KAP ***TCKRC*** KIRAÇ GALVANİZ TELEKOMİNİKASYON METAL MAKİNE İNŞAAT ELEKTRİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Özel Durum Açıklaması (Genel))

09.01.2026 - 18:22
KAP ***TCKRC*** KIRAÇ GALVANİZ TELEKOMİNİKASYON METAL MAKİNE İNŞAAT ELEKTRİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Özel Durum Açıklaması (Genel))

***TCKRC*** KIRAÇ GALVANİZ TELEKOMİNİKASYON METAL MAKİNE İNŞAAT ELEKTRİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Özel Durum Açıklaması (Genel))

Özel Durum Açıklaması (Genel)
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimizin ürün gamını genişletme stratejik hedefi doğrultusunda faaliyet alanına, "Yol Güvenlik Sistemleri" kapsamında, "Otoyol ve Raylı Sistem Hatları için Aydınlatma Direği" üretiminin, "Raylı Sistemler ve Akıllı Ulaşım Altyapıları" kapsamında ise "Plaka Takip Sistemleri Konstrüksiyonları" ve "Raylı Sistemler için Enerji İletim Hattı Taşıyıcı Direkleri" üretiminin eklenmesine karar verilmiştir.
Bu kapsamda, mevcut makine parkurumuza ek olarak yaklaşık 1.000.000 EUR tutarında, robotik hatlı ve tam otomatik 3 ayrı makineden oluşan yeni bir üretim hücresi yatırımı yapılmıştır. Söz konusu üretim hücresi, hem aydınlatma direği hem plaka takip sistemleri konstrüksiyonları hem de raylı sistemler için enerji iletim hattı taşıyıcı direklerinin imalatında kullanılacaktır.
Bahse konu üretim hücresinin faaliyetlerine 2026 yılının ilk çeyreğinde başlanması hedeflenmektedir.
Bununla birlikte, karanlık fabrika konsepti kapsamında Şirketimizin üretim süreçlerinde verimliliğin artırılması, çevrim sürelerinin kısaltılması, paketleme süreçlerinin tam otomasyonla gerçekleştirilmesi hedefi doğrultusunda 900.000 EUR tutarında robotik hat ve ekipman yatırımı gerçekleştirilmiştir.
Söz konusu yatırım ile üretim hatlarında otomasyon seviyesinin artırılarak operasyonel verimliliğin yükseltilmesi, maliyetlerin azaltılması ve karlılığın artırılması amaçlanmıştır.
Yapılan pazar araştırması neticesinde, yeni ürün gruplarının üretimi ve verimliliğin artırılmasına yönelik yapılan toplam 1,9 Milyon EUR tutarındaki yatırımın Şirketimizin gelir çeşitliliğine katkı sağlaması ve ilk etapta 2026 cirosuna yaklaşık 10.000.000 EUR katkı yapması beklenmektedir.
Konuyla ilgili önemli gelişmeler oldukça ayrıca paylaşılacaktır.
Kamuoyunun ve yatırımcıların bilgisine sunulur.
Saygılarımızla,
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu‘nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
http://www.kap.org.tr/Bildirim/1539776

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
13.500 Değişim: -2,44% Hacim : 14.854 Mio.TL Son veri saati : 10:09
Düşük 13.468 02.02.2026 Yüksek 13.598
Açılış: 13.598
43,5075 Değişim: 0,04%
Düşük 43,2789 02.02.2026 Yüksek 43,5089
Açılış: 43,4888
51,6413 Değişim: 0,09%
Düşük 51,4955 02.02.2026 Yüksek 51,7035
Açılış: 51,5952
6.370,39 Değişim: -6,17%
Düşük 6.159,19 02.02.2026 Yüksek 6.833,55
Açılış: 6.788,96
bigpara

Copyright © 2026 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.