Kasım 2000 ve Şubat 2001 krizlerinin ardından başka bankalara devredilen, birleştirilen ve kapanan bankaların sayısı 24`e ulaştı. Bu bankalara ait 1790 şubenin kapısına kilit vuruldu
Türkiye`nin iki ekonomik krizi yaşadığı son iki yılda başka bankalara devredilen, birleştirilen ya da kapanan banka sayısı 24 oldu. Kapanan şube sayısı ise 1790`ı buldu. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verilerine göre, Kasım 2000 krizinden bu yana geçen son iki yılda, başka bankalara devredilen, birleştirilen ya da kapanan bankaların sayısı 24 oldu. Bu bankaların 16`sını özel bankalar, üçünü yabancı bankalar, dördünü kalkınma ve yatırım bankaları, birini ise kamu bankaları oluşturdu. Bankacılık sektörüne yönelik operasyonların büyük bölümü, şubat krizinin patlak verdiği 2001 yılında gerçekleştirildi. Yaşanan krizin ardından, sektöre yönelik sürdürülen yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde geçen yıl birleşen ya da kapanan 18 banka sistemden çıktı.
TMSF`ye devir üstüne devir 2001 yılında sekiz banka Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`na alındı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bankalarından Egebank, Yurtbank, Yaşarbank, Bank Kapital ve Ulusal Bank Sümerbank`la birleştirildi. Sümerbank yıl içinde Oyak Grubu`na satıldı. Fon bünyesindeki İnterbank ve Esbank, Etibank ile birleştirildi. Yıl sonu itibarıyla Etibank`ın bankacılık lisansı iptal edildi. Ayrıca, Demirbank`ın HSBC Bank`a, Sitebank`ın da Novabank`a satışları yapıldı. 2001 yılında İktisat Bankası, Kentbank, Okan Yatırım Bankası ve Atlas Yatırım Bankası`nın bankacılık işlemleri izinleri kaldırıldı. Rabobank Nederland ile mahkeme süreci uzun süre devam eden Türkbank tasfiye edildi. Ayrıca, kamu bankalarından Emlak Bankası, Ziraat Bankası`na devredilerek kapatıldı.
6 bin 47 şube kaldı Körfezbank ile Osmanlı Bankası Garanti Bankası bünyesinde, Sınai Yatırım Bankası Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası`yla, EGS Bank ve Toprakbank Bayındırbank`la, Morgan Guaranty Trust ise The Chase Manhattan Bank`la birleştirildi. Tekfen Yatırım Bankası, Bank Expres`e devredilerek `Tekfenbank`a dönüştü. Son iki yıldaki bankacılık operasyonları nedeniyle kapanan şube sayısı ise 1790 oldu. Bankaların Kasım 2000`de 7 bin 837 olan toplam şube sayısı, bugün 6 bin 47`ye indi. Söz konusu şubelerin 929`u 2001 yılında, 861`i ise bu yılın ilk 10 aylık döneminde kapandı. Kamu bankalarının kapatılan şubelerinin sayısı 803 oldu. Bunun 405`ini Ziraat Bankası`na devredilen Emlak Bankası`nın şubeleri oluşturdu. Halkbank`ın 256, Ziraat Bankası`nın da 129 şubesinin kapatıldığı belirlendi. Özel bankaların son iki yılda 239, fon bankalarının 828, kalkınma ve yatırım bankalarının ise 11 şubesi kapandı. TBB verilerine göre yabancı bankaların şube sayısının ise anılan dönemde 91 adet arttığı belirlendi.
55 banka sistemde Sistemde faaliyet gösteren bankaların sayısı ise 11 Ekim tarihi itibarıyla 55 olarak gerçekleşti. Özel bankaların sayısı 20, yabancı bankaların sayısı 15, kalkınma ve yatırım bankalarının sayısı 14, TMSF bankalarının ve kamu bankalarının sayısı ise üç oldu. Fon bünyesindeki bankaları Bayındırbank, Milli Aydın Bankası ve Pamukbank oluşturdu.