KAP ***ROP*** ROTA PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. (Fon Sürekli Bilgilendirme Formu)

26.06.2025 - 16:33
KAP ***ROP*** ROTA PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. (Fon Sürekli Bilgilendirme Formu)

***ROP*** ROTA PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. (Fon Sürekli Bilgilendirme Formu)

Fon Sürekli Bilgilendirme Formu
Fona İlişkin Bilgiler
Fonun Bağlı Olduğu Şemsiye Fonun Türü
Serbest Şemsiye Fon
ISIN Kodu
TRYROTP00869
Fonun Süresi
Süresizdir.
Fonun Halka Arz Tarihi
İhraç Sıra Numarası
Halka Arz Tarihi
25.06.2025
Portföy Yöneticisi Kuruluş
İhraç Sıra Numarası
Portföy Yöneticisi Kuruluşun Ticaret Unvanı
Rota Portföy Yönetimi A.Ş.
Temel Alım Satım Bilgileri
Alım Satım Saatleri
Alım Satım Yerleri
Alınabilecek Asgari Pay Adedi
Nemalandırma Esasları
Diğer Önemli Bilgiler
Yatırımcıların BIST Pay Piyasası'nın açık olduğu günlerde saat 13:30'a kadar verdikleri katılma payı alım talimatları talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden yerine getirilir. Yatırımcıların BIST Pay Piyasası'nın açık olduğu günlerde saat 13:30'a kadar verdikleri katılma payı satım talimatları talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden, talimatın verilmesini takip eden ikinci işlem gününde yerine getirilir.
Rota Portföy Yönetimi A.Ş. (Kurucu)
100
Ters repo veya Rota Portföy Para Piyasası (TL) Fonu veya Rota Portföy İkinci Para Piyasası Fonu aracılığıyla nemalandırılmak suretiyle Fon izahnamesinde belirlenen esaslar çerçevesinde, katılma payı alımında kullanılır. TEFAS?ta gerçekleşen işlemlerde de katılma payı alım talimatı karşılığı tahsil edilen tutar dağıtıcı tarafından ters repo veya unvanında para piyasası ve kısa vadeli ibaresi yer alan fonlarda nemalandırılır.
Fon Portföyüne İlişkin Bilgiler
Güncel Fon Bilgilerine Erişilebilecek İnternet Adresi
Fon Portföyüne Dahil Edilecek Türev Araç İşlemleri ile İlgili Genel İlkeler
www.rotaportfoy.com.tr
Fon portföyüne kaldıraç yaratan işlemlerden; döviz, faiz, ortaklık payları, ortaklık payları endeksleri, altın ve diğer kıymetli maden ve diğer sermaye piyasası araçlarına dayalı türev araç (vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri), saklı türev araç, swap sözleşmesi, varant, sertifika, ileri valörlü altın, tahvil/bono işlemleri dahil edilecektir. Kaldıraç yaratan işlemlerden kaynaklanan riskin ölçümünde Yatırım Fonlarına İlişkin Rehber'de belirlenen esaslar çerçevesinde Mutlak RMD yöntemi kullanılacaktır. Fon portföyünün riske maruz değeri, fon toplam değerinin %75'ini aşamaz. Kaldıraç yaratan işlemlere ilişkin olarak araç bazında ayrı ayrı hesaplanan pozisyonların mutlak değerlerinin toplanması (sum of notionals) suretiyle ulaşılan toplam pozisyonun fon toplam değerine oranına "kaldıraç" denir. Fonun kaldıraç limiti %300'dür.
Fonun Yatırım Stratejisi ve Risk Değeri
Yatırım Stratejisi
Risk Değeri
Fon, Kanun hükümleri uyarınca tasarruf sahiplerinden fon katılma payı karşılığında toplanan nakitle, tasarruf sahipleri hesabına, inançlı mülkiyet esaslarına göre fonun KAP sayfasında yer verilen varlık ve haklardan oluşan portföyü işletmek amacıyla kurulan, katılma payları Serbest Şemsiye Fon'a bağlı olarak ihraç edilen ve tüzel kişiliği bulunmayan mal varlığıdır. Fon tarafından, Sermaye Piyasası Kurulu'nun III-52.1 sayılı Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin (Tebliğ) 4. maddesinin ikinci fıkrası ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun i-SPK.52.4 (20.06.2014 tarih ve 19/614 s.k.) sayılı İlke Kararı olarak kabul edilen Yatırım Fonlarına İlişkin Rehber'de (Rehber) düzenlenen tüm varlık ve işlemlere yatırım yapılabilecektir. Tebliğ'in 25. maddesinin birinci fıkrası ve Rehber'in 4.3. