‘100 bini aşkın konut teslim edildi’

1dk okuma

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Kurum, “Bugün bölgede toplamda 332 bin yuva ve işyerimizin inşaatını başlattık. Son üç ayda tam 60 bin yeni konutun daha inşasına başladık. Teslim sayımızı 101 bin 254’e ulaştırdık. Bu sayıyı yılsonunda 200 bine ulaştıracağız. Ve 2025 yılı sonuna geldiğimizde 452 bin yeni yuva ve iş yerimizi teslim edeceğiz” diye konuştu.

Kahramanmaraş’ta 20 bin 764 yeni konut ve iş yerini teslim ettiklerini söyleyen Bakan Kurum, toplam 25 bin 772 konut ve işyerinin inşasının devam ettiğini, yılsonuna kadar 11 bin 501 yeni konutun daha teslim edileceğini açıkladı. Kurum, sanayi sitesindeki iş yerlerinin yerinde dönüşümünde destek miktarının 100 metrekarelik bir dükkan için 750 bin TL hibe ve 750 bin TL kredi olarak yükselttiklerini de açıkladı. 

Deprem bölgesinin yüzü gülene kadar buradan ayrılmayacağız” diyen Kurum şunları söyledi: “Sorumluluk sahibi herkesten ricamızdır. Bir an önce herkes deprem bölgesiyle ilgili hesapları bir kenara bırakmalıdır. Siyasi hırslarını rafa kaldırmalıdır. Nasıl 6 Şubat’ta bir ve beraber olduysak, şimdi de vakit, deprem bölgesini ayağa kaldırma vaktidir.”

Haberle ilgili daha fazlası: