Deprem günü çadır siparişi 5.5 kat arttı

Güncelleme Tarihi:

Deprem günü çadır siparişi 5.5 kat arttı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2025 04:001dk okuma

Silivri’de 23 Nisan günü meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, İstanbulluları sokaklara dökerken evlerine girmeye korkan vatandaşlar uyku tulumu ve çadır satan yerlere akın etti.

Haberin Devamı

Online alışveriş sitesi Hepsiburada verilerinde bir günlük talep artışı dikkat çekti. Hepsiburada’nın Hürriyet’e verdiği bilgilere göre 23-24 Nisan günlerinde deprem çantası, çadır, powerbank ve termos gibi afet durumlarında kritik öneme sahip ürünlerin aranma oranı diğer bütün kategorilerin önüne geçti.

Depremin yaşandığı 23 Nisan günü deprem çantası, en çok aratılan ikinci ürün oldu. Ayrıca çadır siparişleri 5.5 kat arttı. Uyku tulumu siparişlerinde ise bir önceki güne göre 2.5 katlık bir yükseliş görüldü.

Çadır fiyatlarında yer yer artışlar dikkat çekerken Hepsiburada pazar yerinde çadırlar özelliklerine göre 769 TL ile 63 bin 899 TL arasında değişiklik gösterdi. Uyku tulumlarında fiyat aralığının 399 TL ile 19 bin 500 TL arasında olduğu görülürken deprem çantası aratmalarının da arttığı belirtildi. Deprem çantaları da içeriklerine göre 245 TL ile 19 bin 999 TL arasında değişiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!