KAP ***MIATK*** MİA TEKNOLOJİ A.Ş. (Özel Durum Açıklaması (Genel))

18.12.2025 - 19:04
KAP ***MIATK*** MİA TEKNOLOJİ A.Ş. (Özel Durum Açıklaması (Genel))

***MIATK*** MİA TEKNOLOJİ A.Ş. (Özel Durum Açıklaması (Genel))

Özel Durum Açıklaması (Genel)
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
12.10.2023, 17.10.2023 , 14.06.2024 , 16.12.2025
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
İştirakimiz Enerjey Enerji A.Ş., yurt dışı yenilenebilir enerji yatırımları kapsamında Romanya'da Güneş Enerjisi Santrali (GES) projelerine yönelik büyüme ve ölçeklenme stratejisini kararlılıkla sürdürmektedir.
Enerjey Enerji A.Ş.'nin Fotovoltaik Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretim Santrali (GES) projelerinin geliştirilmesi amacıyla 100% bağlı ortaklığı olarak Bükreş, Romanya'da kurduğu Nouzi Energie S.R.L firmasının tescil işlemlerinin tamamlandığını 12.10.2023 tarihinde bildirmiştik. Ayrıca, Nouzi Energie S.R.L tarafından GES projesi geliştirmek amacıyla Romanya'da 20,5 hektar arazinin "Kiralama ve üst kullanım hakki sözleşmesi" imzalandığını 14.06.2024 tarihinde bildirmi?tik.
Nouzi Energie S.R.L firması üzerinden geliştirilmekte olan 21,87 MWp / 17,49 MWe kapasiteli NOUZI RASI 2 GES projemizin gerekli teknik bağlantı çözüm ve çalışmaları, CNTEE Transelectrica ve projemizin bulunduğu bölgeden sorumlu ilgili dağıtım şirketinin Teknik ve Ekonomik Onay Komisyonu tarafından incelenerek onaylanmıştır. Böylece, projemiz "elektrik şebekesine bağlantı için teknik onay" olan ATR (Aviz de Tehnic Racordare) almaya hak kazanmıştır. Projemiz için ilgili finansal teminatı sağlayarak ATR belgesini almayı planlamaktayız. Bu gelişme, projelerin izin, finansman ve uygulama aşamalarına geçiş sürecinde önemli bir dönüm noktası oluşturmaktadır.
Enerjey Enerji'nin Romanya'da kurulu diğer iştiraki olan ve ATR almaya hak kazandığını 16.12.2025 tarihinde duyurduğumuz Renawell Energie S.R.L şirketinin geliştirmekte olduğu 42,49 MWp / 33,39 MWe kapasiteli RENAWELL RASI 1 projesi ile birlikte toplam kapasite 64,36 MWp / 50,88 MWe'ye ulaşmıştır.
Konuyla ilgili gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu‘nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
http://www.kap.org.tr/Bildirim/1527874

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
11.262 Değişim: 0,37% Hacim : 112.575 Mio.TL Son veri saati : 18:10
Düşük 11.239 31.12.2025 Yüksek 11.324
Açılış: 11.250
42,9562 Değişim: 0,08%
Düşük 42,9204 01.01.2026 Yüksek 42,9598
Açılış: 42,9238
50,5750 Değişim: 0,03%
Düşük 50,5346 01.01.2026 Yüksek 50,5801
Açılış: 50,5591
5.966,21 Değişim: 0,22%
Düşük 5.944,54 01.01.2026 Yüksek 5.966,21
Açılış: 5.952,89
bigpara

Copyright © 2026 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.