Güncelleme Tarihi:
Altın yatırımcısı yeniden yükseliş görmeye başladı. Geçtiğimiz hafta 4068 lirayla tarihi yüksek seviyelere çıkan altın ABD'nin otomobillere ek gümrük vergisi getirmesiyle birlikte yeniden ivme kazandı.
ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinde üretilmeyen otomobillere ek gümrük vergisi getirdi. Böylece diğer ülkelerden ABD'ye giriş yapacak olan tüm sıfır otomobiller ek gümrük vergisine tabi oldu.
Belirsizliklerin devam etmesi altına güçlenme getirdi.
ONS ALTIN
Ons altın güne 3056 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 3054 dolar, en yüksek de 3086 dolar seviyesi görüldü. Şu sıralar 3079 dolardan işlem görüyor. Ons altın böylece tarihi yüksek seviyeye ulaşmış oldu.
GRAM ALTIN
Gram altın güne 3731 liradan başladı. Gün içinde en düşük 3731 lira, en yüksek de 3772 lira seviyesi görüldü. Şu sıralar 3762 liradan alıcı buluyor.
KAPALIÇARŞI'DA GRAM ALTIN
Kapalıçarşı'da gram altın 3750 liradan alınırken 3807 liradan satılıyor.