Güncelleme Tarihi:

Haftanın ilk gününe rekor kırarak başlayan altın fiyatları, Pazar günü gerçekleşen Trump-Zelenski görüşmesinin olumlu geçmesi ile düşüşe geçti. Gerçekleşen yıl sonu kar satışlarının etkisi ile onsu bir günde 200 dolar kadar düşen altın fiyatları iki haftanın dibine geriledi. 2025 yılında rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları 17 ekimden bu yana en düşük seviyesine inmiş oldu.
Sabah saatlerinde 4323 dolar seviyesine kadar çekilen spot altın, ilerleyen saatlerde kayıplarının bir kısmını geri aldı. Altın gün içinde yüzde 1,4 yükselişle 4398 dolar seviyesine yükseldi.
CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN
Dün 6200 TL'nin üzerinde haftaya başlayan gram altın bu sabah 6000 TL'nin altına geriledi. Ancak gram altın yükselişe geçerek 6074 TL seviyesine çıktı.
2025'te yüzde 141'in üzerinde değer kazanan gümüş ise haftaya 83 doların üzerinde başlayarak rekor kırdı. Ancak gümüş bir günde yüzde 12 değer kaybederek son yılların en sert düşüşünü yaşadı. Gümüşün ons fiyatı şu sıralar 74,22 dolardan işlem görüyor.
ABD Başkanı Donald Trump ise Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile pazar günü yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek Ukrayna-Rusya savaşında olası barışa çok yaklaştıklarını açıkladı. Bu durum ise altın fiyatlarının aşağı yönlü hareket etmesine neden oldu.
Rekor sonrası gümüşte sert düşüş