Altun Gıda fındıklarını pazarlıyor

1dk okuma

Dünyanın en lezzetli fındığını Altun Gıda sunuyor

Haberin Devamı



İstanbul CNR EXPO Fuar Merkezi'nde düzenlenen 15. Uluslararası MÜSİAD Fuarı’na katılan Altun Gıda, coğrafi koşulları lezzetli fındığın yetişmesine en uygun yer olan Giresun'un Tirebolu İlçesinin fındıklarını pazarlıyor.

Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı 15. Uluslararası MÜSİAD Fuarı'na gıda sektörünün öncü kuruluşları da katıldı. “Dünyanın En iİyi Fındığı” sloganıyla yola çıkan Altun Gıda da, fuara katılanlar arasındaydı. Özellikle yabancı iş adamlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Altun Gıda standında, fındık, ve fındık ezmesi gibi ürünleri sunuldu. İkram edilen ürünler hem Türk hem de yabancı katılımcılar tarafından oldukça beğenildi.

iha.com.tr'nin haberine göre: Fındığın lezzet sırlarıyla ilgili konuşan Altıun Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Paltun, fındıklarının lezzetinin Giresun'un Tirebolu İlçesi'nden yapılan hasattan geldiğini söyledi. Paltun, Dünyada Fındık Türkiye'de, Türkiye'de fındık Giresun'da, Giresun'da ise en iyi fındık Tirebolu'da yetişir. Bunu her zaman söylüyorum. Bu konuda da oldukça iddialıyız. Dünyanın en iyi fındığını sunuyoruz diyoruz. Bu iddiamız da Tirebolu'da geliyor. Yıllık 4 bin 500 ile 5 bin ton arasında sadece Tirebolu fındığını işliyoruz. Az ama lezzetli olsun diyoruz. Kaliteden ödün vermemek için az olsun ama lezzetli olsun diyoruz. Önümüzdeki zamanlarda çikolata ve fındık unu gibi ürünlere de yer vereceğiz dedi.

NEDEN TİREBOLU FINDIĞI?

fındık, Kayıngillerden bir ağaççığın ve meyvesinin adıdır.Fındık besleyici bir yemiştir.Bileşiminde yağ, karbonhidrat,azot, madensel maddeler,B ve C vitaminleri vardır.Kalp hastalığına iyi geldiği söylenmektedir.Çiğ ve kavrulmuş olarak yenildiği gibi pastacılıkta ve çikolata yapımında da kullanılır.Başlıca türleri;tombul fındık,sivri fındık ve kara fındıktır. Ayrıca badem, palas, foşa,ayı,kuş ve çakıllı fındık gibi değişik türleri de vardır. Makbul olanı tombul (yağlı)fındıktır ve bu fındıktan en çok coğrafi şartları nedeniyle Giresun/Tirebolu’da yetişir.

Haberle ilgili daha fazlası: