KOBİ`lerden ihracat atağı

27.01.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

Büyük sanayi kuruluşları ihracat yapmakta sıkıntı yaşarken küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ), başta Avrupa olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine kumaş ve konfeksiyon ihracatı gerçekleştiriyor.

Türk sanayisinin ``büyükleri`` ihracatta sıkıntı yaşarken, ``Anadolu Aslanları`` olarak nitelenen küçük-orta boy işletmeler, sessiz sedasız ihracatını gerçekleştiriyor. ``Anadolu Aslanları``ndan Ataç A.Ş, geçen yıl Anteks Tesislerinde ürettiği ve yurtdışına ihraç ettiği konfeksiyon ihracatından 31 milyon doların üzerinde döviz geliri sağladı.

Ataç A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalık yaptığı açıklamada, tekstil sektöründe yıllardır yaşanan sıkıntılara rağmen, başta Avrupa olmak üzere dünyanın en uzak ülkelerine bile ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi.
Geçen yıl, başta Almanya ve İngiltere olmak üzere çeşitli Avrupa ülkeleri ile ABD, Kanada, Japonya, Hongkong, Tayvan, İtalya, İspanya, Polonya ve İran`a kumaş, iplik ve çeşitli konfeksiyon ihracatı yaptıklarını bildirdi. Hüseyin Çalık, tekstil sektöründe yaşanan sıkıntıya rağmen kendilerinin fazla etkilenmediğini ifade ederek şunları söyledi: ``Tüm sıkıntılara rağmen sessiz sedasız, bu sıkıntıdan fazla etkilenmeden ihracatımız devam ediyor. Başarımızın sırrı; üründe kalite, hizmette kalite, modada kalite ve fiyatlarda uygunluktur. Bu faktörler bir araya gelirse başarı da kaçınılmaz olur. 2001 yılında da ihracat hedefimizi geçen yılın üzerine çıkarmak için çalışacağız.``

Dünya markası olma hedefi

ATAÇ A.Ş`ye bağlı Antalya Tekstil Entegre Tesisleri`nin kısa adı ``Anteks``in ihracat gerçekleştirdikleri ülkelerde bir marka haline geldiğini belirten Çalık, ``Tesislerimizde üretilen iplik, kumaş ve konfeksiyon ürünlerimizin markası `Anteks`dir. Anteks artık bir dünya markası olma yolunda ilerliyor. `Anadolu Aslanları` olarak, Antalya`dan dünya markası yaratıyoruz. Hedefimiz, ANTEKS`i dünya markaları arasına sokmaktır`` dedi.

5 milyon marklık yatırım

Antalya Tekstil Entegre Tesisleri`nde yılda 11 milyon metre kumaş üretildiğini ve bunun yüzde 75`inin tamamen ihracata yönelik olduğunu anlatan Çalık, entegre tesislerde yeni yatırımların yapılacağını bildirdi.

Tesislerindeki üretimin yeterli olmaması nedeniyle Antalya, Denizli, Isparta ve Burdur`da bazı firmalara fason üretim yaptırdıklarına dikkat çeken Çalık, şöyle konuştu: ``Fason üretime son vermek için entegre tesislerimize yatırım yapmaya karar verdik. Bu nedenle 5 milyon Alman Marklık yatırım yapacağız. Böylece yıllık üretim kapasitesini 11 milyon metreden 13 milyon metreye çıkartacağız.``
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.644 Değişim: 3,14% Hacim : 132.747 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 10.357 17.05.2024 Yüksek 10.652
Açılış: 10.370
32,2020 Değişim: -0,22%
Düşük 32,0915 17.05.2024 Yüksek 32,3224
Açılış: 32,2745
35,0069 Değişim: -0,22%
Düşük 34,9366 17.05.2024 Yüksek 35,1762
Açılış: 35,085
2.498,74 Değişim: 1,32%
Düşük 2.461,93 17.05.2024 Yüksek 2.511,09
Açılış: 2.466,23
  • PİYASALAR
  • ENDEKSLER
Sembol Son %
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.