KAP ***ULUFA*** ULUSAL FAKTORİNG A.Ş. (TSRS Uyumlu Sürdürülebilirlik Raporu)

06.05.2026 - 18:21
KAP ***ULUFA*** ULUSAL FAKTORİNG A.Ş. (TSRS Uyumlu Sürdürülebilirlik Raporu)

***ULUFA*** ULUSAL FAKTORİNG A.Ş. (TSRS Uyumlu Sürdürülebilirlik Raporu)

TSRS Uyumlu Sürdürülebilirlik Raporu
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
TSRS Uyumlu Sürdürülebilirlik Raporu
Bildirim İçeriği
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Açıklama
Şirketimizin 2025 yılına ilişkin TSRS Uyumlu Sürdürülebilirlik Raporu ekte yer almaktadır.
Şirket Beyanı
Ana Şirket: Ulusal Faktoring A.Ş. Bağlı Ortaklıklar: Ulusal Finans Teknolojileri A.Ş.
2025
DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.
Bu rapor, Ulusal Faktoring'in ve bağlı ortaklığının 1 Ocak - 31 Aralık 2025 tarihleri arasındaki yıllık faaliyet dönemini kapsayan finansal tabloları ile ilişkilidir. Açıklamalar, önemlilik ilkesi ve ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda raporlama dönemi sonrasındaki önemli gelişmeler dikkate alınarak hazırlanmıştır.
https://www.ulusalfaktoring.com/wp-content/uploads/2026/02/Ulusal_Faktoring-A.S_TSRS_2025.pdf
Finansal hizmetler sektörü ve faktoring sektörü
İlk uygulama yılında yalnızca iklimle ilgili risk ve fırsatlara ilişkin bilgilerin açıklanması, Kapsam 3 sera gazı emisyonlarının açıklanması muafiyeti, Sera Gazı Protokolü: Kurumsal Muhasebe ve Raporlama Standardı (2004) dışında bir yöntem kullanma muafiyeti
TSRS 1, TSRS 2, TCFD, IPCC, IEA senaryoları ve SASB rehberleri.
KGK tarafından yayımlanan TSRS 1 ve TSRS 2 standartları, IFRS S1-S2, TCFD, GHG Protocol, IPCC ve IEA senaryoları, SASB çerçevesi ve TFRS hükümleri.
1.595,66
Kapsam 1 emisyonları, GHG Protocol Kurumsal Hesaplama ve Raporlama Standardı ve finansal kontrol yaklaşımı temel alınarak hesaplanmaktadır. Doğrudan kontrol altındaki faaliyetlerden kaynaklanan CO2, CH4 ve N2O emisyonları; resmi sayaç kayıtları, yakıt tüketim verileri ve faturalar üzerinden tCO2e cinsinden ölçülmektedir. Hesaplamalarda IPCC ve ulusal kaynaklarla uyumlu emisyon faktörleri kullanılmakta olup, şeffaflık ilkesi gereği metodoloji, veri kaynakları ve karşılaştırmalı veriler izlenebilirlik ve denetlenebilirlik çerçevesinde sunulmaktadır.
219,6
Kapsam 2 emisyonları, GHG Protocol Kapsam 2 Rehberi ile uyumlu olarak lokasyon bazlı yaklaşım esasıyla hesaplanmaktadır. Finansal kontrol yaklaşımı doğrultusunda konsolidasyon kapsamındaki tüm operasyonları içeren ölçümlerde, resmi elektrik tüketim verileri, fatura kayıtları, IPCC ve ulusal emisyon faktörleri kullanılarak tCO2e cinsinden hesaplama yapılmaktadır. Şeffaflık ilkesi gereği ölçüm yöntemi, emisyon faktörleri ve veri kaynakları tanımlanmış olup, karşılaştırmalı dönem verileri sunulmuş ve metodolojik bir değişiklik yapılmamıştır.
0
Şirketin raporlama dönemi itibarıyla Kapsam 3 emisyonu bulunmamaktadır.
Fiziksel risklere karşı kırılgan varlık ve faaliyetlerin toplam tutarı 0 TL'dir.
Fiziksel risklere karşı kırılgan varlık ve faaliyetlerin toplam varlıklara oranı yüzde 0 olarak belirlenmiştir.
0
Geçiş risklerine karşı kırılgan varlık ve faaliyetlerin toplam varlıklara oranı yüzde 0 olarak gerçekleşmiştir.
0
İklim fırsatlarına uyumlu hale getirilmiş varlık ve faaliyetlerin toplam varlıklara oranı yüzde 0 olarak gerçekleşmiştir.
0 TL
Ulusal Faktoring 2025 raporlama dönemi itibarıyla herhangi bir iç karbon fiyatı uygulamamakta olup, karbon fiyatlandırması yatırım kararları veya finansal modelleme süreçlerinde kullanılmamaktadır.
0
Sirketimiz iklim degisikligiyle mucadele kapsaminda fiziksel risklerin analizi icin IPCC RCP 4.5 senaryosunu, gecis risklerinin analizi icin ise Uluslararasi Enerji Ajansi 2050 Net Sifir Emisyon Senaryosunu kullanmaktadir.
Finanse edilen toplam emisyon miktarı 0 tCO2e olarak hesaplanmıştır.
http://www.kap.org.tr/Bildirim/1602034

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
14.368 Değişim: -1,89% Hacim : 169.114 Mio.TL Son veri saati : 18:10
Düşük 14.266 15.05.2026 Yüksek 14.538
Açılış: 14.526
45,5176 Değişim: 0,19%
Düşük 45,4346 15.05.2026 Yüksek 45,5707
Açılış: 45,4346
52,9944 Değişim: -0,30%
Düşük 52,9412 15.05.2026 Yüksek 53,2525
Açılış: 53,1539
6.644,89 Değişim: -2,19%
Düşük 6.607,41 15.05.2026 Yüksek 6.828,43
Açılış: 6.793,88
bigpara

Copyright © 2026 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.