Deprem bölgesindeki akademisyenlere maddi destek

1dk okuma

Deprem bölgesinde yer alan Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da görev yapan öğretim elemanlarına ödenecek geliştirme ödeneği oranında artış sağlandı.

Haberin Devamı

Bu illerdeki üniversitelerde görev yapan öğretim elemanlarının geliştirme ödeneği 18 ay süreyle yüzde 250 olarak uygulanacak. YÖK Başkanı Erol Özvar, düzenlemenin deprem bölgesinde öğretim elemanı istihdamını teşvik etmek amacıyla hazırlandığını belirtti.

Geliştirme Ödeneği Ödenmesine Dair Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmî Gazetede yayımlandı. Mevcutta işleyen Yükseköğretim Personel Kanunu’nun 14’üncü maddesi uyarınca, diğer yükseköğretim kurumlarına göre sosyo-ekonomik açıdan daha az gelişmiş yerlerde öğretim yapan veya yeterli sayıda öğretim elemanı sağlanamayan yükseköğretim kurumları ile bunların bölümlerinde görevli öğretim elemanlarına; almakta oldukları aylık gösterge ve ek gösterge toplamının aylık katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarın beş katına kadar geliştirme ödeneği ödenebiliyor. Yeni karar ile Hatay Mustafa Kemal, İskenderun Teknik, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kahramanmaraş İstiklal, İnönü ve Malatya Turgut Özal üniversitelerinde görev yapan akademisyenlere ödenecek geliştirme ödeneği, 18 ay süreyle yüzde 250 oranında uygulanacak.

Haberle ilgili daha fazlası: