Güncelleme Tarihi:
İsrail-İran çatışmasının bölgeye yayılması ihtimali ons altın fiyatına yön veriyor. Bununla birlikte bugün sona eren ABD Merkez Bankası Fed toplantısında alınan faiz kararı ile altın fiyatları hareketlendi.
Karar öncesi 3384 dolar seviyesinde olan altının ons fiyatı, karar sonrası 3395 dolara kadar yükseldi. Ancak Fed başkanı Powell'ın konuşmasının başlamasıyla ons altın 3375 dolar seviyesine çekildi.
Fed kararı öncesi 4302 TL seviyesinde seyreden gram altın ise 4314 TL seviyesine çıkarken daha sonra 4289 TL seviyesine indi.
Kapalıçarşı'da çeyrek altın 7135 TL'den, tam altın ise 28105 TL'den satılıyor.
ALTININ 2025 YILI ONS FİYATI PERFORMANSI (DOLAR)
FED FAİZİ SABİT BIRAKTI
ABD Merkez Bankası Fed 2 gün süren toplantının ardından faiz kararını açıkladı. Fed politika faizini %4,25-%4,50 bandında sabit bıraktı.
Karar sonrası Fed "Enflasyon bir miktar yüksek seyretmeye devam ediyor" açıklamasında bulundu. Bunun yanında ABD Merkez Bankası, "İşsizlik oranı düşük kalmaya devam ediyor, iş gücü piyasası sağlam olmayı sürdürüyor" derken "Yetkililer 2025'te 50 baz puan indirim bekliyorlar, ancak 2026 için faiz indirim beklentisi 50 baz puandan 25'e geriledi" açıklamasında bulundu.
Öte yandan İran ve İsrail arasındaki çatışmanın çok uzun olmayan bir süre içinde biteceği umutları yatırımcıları temkinli hareket etmeye yönlendiriyor.