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi hükmü çerçevesinde, özel esaslar saklı kalmak kaydıyla, Fon tarafından, söz konusu varlık ve işlemlere Tebliğ ve Rehber'de belirlenen oransal yatırım sınırlamalarına tabi olunmaksızın Fon'un KAP sayfasında yer alan yatırım stratejileri ve limitleri dahilinde yatırım yapılabilir. Fon'un ana yatırım stratejisi, hisse senedi piyasası, diğer TL cinsi yatırım araçları ve döviz cinsi para ve sermaye piyasası araçlarına ve finansal işlemlere yatırım yaparak sermaye kazancı sağlamak ve portföy değerini artırmaktır. Fon'un likidite veya vade açısından bir yönetim kısıtlaması yoktur. Fon portföyünün (fon portföy değerinin) sürekli olarak en az %51'i BIST'te işlem gören hisse senetlerinden oluşur.
Eşik Değer
Eşik Değer Kriteri
Kriterin Üzerine Eklenecek Değer (%)
Ölçütün Belirlenmesine İlişk. Yönetim Kurulu Karar Tar. ve Say.
BİST – KYD O/N Repo Endeksi- Brüt
100
03/03/2025 - 2025/55
Komisyon ve Gider Bilgileri
Fon Yönetim Ücreti Oranı ve Giriş-Çıkış Komisyonları
İhraç Sıra Numarası
Fon İçtüzüğünde Yer Alan Yönetim Ücreti Oranı (Günlük) (%)
Fon İçtüzüğündeYer Alan Yönetim Ücreti Oranı (Yıllık) (%)
Uygulanan Yönetim Ücreti Oranı (Günlük) (%)
Uygulanan Yönetim Ücreti Oranı (Yıllık) (%)
Giriş Komisyonu (%)
Giriş Komisyonuna İlişkin Açıklama
Çıkış Komisyonu (%)
Çıkış Komisyonuna İlişkin Açıklama
Performans Ücreti Oranı (%)
0,000685
0,25
Fon Müdürü ve Portföy Yöneticileri
Fon Müdürü
Adı Soyadı
Göreve Atanma Tarihi
Sermaye Piyasası Alanında Tecrübesi (Yıl)
Sahip Olunan Lisanslar
Adem Demiral
26.11.2021
36
Düzey 3/Türev
Fon Portföy Yöneticileri
Adı Soyadı
Göreve Atanma Tarihi
Son 5 Yılda Yaptığı İşler (Yıl-Şirket-Mevki)
Sermaye Piyasası Alanında Tecrübesi (Yıl)
Sahip Olunan Lisanslar
Selin Yıldırım
03.03.2025
(2023-...) Rota Portföy Yönetimi A.Ş. ? Kıdemli Portföy Yöneticisi, (2022-2023) İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. - Yatırım Danışmanı, (2016-2022) Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ? Yönetmen Yardımcısı
12
Düzey 3/Türev
Didem Maden
03.03.2025
(2024-...) Rota Portföy Yönetimi A.Ş. ? Kıdemli Müdür/Portföy Yöneticisi, (1997-2022) T. İş Bankası A.Ş. ? Birim Müdürü
20
Düzey 3/Türev
Abdullah Buğra Can Ergün
30.05.2025
(2024-...) Rota Portföy Yönetimi A.Ş. Portföy Yöneticisi Yardımcısı, (2021-2024) Global Menkul Değerler A.Ş. Yatırım Uzmanı, (2020-2021) Türk Ekonomi Bankası A.Ş. Müşteri Temsilcisi
4
Düzey 3/Türev
İletişim Bilgileri
İletişim Adresi, Telefon ve Faks Bilgileri
Adres
Telefon
Fax
e-Posta
Esentepe Mah. Büyükdere Cad. Ferko Signature Blok No:175 İç Kapı No:32 Şişli-İstanbul
0212 950 09 50
0212 950 09 55
info@rotaportfoy.com.tr
Bağlantı Kurulacak Yetkililer
Adı Soyadı
Görevi
Telefon
e-Posta
Tuğçe Çelikyürek
Operasyon - Kıdemli Müdür
0212 950 09 50
tugce.celikyurek@rotaportfoy.com.tr
Elvan İleri Çevik
Yatırım Danışmanı - Yönetmen
0212 950 09 50
elvan.ileri@rotaportfoy.com.tr
http://www.kap.org.tr/Bildirim/1452371

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
11.262 Değişim: 0,37% Hacim : 112.575 Mio.TL Son veri saati : 18:10
Düşük 11.239 31.12.2025 Yüksek 11.324
Açılış: 11.250
42,9589 Değişim: 0,08%
Düşük 42,9204 01.01.2026 Yüksek 42,9598
Açılış: 42,9238
50,5750 Değişim: 0,03%
Düşük 50,5346 01.01.2026 Yüksek 50,5801
Açılış: 50,5591
5.948,75 Değişim: -0,07%
Düşük 5.946,23 01.01.2026 Yüksek 5.957,49
Açılış: 5.952,89
bigpara

Copyright © 2026 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.