Davutoğlu'ndan yeni kabine açıklaması

22.11.2015 - 22:13 | Son Güncelleme :
Davutoğlu'ndan yeni kabine açıklaması | Politika Haberleri

Başbakan Davutoğlu, hükümet kurma sürecine dair, “Sayın Cumhurbaşkanımızla konuştuk. Kendisi de yarın Ankara’ya gelecek. Buluşacağız. İnşallah en kısa zamanda hükümeti kuracağız" dedi.

TBMM Başkanlığı seçimi için Genel Kurul'a gelişi sırasında TBMM Şeref Holü'nde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, "Günlerdir merak edilen 64. Hükümet'in ne zaman açıklanacağı. Sayın Cumhurbaşkanı'nın yarın Ankara'ya geleceği belirtiliyor. Acaba o merakla beklenen gelişme yarın gerçekleşebilir mi?" sorusuna, "Bu kadar merak edilecek bir durum söz konusu değil, şundan 1 Kasım sonrasında hani koalisyon ve benzeri tablolar ortaya çıkmış olsa bunlar merakı mücbir bir durum olurdu. 1 Kasım sonrası çok açık bir tablo vardır ve bu açık tablo gereği de hükümeti kurma görevini Sayın Cumhurbaşkanı bana tevdi ettiler. Ben de büyük bir zaferle çıktığımız, AK Parti olarak çıktığımız seçim sonrasında hükümeti kuracağım" karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Davutoğlu, yeni kabineye ilişkin şunları söyledi:

"Geçmiş seçimlerde baktığınızda değişik gerekçelerle bir hafta ve daha uzun süre bekleme değil bu yani tamamıyla hem istişareler hem partimizin MYK'sı var, kurulları var hem istişareler hem de Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul'daki programları sebebiyle. Biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımızla tekrar konuştuk, Bayırbucak bölgesindeki gelişmeleri istişare ettik.

Güvenlik toplantısında düşündüğümüz, aldığımız kararları gözden geçirdik. Kendisi de yarın Ankara'ya geleceklerini söylediler. Buluşacağız, inşallah en kısa zamanda da hükümeti kuracağız. Buradan bir bekleme hali olduğu gibi bir durum çıkmasın. Bu doğal süreçtir. Hiç kimse merak etmesin.

"GÖRÜŞ AYRILIĞI VARMIŞ GİBİ YANSITILIYOR"

 Biz en zor şartlarda, 7 Haziran'dan sonra bir söz verdik, Türkiye'yi hükümetsiz bırakmayız diye. O şartlarda bırakmadık, şimdi gördüğünüz gibi böyle dimdik AK Parti milletvekiliyle Türkiye'de hükümet krizi olur mu? O bakımdan yarın inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızla ilk istişareyi yapacağım. Bunu da söyleyeyim.

Haberin Devamı

Sanki görüş ayrılığı varmış gibi bir hava yansıtılıyor. Daha Cumhurbaşkanımızla oturup herhangi bir şekilde bu anlamda detaylı bir görüşme yapmış değiliz. Yani yemin töreninden sonra görevi aldım hemen ertesi gün Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul'a gitti, şu ana kadar da dediğim gibi doğal bir süreç.

Yarın inşallah kendisi Ankara'ya teşrif edecekler. O zaman oturup konuşacağız, istişare edeceğiz. Türkiye'de şimdiye kadar nasıl olmuşsa bundan sonra da merak etmeyin AK Parti'nin olduğu yerde kriz olmaz."


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.916 Değişim: 2,05% Hacim : 115.166 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.751 26.04.2024 Yüksek 9.956
Açılış: 9.763
32,4375 Değişim: -0,15%
Düşük 32,3695 26.04.2024 Yüksek 32,6033
Açılış: 32,4865
34,7411 Değişim: -0,66%
Düşük 34,6704 26.04.2024 Yüksek 35,0770
Açılış: 34,9718
2.441,87 Değişim: 0,23%
Düşük 2.430,39 26.04.2024 Yüksek 2.465,28
Açılış: 2.436,22
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.