Garanti ATM`sinden her fatura ödenecek

1dk okuma

Garanti Bankası, Türk bankacılık sektöründe bir devrim gerçekleştirerek ATM`lerinden bozuk para üstü de veren fatura ödeme hizmeti başlatıyor


Bu yıl, `dünya devi` General Electric (GE) ile yaptığı eşit ortaklık anlaşmasıyla dikkatleri üzerine çeken Garanti Bankası, Türk bankacılık sektöründe bir ilki gerçekleştirerek ATM`lerden bozuk para üstü de veren fatura ödeme hizmeti başlatıyor.
Bu hizmetten yararlanmak için Garanti Bankası`nın müşterisi olmak veya banka ve kredi kartına sahip olmak gerekmiyor.

276 ATM hazır
Müşterilerine kredi kartı ödemelerini ATM`lerden yapma hizmeti veren banka, kartsız ödeme hizmetlerinde de sektörde bir ilki gerçekleştirerek şube dışındaki alternatif dağıtım kanallarının kullanımında Türkiye`de devrim sayılacak bir uygulamaya imza atıyor.
Bugün itibariyle İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve Anadolu`nun bazı illeriyle birlikte 276 ATM`de başlayacak olan uygulama birkaç ay içinde 550 ATM`de de yapılır hale getirilecek.

Kartsız bölümü seç
Bugünden itibaren öncelikle büyük şehirlerde başlayacak olan ATM`den fatura ödeme hizmeti ile Türk tüketicisi Garanti müşterisi olmasa bile su, elektrik, doğalgaz, telefon ve benzeri diğer fatura ödemelerini gece saatlerinde bile kartsız işlem bölümünden gerçekleştirebilecek. Bankadan alınan bilgiye göre fatura ödemeleri şu işlem sırası izlenerek gerçekleştirilebilecek:
ATM`de giriş tuşuna basın. `Kartsız İşlem` menüsünden `Fatura Ödeme`yi seçin. Faturası ödenecek kurumu seçip, fatura numarasını girin. Ödeyeceğiniz tutarı para yatırma gözüne koyun. Fatura borcunuzu ödedikten sonra, paranızın üstünü bozuk para olarak alın.


Stadyumda 60`ıncı yılını kutlayacak
Garanti, bu yıl sektörde bir ilke daha imza atarak 60`ıncı kuruluş yıl dönümünü 12 bin çalışanlarıyla birlikte Atatürk Olimpiyat Stadı`nda kutlayacak. Düzenlenen basın toplantısında 24 Haziran`da gerçekleştirilecek şenlik hakkında bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, şenliğin bir panayır havasında olacağını söyledi.

Bina ışıklandırılacak
Garanti Bankası, 60`ıncı yılını çalışanları ile kutlarken, müşterileri ve hedef kitlesi ile de biraraya gelerek kuruluş yıl dönümünü kurumsal kimliğine uygun projeler ile renklendirecek.
Genel Müdür Ergun Özen, yıl boyu gerçekleştirilecek projeler ile sosyal sorumluluklarını da yerine getireceklerini söyledi. Kutlama, faaliyetleri içinde 21 Haziran`dan itibaren Zincirlikuyu`daki genel müdürlük binasının ve bazı tarihi şubelerin ışıklandırılması da yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası: