/6BİRÇOK ÜLKEDE ÇALIŞMA SAATLERİ DÜŞTÜ

BİRÇOK ÜLKEDE ÇALIŞMA SAATLERİ DÜŞTÜ

Dominik Cumhuriyeti'nde hükümet, gönüllü deneme süreci kapsamında çalışma saatlerinin 44 saatten 36 saate düşürüleceğini söyledi. Dominik hükümeti, pilot uygulamanın Şubat ayında başlayacağını, çalışanların aynı maaşı alacağını ve standart çalışma haftasının Pazartesi'den Perşembe'ye 44 saatten 36 saate düşürüleceğini söyledi.

Çalışma bakanı Luis Miguel de Camps, "İnsanlara öncelik veriyor, sağlık ve refahı artırıyor ve sürdürülebilir ve çevre dostu üretkenliği teşvik ediyoruz" dedi.

6/6Çalışma saatleri değişecek mi | Mesai saatleri kısalacak mı, mesai saatleri 40tan 36ya mı inecek Bakan Işıkhandan esnek çalışma saatleri sorusuna açıklama geldi

Katılması beklenen şirketler arasında ülkenin önde gelen telekomünikasyon, enerji ve sağlık şirketleri de yer alıyor.

Şu anda Dominik Cumhuriyeti'ndeki şirketler genellikle hafta içi her gün 8 saat ve cumartesi günleri de 4 saat çalışıyor ancak haftada 44 saatten fazla olmadığı sürece saatleri istedikleri gibi günlere yayabiliyorlar.

İngiltere 2023'te dünyanın en büyük dört günlük çalışma haftası denemesini başlatmış ve olumlu sonuçlar almıştı. Bazı ABD şirketleri de daha kısa çalışma haftasına geçiş yaparken, Şili'de haftalık çalışma süresini 45 saatten 40 saate düşüren bir yasa tasarısını onaylanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:
#Çalışma Saatleri Kısalacak Mı#Mesai Saatleri#5 Gün Çalışma 2 Gün İzin

BAKMADAN GEÇME!

Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri© Copyright 2025 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş
Haberler
Canlı Borsa
Altın FiyatlarıÇeyrek Altın FiyatıGram Altın FiyatıTam Altın FiyatıYarım Altın FiyatıKapalı Çarşı AltınCumhuriyet AltınıAta Altın Fiyatı
Döviz Kurları
Akaryakıt Fiyatları
Bize Ulaşın

Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.