Cem Uzan`a ‘zuladaki kontör kart’ sorgusu

26.02.2004 - 08:07 | Son Güncelleme :

GP Genel Başkanı Cem Uzan`ın başı ‘havuz zulası’nda sakladığı Telsim kontör kartlarıyla derde girecek. Uzan`ın ‘zula’sında bulunan 3.8 milyon Telsim kontör kartı için, ‘ihtiyati tedbire muhalefet’ten soruşturma başladı. Dosya savcılığa gitti. Uzan hakkında 1 yıla kadar hapis istenebilecek.

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu`nun (TMSF) istemi üzerine İstanbul Mali Şube ekiplerinin Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan`ın Çubuklu`daki villasında yaptıkları aramada ele geçirilen yaklaşık 100 trilyon liralık 3.8 milyon Telsim kontörü için soruşturma başlatıldı. Uzan hakkında ihtiyati tedbir kararına muhalefetten 1 yıl hapis istemiyle dava açılabilecek.

TMSF`nin Uzanlar`a ait şirketlere el koymasının ardından İstanbul Mali Şube Ekipleri tarafından yapılan aramalar sonucu hazırlanan evrak ve tutanaklar Şişli Cumhuriyet Savcılığı`na gönderildi. Savcılığa sunulan emniyet yazısında Çubuklu`daki villada havuzdan depoya dönüştürülen bölümde 1130 koli içinde Telsim`e ait çok sayıda 200, 250 ve 500 kontörlük hazır kart ele geçtiği vurgulandı

Mali Şube evrakında, aramalarda kontör kartlarının yanısıra boş irsaliye kağıtlarının da ele geçtiği, koçanların üzerinde yazılı, merkezi Topkapı`da bulunan İdeal Telekominikasyon Reklam ve Matbaacılık Ltd.`ye düzenlenen operasyonda şirketin boş olduğu, yönetici olarak adı geçen iki kişinin de kayıp olduğu anlatıldı.

HAVUZ ZULASINDAYDI

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Yılmaz, yaptıkları operasyonların dökümünü açıklarken, Cem Uzan`ın evde sakladığı Telsim kontör kartlarıyla ilgili şu bilgiyi vermişti:

‘‘Cem Uzan`ın ailesiyle kaldığı Beykoz Çubuklu`daki Sazak Villaları A/2 Numara`daki villada savcılık kararıyla yapılan aramada, villa içindeki depoya gizlenmiş 1130 koli içinde 3 milyon 897 bin adet Telsim kontör kartı ele geçirildi. Villanın zemin katında bulunan yüzme havuzunun üzeri çelik saçlarla kapatılmış, bunun üzeri de ahşap malzemeyle kaplanmış ve dikkat çekmemesi için üzerine de halı serilmişti.’’

TELSİM BENİM, SİZE NE

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ise, bu operasyonlar sonrasında yaptığı basın toplantısında, ‘‘Telsim benim. Kontör kartlarını ister evimde, ister başka yerde saklarım. Buna kimse karışamaz’’ demişti.

Genç Parti`ye Telsim maaşı

GENÇ Parti`de görevli 150 kişinin Telsim`den maaş aldıkları ortaya çıktı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`nun (TMSF) atadığı yeni yönetim, 150 kişinin Telsim`de çalışmadığını, bunların aslında Genç Parti`de çalıştıkları tespit etti. Bunun üzerine 150 kişinin Telsim ile ilişkisi kesildi. Telsim`den maaş alan partililer arasında bazı üst düzey yöneticilerin de bulunduğu iddia edildi.

Halkın önüne hangi yüzle çıkıyorlar

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Niğde`de halka hitap ederken, batık bankalar sorununa da değindi. Erdoğan, isim vermeden Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan`ı da eleştirdi. Erdoğan, ‘‘Bunlar halkın önüne hangi yüzle çıkıyorlar. Onların peşinden gidenler var. Ben biliyorum onları ama vatandaş gerçeği bilmiyor’’ dedi.

‘Cep’te dolaşım` parası Ürdün`e yönlendirilmiş

TELSİM`in yeni yönetimi araştırma yaptıkça her gün yeni oyunlarla karşılaşıyor. Uzanlar, bir süre önce, roaming (dolaşım) anlaşmalı oldukları yabancı şirketlere faksla, ‘‘Bundan sonra ödemeleri Ürdün`deki banka hesabına yapın’’ talimatı verdi. Yabancı telefon şirketleri de ödemeleri Ürdün`e yapmaya başladı. Telsim yeni yönetimi, bu yöntemle kaçırılan paranın miktarını belirlemeye çalışırken, bu oyunu da bozdu.

İmar Bankası`na 7.5 katrilyonluk iflas davası

TMSF kendi yönetimine devredilen İmar Bankası aleyhine doğrudan iflas davası açtı. Fon avukatları davalı bankaya el konulmasıyla birlikte sigorta kapsamında mudilere ödediği 7 katrilyon 552 trilyon 995 milyar 710 milyon 637 bin 140 liranın tasfiyeyle birlikte tahsil edilmesini istediler.

İstanbul 2`inci Asliye Ticaret Mahkemesi`ne TMSF avukatları tarafından yapılan başvuruda davacı Fon`ın yasadan kaynaklanan yetkileri ve davalı İmar Bankası`na el konulma süreci anlatıldı. 4389 sayılı Bankalar Kanunu uyarınca İmar Bankası`nın 4 Temmuz 2003 tarihi itibariyle bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme izninin kaldırıldığı, yönetim ve denetiminin davacı Fon`a geçtiği kaydedilen başvuruda aynı gün Ankara 1`inci Asliye Ticaret Mahkemesi`nin davalı bankanın eski yöneticileri ile hakim ortaklarının mal varlıklarına ve her türlü alacaklarına ihtiyati tedbir konulduğu bildirildi.

Dedektör çiftlikte ‘gömü’ taraması yapıyor

SAKARYA`nın Pamukova İlçesi`ne bağlı Bakacak Köyü yakınlarındaki Uzan Ailesi`ne ait çiftlikte geçen cumartesi günü başlatılan inceleme Ankara`dan gelen ve dedektörlerle arama yapılan ekibin de dün sabahtan itibaren katılımıyla devam ediyor. Çiftlikte haciz işlemi tamamlanan Hummer ve Mercedes marka 2 cip, İstanbul`a götürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleriyle TMSF ekiplerinin araştırma yaptığı, yerel polis ile jandarmanın ise güvenlik önlemi aldığı Uzan Ailesi`nin çiftliğinde geçen cumartesi gününden bu yana sürdürülen çalışmalarda sayım tamamlandı. Çiftlikte bina, eşya, hayvan ve diğer malların tek tek sayım ve tesbiti yapıldı. Ancak ekipler, çiftlik arazisine çok sayıda değerli evrak, cd, altın ve tarihi eserin gömülerek saklandığı ihbarı üzerine görevliler bu yönde çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.209 Değişim: 1,62% Hacim : 130.046 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 10.097 02.05.2024 Yüksek 10.209
Açılış: 10.097
32,4086 Değişim: 0,15%
Düşük 32,3164 03.05.2024 Yüksek 32,4654
Açılış: 32,3591
34,8189 Değişim: 0,08%
Düşük 34,7074 03.05.2024 Yüksek 34,8890
Açılış: 34,7913
2.403,29 Değişim: 0,27%
Düşük 2.393,98 03.05.2024 Yüksek 2.404,86
Açılış: 2.396,82
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.