KAP ***IHEVA*** İHLAS EV ALETLERİ İMALAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Sürdürülebilirlik Uyum Raporu)

20.05.2024 - 21:40
KAP ***IHEVA*** İHLAS EV ALETLERİ İMALAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Sürdürülebilirlik Uyum Raporu)

***IHEVA*** İHLAS EV ALETLERİ İMALAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Sürdürülebilirlik Uyum Raporu)

Sürdürülebilirlik Uyum Raporu
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Uyum Durumu
Açıklama
Kamuya Açıklanan Bilgilere İlişkin Rapor Bilgisi (Sayfa numarası, internet sitesinde yer aldığı menü adı)
Evet
Kısmen
Hayır
İlgisiz
Sürdürülebilirlik Uyum Raporu
A. GENEL İLKELER
A1. Strateji, Politika ve Hedefler
A1.1. Ortaklık yönetim kurulu tarafından öncelikli çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (ÇSY) konuları, riskleri ve fırsatları belirlenmiştir.
X
Şirket için uygun ve yazılı ÇSY politika ve prosedür çalışmaları hazırlanmamıştır, ancak Yönetim Kurulu almış olduğu tüm kararlarda finansal risklerin yanı sıra çevresel sosyal ve kurumsal yönetim risklerini de etkin bir şekilde gözetmektedir.
A1.1. Ortaklık yönetim kurulu tarafından ÇSY politikaları (Örn: Çevre Politikası, Enerji Politikası, İnsan Hakları ve Çalışan Politikası vb.) oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X
Bu kapsamda bir açıklama yapılmamıştır.
A1.2. ÇSY politikaları kapsamında belirlenen kısa ve uzun vadeli hedefler kamuya açıklanmıştır.
X
Bu kapsamda bir açıklama yapılmamıştır.
A2. Uygulama/İzleme
A2.1. ÇSY politikalarının yürütülmesinden sorumlu komiteler ve/veya birimler ile ÇSY konularıyla ilgili ortaklıktaki en üst düzey sorumlular ve görevleri belirlenerek kamuya açıklanmıştır.
X
ÇSY çalışmalarının yürütülmesi için Kurumsal Yönetim Komitesi’nin çalışma yapması planlanmaktadır.
A2.1. Sorumlu komite ve/veya birim tarafından, politikalar kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler yıl içinde en az bir kez yönetim kuruluna raporlanmıştır.
X
Raporlanmamıştır.
A2.2. ÇSY hedefleri doğrultusunda uygulama ve eylem planları oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X
Şirketin ÇSY hedefleri doğrultusunda uygulama ve eylem planları bulunmamaktadır.
A2.3. ÇSY Kilit Performans Göstergeleri (KPG) ile söz konusu göstergelere yıllar bazında ulaşma düzeyi kamuya açıklanmıştır.
X
Şirketin ÇSY Kilit Performans Göstergeleri bulunmamaktadır.
A2.4. İş süreçlerine veya ürün ve hizmetlere yönelik sürdürülebilirlik performansını iyileştirici faaliyetler kamuya açıklanmıştır.
X
İş süreçlerine veya ürün ve hizmetlere yönelik sürdürülebilirlik performansını iyileştirici faaliyetler takip edilmektedir.
A3. Raporlama
A3.1. Faaliyet raporlarında ortaklığın sürdürülebilirlik performansına, hedeflerine ve eylemlerine ilişkin bilgi anlaşılabilir, doğru ve yeterli bir şekilde verilmiştir.
X
Sürdürülebilirlik İlkeleri Uyum Çerçevesinde belirtilen ilkelere uyum durumuna ilişkin açıklamalara yıllık faaliyet raporunda, söz konusu açıklamalarda dönem içerisinde önemli bir değişiklik olması durumunda ise, ilgili değişikliğe ara dönem faaliyet raporlarında yer verilecektir.
2023 Faaliyet Raporu/Sürdürülebilirlik İlkelerine Uyum Çerçevesi (Sayfa 34)
A3.2. Ortaklık tarafından, faaliyetlerinin Birleşmiş Milletler (BM) 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından hangileri ile ilişkili olduğuna ilişkin bilgi kamuya açıklanmıştır.
X
Şirket Faaliyetlerinin Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından hangileri ile ilişkili olduğuna ilişkin bilgi paylaşımı yapılmamıştır.
A3.3. ÇSY konularında aleyhte açılan ve/veya sonuçlanan, ÇSY politikaları açısından önemli nitelikteki ve/veya faaliyetleri önemli ölçüde etkileyecek davalar kamuya açıklanmıştır.
X
