Merill Lynch İzmir`de milyon dolarlık yatırıma hazırlanıyor

28.07.2008 - 14:04 | Son Güncelleme :

Finans devinin Türkiye ve Rusya Gayrimenkul Yatırımlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Otmar, İzmir`e 180 milyon dolarlık yatırımla lüks konut, iş ve alışveriş merkezi kuracaklarını söyledi.

Dünyanın en büyük finans ve yatırım bankalarından 1.8 trilyon dolarlık aktif büyüklüğe sahip, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek`in de uzun yıllar görev yaptığı Merrill Lynch de İzmir`e geliyor. Zorlu, Sabancı, Sancak ve Global başta olmak üzere Türkiye`nin önde gelen gruplarının 2 milyar doların üzerinde yatırım yapmayı planladığı Yeni Kent Merkezi`nde Merrill Lynch de  Türkiye`deki iş ortağı Krea Gayrimenkul ile 180 milyon dolarlık yatırımla lüks konut, işyeri ve alışveriş merkezi kurmak için arazi arıyor.

Krea Grup, konut, alışveriş merkezi, gayimenkul projelerine fon sağlıyor ve bu projelerin geliştirme, pazarlama- satış faaliyetleri ve alışveriş merkezi yönetimi ve danışmanlığını üstleniyor. Finansın yanı sıra gayrimenkul sektöründe de yatırımları olan ve bugüne kadar Türkiye`de 1 milyar dolarlık gayrimenkul projesini hayata geçiren Merrill Lynch, arsa bulması halinde yatırıma hemen başlayacak. Bölgede 50 bin metrekareye yakın yer arayan Merrill Lynch, 160 bin metrekare kapalı alana sahip gökdelen inşaatı yapmayı planlıyor.

ARSA ARIYORLAR

Merrill Lynch Türkiye ve Rusya Gayrimenkul Yatırımlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Otmar, İzmir`de arsa arayışlarının tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. İzmir Yeni Kent Merkezi`nin gayrimenkul yatırımları için çok cazip olduğunu dile getiren Otmar, bu nedenle bölge ile yakından ilgilendiklerini kaydetti.

Bölgenin hızlı bir gelişim içinde olduğuna işaret eden Otmar, Biz, Merrill Lynch gayrimenkul grubu olarak dünyanın bir çok yerinde yatırım yapıyoruz. Türkiye`de de bugüne kadar İstanbul`da 3 adet olmak üzere, Bodrum Eskişehir, Adapazarı`nda 1 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımlarını hayata geçirdik. İzmir`de de yeni bir yatırım yapmak için kolları sıvadık. Uygun bir arsa bulmamız halinde Yeni Kent Merkezi`nde 180 milyon euro yatırımla lüks konut, işyeri ve alışveriş merkezinden oluşacak 160 bin metrekare kapalı alana sahip bir gökdelen inşa edeceğiz dedi.

Bölge çok cazip

İzmir`in bu tür büyük projeler için bakir bir pazar olduğunu ve yeni geliştiğini vurgulayan Otmar,  pazardan pay almak istediklerini ifade etti. Bölgede birçok gayrimenkul firmasının da çalışma yaptığını anlatan Otmar, Yeni Kent Merkezi`nin gayrimenkul yatırımları için çok cazip olduğunu ifade etti. Arsa arayışlarının olumlu sonuçlanmasını beklediklerini belirten Otmar, projelerini kısa sürede hayata geçirmek istediklerini söyledi.

TÜRKİYE`DEKİ YATIRIMLARI 1 MİLYAR DOLARI GEÇTİ

1914 yılından bu yana yatırım bankası olarak faaliyet gösteren Merrill Lynch, 60 bin çalışanıyla dünyanın en büyük 30`uncu şirketi.
Merrill Lynch, 36 ülkedeki ofisleri ve yaklaşık 1.8 trilyon dolar aktif değeriyle sermaye piyasaları, yatırım ve özel bankacılık alanlarında faaliyet gösteriyor.

Banka, birçok büyük fonu yönetiyor ve hükümetlere, uluslararası kuruluşlara danışmanlık yapıyor.

Yönettiği sermaye tutarlarının toplamının 581 milyar dolar olduğu ifade ediliyor.

Kuruluş, Türkiye`deki gayrimenkul yatırımlarını 2006 yılında kurulan iş ortağı Krea Grup aracılığıyla gerçekleştiriyor.
Şirket, Türkiye`de bugüne kadar yatırım toplamı 1 milyar doları bulan 6 projeye imza attı.

Bunlardan ikisi konut projesi, dördü de Neo markası altında İstanbul`da Pendik ve Bahçeşehir/Esenyurt ile Adapazarı ve Eskişehir`deki alışveriş ve yaşam merkezleri projeleri...

(YENİ ASIR)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
10.207 Değişim: 0,48% Hacim : 73.541 Mio.TL Son veri saati : 16:33
Düşük 10.145 16.05.2024 Yüksek 10.254
Açılış: 10.189
32,1950 Değişim: 0,10%
Düşük 32,0544 16.05.2024 Yüksek 32,2532
Açılış: 32,1637
35,0489 Değişim: -0,12%
Düşük 34,9473 16.05.2024 Yüksek 35,2290
Açılış: 35,0914
2.453,14 Değişim: -0,59%
Düşük 2.453,02 16.05.2024 Yüksek 2.485,48
Açılış: 2.467,81
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.