Batan geminin malları bunlar!

Güncelleme Tarihi:

Batan geminin malları bunlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2003 09:16

Sümer Holding mağazalarında bulunan 40 trilyonluk ürünün toptan satışı için ihale açılacak

Özelleştirme işlemleri 2005 yılında tamamlanması öngörülen Sümer Holding, perakende satış yoluyla eritemediği, mağaza stoklarında görülen 40 trilyon liralık malın toptan satışı için ihale açacak.

AA`nın haberine göre, mağaza stoklarında bulunan ürünler, pamuklu, yünlü, konfeksiyon, deri, fason, proje malı ve resmi kurumlar için üretilenler olmak üzere 7 ana grup altında satışa çıkarılacak. İhalenin yılbaşından önce gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Sümer Holding, mağaza stoklarının eritilmesi için, önce perakende satışta yüzde 35`e varan indirimler yaptı. Diğer taraftan da 280 bayine mektup yazarak, cirosunun üzerinde mal talep edenlere ayrıca yüzde 15 indirim yapılacağı duyuruldu.

İhale ile 3 milyon 250 bin metre pamuklu-yünlü kumaş, 880 bin adet nevresim takımı ve iç çamaşırı, 105 bin takım elbise, 372 bin çift ayakkabı toptan satışa sunuluyor. İsteyenler, her bir grup için ayrı ayrı teklif verebilecek. Birden fazla grup için teklif verilmesi halinde ayrıca, yüzde 10`a varan indirimler uygulanacak. Perakende satışta uygulanan yüzde 35`lik indirim ve fabrika satış fiyatının daha düşük olduğu dikkate alınırsa, toptan satışta fiyatların çok daha düşük düzeyde gerçekleşeceği tahmin ediliyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!