Dolarda 'başkanlık' yükselişi

Güncelleme Tarihi:

Dolarda başkanlık yükselişi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2015 09:35

Hükümet kanadından başkanlık sistemine yönelik gelen açıklamalar piyasaya negatif yansıdı. Dolar 2,84 TL seviyesini aştı.

Haberin Devamı

Bu sabah 2.82 TL seviyesinde olan dolar/TL, 2.84 TL'ye kadar yükseldikten sonra saat 15.24'te 2.8360 TL seviyesinden işlem görüyor.

##$$DOVIZWIDGET##$$

Reuters'in haberine göre; Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, başkanlık sistemi konusunu yeni anayasa kadar önemli gördüklerini belirterek, bunun "vazgeçemeyecekleri konulardan bir tanesi" olduğunu söyledi.

TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte, "Yapılan açıklamalar TL cinsi varlıklarda negatif etki yarattı. BIST-100 endeksi 0.7 değer kaybetti. TL ise dolar karşısında yüzde 1 civarında değer kaybetti. Açıklamaların ardından dolar alımları başladı" dedi.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Başkanlık sisteminin de yeni anayasa ile bağlantılı bir konu olduğunu belirten Akdoğan, "Bu sistem bize dar geliyor. Yeni anayasa Türkiye'nin büyümesi için ne kadar önemli ise başkanlığı da böyle önemli bir konu olarak görüyoruz. Bunun çerçevesi önemli, farklı modeller var. Türkiye'ye özgü, Türkiye'nin şartlarını gözeten bir şekilde bir noktada uzlaşılabilir diye düşünüyorum. En azından bir çaba gösterilir. Bu da bizim vazgeçemeyeceğimiz konulardan bir tanesi" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!