En çok hangi elemana ihtiyaç duyuluyor?

1dk okuma

Yenibireleman.com’da en çok Güvenlik Görevlisi aranıyor!

Haberin Devamı

Yenibiris.com’un mavi yakalılara özel olarak geçtiğimiz aralık ayında hayata geçirdiği Yenibireleman.com’da şirketlerin en fazla ihtiyaç duyduğu eleman Güvenlik Görevlisi oldu. Sağlık ise en çok mavi yakalı eleman aranan sektörlerin başında geldi.

Yenibiris.com’un Aralık 2013’te hayata geçirdiği ve mavi yakalı çalışanlar ile kurumları biraraya getirmeyi hedefleyen Yenibireleman.com, son döneme ait verilerini açıkladı. Buna göre en çok Güvenlik Görevlisi pozisyonu için eleman aranıyor ve bunu Anketör, Temizlik Personeli, Şoför ve Satış Temsilcisi pozisyonları izliyor.



Güvenlik Görevlisi elemanlarının yoğun biçimde aranmasının en büyük nedenini, bu kişilere otel, mağaza, alışveriş ve iş merkezleri gibi pek çok alanda ihtiyaç duyulması oluşturuyor. Bu alanda uzmanlaşmak isteyenlerin en az ortaokul (silahlı güvenlik görevlileri için lise) mezunu, TC vatandaşı ve herhangi bir suçtan ceza almamış olması gerekiyor.

Mavi yakalılar en çok Sağlık sektöründe aranıyor!
Yenibireleman.com’dan alınan verilere göre, yakın dönemde mavi yakalılara en çok Sağlık sektöründe ihtiyaç duyuluyor. Sırasıyla en çok mavi yakalı ihtiyacı şu sektörlerde görülüyor:


Mavi yakalılara en çok Ankara’da ihtiyaç var!

Yenibireleman.com’un verilerine göre, Ankara mavi yakalı ilanlarında başı çekiyor. Ankara’yı (yüzde 35,8) İstanbul (yüzde 32,6), Bursa (yüzde 3,6) ve Antalya (yüzde 0,3) izliyor.

Yenibiris.com Yönetim Kurulu Üyesi Kâmil Özörnek konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yapıyor: “Mavi Yakalılar ya da Eleman ilanları konusundaki büyüyen talep ve yeni oyuncuların sektöre girmesi sonucu Yenibireleman.com’u açtık. Şimdiye kadar gördüğümüz talep, attığımız bu adımın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Henüz çok yeni olmasına rağmen Yenibireleman.com pek çok mavi yakalıyı kendileri için doğru kurumlarla buluşturdu, buluşturmaya da devam ediyor.”

Haberle ilgili daha fazlası: