Rekabet Kurulu Hastavuk'un soruşturmasını tamamlandı

1dk okuma

Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret hakkında yürütülen soruşturma sonuçlandı.

Haberin Devamı

Rekabet Kurulunun 04.01.2024 tarihli ve 24-01/8-M(4) sayılı kararı uyarınca Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ’nin (HASTAVUK) alıcılarına sınırsız süreli rekabet etmeme yükümlülüğü ile bölge ve müşteri kısıtlaması getirmek suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturma süreci devam ederken, HASTAVUK tarafından HASTAVUK ile bayileri arasında imzalanan bayilik sözleşmelerinden kaynaklanan sınırsız süreli rekabet etmeme yükümlülüğü ile bölge ve müşteri kısıtlaması hususlarında taahhüt başvurusunda bulunulmuştur.

Taahhüt süreci sonucunda 26.09.2024 tarihli Kurul toplantısında dosyanın müzakeresi neticesinde; HASTAVUK tarafından sunulan nihai taahhüt metninde yer alan taahhütlerin, dosya kapsamında tespit edilen rekabet sorunlarını giderebilecek nitelikte olması nedeniyle kabul edilmesine ve nihai taahhüt metnindeki taahhütlerin HASTAVUK bakımından bağlayıcı hâle getirilerek HASTAVUK hakkında yürütülmekte olan soruşturmanın sonlandırılmasına 24-39/914-393 sayı ile karar verilmiştir.

Kabul edilen taahhütlerin ayrıntılı hali gerekçeli kararda yer alacak olup taahhüt metni kapsamında HASTAVUK tarafından;

Haberin Devamı

Bayilere satış yapmaları için münhasır bölgeler atanmayacak,
Bayilerin aktif ve/veya pasif satışları kısıtlanmayacak ve
Bayilere HASTAVUK’un rakiplerine ait ürünler bakımından getirilen rekabet etmeme yükümlülüğü sözleşme süresi ile sınırlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası: