KAP ***CEMAS*** ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş. (Özel Durum Açıklaması (Genel))

27.02.2026 - 10:23
KAP ***CEMAS*** ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş. (Özel Durum Açıklaması (Genel))

***CEMAS*** ÇEMAŞ DÖKÜM SANAYİ A.Ş. (Özel Durum Açıklaması (Genel))

Özel Durum Açıklaması (Genel)
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
11.02.2026
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
11.02.2026 tarihinde yaptığımız Finansal Rapor Tip Değişikliği konulu duyurumuzda Şirketimiz'in  01.01.2025 – 31.12.2025 döneminden itibaren Finansal Raporlarını solo olarak hazırlayıp duyuracağını bildirmiştik.
Duyurumuzla ilgili aşağıdaki açıklayıcı ek bilgiyi kamuoyu ve yatırımcıları bilgisine sunarız.
Çemaş Döküm Sanayi A.Ş., 2024 yılı ocak ve şubat ayları içinde, iştirakleri, Özışık İnşaat ve Enerji A.Ş., BND Elektrik Üretim A.Ş. ve Işıklar Döküm Pazarlama A.Ş.'deki imtiyazlı paylarını Grup Şirketlerinden Işıklar Holding A.Ş.'ye satmış fakat ilgili iştiraklerin son Genel Kurul'larında Yönetim Kurulunu seçen ortak olarak Şirketler üzerindeki kontrolü devam etmiştir.
İlgili iştiraklerin 2025 yılı içinde gerçekleştirdikleri 2024 yılı Genel Kurullarında Yönetim Kurulu yeni hâkim ortak Işıklar Holding A.Ş. tarafından seçilmiş ve Çemaş Döküm Sanayi A.Ş.'nin ilgili iştiraklerdeki kontrol gücü Işıklar Holding A.Ş.'ye geçmiştir. Kontrol kaybına müteakip, iştirakler "Tam Konsolidasyon" yöntemi ile konsolide edilmesi yerine "Özkaynak Yöntemi" ile konsolide edilmişlerdir.
Çemaş'ın, SPK'nın 13 Şubat 2020 tarih ve 2020/11 sayılı Bülteni'nde belirttiği konsolidasyon istisnalarını ilgilendiren bir durum bulunmamaktadır; Şirket'in ilgili iştirakleri konsolide edilmeye devam etmekte sadece kontrol gücü kaybı sebebiyle" Tam Konsolidasyon Yöntemi" ile değil "Özkaynak Yöntemi"ni kullanmaktadır.
Saygılarımızla
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu‘nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
http://www.kap.org.tr/Bildirim/1562397

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
12.933 Değişim: 0,00% Hacim : 162.579 Mio.TL Son veri saati : 18:10
Düşük 12.906 03.03.2026 Yüksek 13.380
Açılış: 13.296
43,9883 Değişim: 0,07%
Düşük 43,7765 04.03.2026 Yüksek 43,9902
Açılış: 43,9584
51,1119 Değişim: -0,01%
Düşük 50,9588 04.03.2026 Yüksek 51,1437
Açılış: 51,1175
7.307,59 Değişim: 1,44%
Düşük 7.186,14 04.03.2026 Yüksek 7.340,80
Açılış: 7.204,09
bigpara

Copyright © 2026 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.