KAP ***BRSAN*** BORUSAN MANNESMANN BORU SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

14.10.2022 - 18:47
KAP ***BRSAN*** BORUSAN MANNESMANN BORU SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

***BRSAN*** BORUSAN MANNESMANN BORU SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )

İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği

Açıklamalar

Hissedarlarımız Zehra Nurhan Kocabıyık, Fatma Zeynep Hamedi ve Ayşe Nükhet Özmen'den alınan bilgidir:
Hissedarlarımızdan Connas Limited ("Connas Limited"), Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin ("Borusan Mannesmann") Borsa İstanbul'da işlem görmeyen hisselerin %6,67'sine Lumbro Corporate Services Limited ("Lumbro Limited") vasıtasıyla, Borsa İstanbul'da işlem gören hisselerinin ise direkt olarak %3,03'üne sahiptir.
Connas Limited'in aldığı karar neticesinde, Lumbro Limited'in uhdesinde bulunan Borusan Mannesmann hisseleri Connas Limited'e tevdi edilmiş, böylece Lumbro Limited, Borusan Mannesmann'ın hissedarlık yapısından çıkartılmıştır. Bu işlem sonucunda, Lumbro Limited'in elinde bulunan Borusan Mannesmann hisseleri Connas Limited'e intikal etmiş ve Connas Limited'in Borusan Mannesmann'daki pay oranı, halka açık ve kapalı hisselerle birlikte toplam %9,70'ye ulaşmıştır. Connas Limited'de Zehra Nurhan Kocabıyık, Fatma Zeynep Hamedi ve Ayşe Nükhet Özmen eşit pay oranına sahip olmakla birlikte, başka bir ortak bulunmamaktadır.
İşlem neticesinde, Connas Limited'de eşit pay oranına sahip üç hissedarın, Borusan Mannesmann'daki dolaylı ortaklık paylarında, her bir hissedar için yaklaşık %3,2oğunluk payına sahip nihai hissedarların pay oranında nisbi bir artış olmuş ve bu işlem Borusan Mannesmann'ın kontrol yapısında bir değişiklik yaratmamıştır.





http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1072348


BIST

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
12.201 Değişim: 0,93% Hacim : 157.441 Mio.TL Son veri saati : 18:10
Düşük 12.066 09.01.2026 Yüksek 12.201
Açılış: 12.130
43,1308 Değişim: 0,21%
Düşük 43,0354 09.01.2026 Yüksek 43,1626
Açılış: 43,0385
50,2263 Değişim: -0,07%
Düşük 50,1641 09.01.2026 Yüksek 50,4260
Açılış: 50,263
6.240,32 Değişim: 0,73%
Düşük 6.178,76 09.01.2026 Yüksek 6.265,97
Açılış: 6.194,79
bigpara

Copyright © 2026 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.