Petroldeki düşüş FED'in kararını etkileyecek

28.10.2014 - 06:20 | Son Güncelleme :

Petrol fiyatları FED'in kararını etkileyecek

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/benzin_petrol_650_9.jpg">

Uluslararası düşünce kuruluşu EBES’in (Eurasia Business and Economics Society - Avrasya İşletme ve Ekonomi Birliği) 14. konferansı, İspanya’nın Barselona şehrinde 23-25 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleştirildi. Konferansa katılan akademisyenler Fed'in faiz artışı zamanlamasını petrol fiyatlarındaki düşüşün geciktirebileceğini belirtti.

61 ülkeden 745 akademisyen, uzman, bürokrat ve bankacının katıldığı konferansta, üç gün boyunca 437 bilimsel çalışma sunulup tartışıldı. Konferansta bilimsel çalışmalar yanında, dünya ekonomisinin gündemindeki konular da tartışıldı.

Konferansa, dünyanın seçkin üniversitelerinden aralarında dünya çapında ün yapmış ekonomi ve finans profesörleri ile küresel ekonominin önde gelen isimleri katıldı. Ayrıca; Tayland, İrlanda ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerin merkez bankaları ile Dünya Bankası gibi uluslararası ve Suudi Kalkınma Fonu gibi ulusal kuruluşların temsilcileri de katıldı. SPK Eski Başkanı Prof. Dr. Vedat Akgiray ile ünlü finans profesörü Jonathan Batten da konferansa katılan isimler arasındaydı.

BRENT PETROL FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

FED, petrol fiyatlarına bağlı

Konferansa katılan akademisyenlerin ortak görüşü, Amerika merkez bankası Fed’in tahvil alım programını bu sene bitireceği ve faiz artırımına 2015 yılının ortasında başlayacağı yönünde. Fakat son dönemde petrol fiyatlarında yaşanan ani düşüş ve Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) açıkladığı genişletici para politikaları sonrası Amerikan Doları’nın değer kazanması, Fed’in enflasyon hedefine ulaşmada zorlanacağını gösteriyor. Petrol fiyatlarındaki düşüşün devam etmesi ve istihdamda herhangi bir gelişme olmaması durumunda Fed’in faiz artırımını geciktirme ihtimali ise hala devam ediyor. Diğer yandan, Avrupa ekonomisi büyüme trendine bir türlü giremezken enflasyon düşük düzeylerde seyrediyor. Konferans katılımcıları, Yunanistan ve İspanya gibi ülkelerdeki sorunların birkaç yıl öncesine göre daha iyi olduğunu belirtmekle birlikte, bu ülkelerdeki kırılganlığın hala devam ettiğini düşünüyor. Hocalara göre, bu duruma Çin ve Brezilya gibi gelişmekte olan ülkelerdeki yavaşlama da eklenince dünya ekonomisinin krizden tam olarak çıktığını söylemek zor. Özetle, ekonomi ve finans hocaları, dünya ekonomisinin halen krizin etkilerini tam olarak üzerinden atamadığı konusunda hem fikirler.

Konferanstan sonra açıklama yapan EBES'in kurucularından Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, EBES olarak her yıl biri İstanbul'da, ikisi de yurtdışında olmak üzere üç uluslararası konferans düzenlediklerini söyledi. Barselona konferansımıza oldukça yoğun uluslararası ilgi oldu. 800’den fazla makalenin konferansta sunulmak için tarafımıza gönderilmesi, EBES konferanslarının gerçek bir uluslararası akademik platform haline geldiğini gösteriyor” diyen Prof. Bilgin’e göre, EBES, uluslararası akademik alanda Türkiye’nin tanıtımına önemli katkıda bulunuyor.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.277 Değişim: 0,67% Hacim : 118.334 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 10.177 03.05.2024 Yüksek 10.287
Açılış: 10.237
32,3250 Değişim: -0,11%
Düşük 32,2330 03.05.2024 Yüksek 32,4654
Açılış: 32,3591
34,8246 Değişim: 0,10%
Düşük 34,6979 03.05.2024 Yüksek 35,0006
Açılış: 34,7913
2.389,15 Değişim: -0,32%
Düşük 2.368,37 03.05.2024 Yüksek 2.413,16
Açılış: 2.396,82
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.