ÇSY konularında aleyhte açılan ve/veya sonuçlanan, ÇSY politikaları açısından önemli nitelikteki ve/veya faaliyetleri önemli ölçüde etkileyecek dava bulunmamaktadır.
A4. Doğrulama
A4.1. Ortaklığın ÇSY Kilit Performans ölçümleri bağımsız üçüncü tarafça doğrulanmış ve kamuya açıklanmıştır.
X
Bu kapsamda bir açıklama yapılmamıştır.
B. ÇEVRESEL İLKELER
B1. Ortaklık, çevre yönetimi alanındaki politika ve uygulamalarını, eylem planlarını, çevresel yönetim sistemlerini (ISO 14001 standardı ile bilinmektedir) ve programlarını kamuya açıklamıştır.
X
Şirket faaliyetlerini gerçekleştirirken ISO 14001 standardına uygun hareket etmek için azami gayreti göstermektedir.
B2. Çevre yönetimine ilişkin bilgilerin verilmesinde hazırlanan çevresel raporlara ilişkin olarak raporun kapsamı, raporlama dönemi, raporlama tarihi, raporlama koşulları ile ilgili kısıtlar kamuya açıklanmıştır.
X
Çevre ile ilgili kanun ve diğer düzenlemelere uyum sağlanmakta ve ilgili mevzuatlarda yapılan değişikliklerin takibi yapılarak gerekli uyum için azami gayret gösterilmektedir.
B4. Menfaat sahipleri (Yönetim kurulu üyeleri, yöneticiler ve çalışanlar gibi) bazında performans teşvik sistemleri kapsamında ödüllendirme kriterlerine dahil edilen çevresel hedefler kamuya açıklanmıştır.
X
Bu kapsamda bir açıklama yapılmamıştır.
B5. Öncelikli olarak belirlenen çevresel sorunların iş hedeflerine ve stratejilerine nasıl entegre edildiği kamuya açıklanmıştır.
X
Dönem içerisinde yaşanılmış herhangi bir çevresel sorun bulunmamaktadır.
B7. Operasyon süreci dahil ortaklık değer zinciri boyunca tedarikçi ve müşterileri de kapsayacak şekilde çevresel konuların nasıl yönetildiği, iş hedeflerine ve stratejilere nasıl entegre edildiği kamuya açıklanmıştır.
X
Doğal kaynakların rasyonel kullanılması, enerji tasarrufu, su yönetimi, iklim değişikliği, atık yönetimi gibi çevresel konulara azami özen gösterilmekte ve bu hususlara öncelik veren tedarikçilerle çalışmanın sürdürülebilirlik adına gerekli olduğuna inanılmaktadır. Aura Cebilon Reverse Osmosis Su Arıtma Sisteminin kalitesini, 3 yılı bulan çok titiz bir çalışma neticesinde NSF (NATIONAL SANITATION FOUNDATION) sertifikası ile tescillemiştir. NSF, 55 yıl önce kurulan, bir dizi ev ve endüstriyel ürün için standartlar belirleyen, bağımsız, kâr amacı gütmeyen bir ürün test ve sertifikalandırma kuruluşudur. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından İçme Suyu Güvenliği ve Arıtımı için bir İş birliği Merkezi olarak tanımlanmıştır. Yine su arıtma alanındaki yetkinliğini ve güvenilirliğini pekiştirmek üzere su arıtma endüstrisinde hizmet veren firmaları temsil eden Amerika merkezli Water Quality Assocation kuruluşuna üye olunmuştur. Water Quality ürün testleri, eğitim ve bilgi kaynağı sağlama konularında uluslararası bir otoritedir.
B8. Çevre konusunda ilgili kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarının politika oluşturma süreçlerine dahil olunup olunmadığı ve bu kurum ve kuruluşlarla yapılan iş birlikleri kamuya açıklanmıştır.
X
Şirket çevresel konularda politika oluşturma süreçlerine dahil olmamakla birlikte, çevre konusunda çalışma yürüten kuruluşlara destek verilmesinin gerekliliğine inanmaktadır.
B9. Çevresel göstergeler (Sera gazı emisyonları (Kapsam-1 (Doğrudan), Kapsam-2 (Enerji dolaylı), Kapsam-3 (Diğer dolaylı), hava kalitesi, enerji yönetimi, su ve atık su yönetimi, atık yönetimi, biyoçeşitlilik etkileri)) ışığında çevresel etkileri ile ilgili bilgileri dönemsel olarak karşılaştırılabilir bir şekilde kamuya açıklanmıştır.
X
Bu kapsamda bir açıklama yapılmamıştır. 2013 yılında başlayan CDP Türkiye Kurumsal Karbon Ayak İzi raporlama sürecine her yıl olduğu gibi 2023 yılında da katılmıştır. Bu bağlamda çevresel etkilerin azaltılması için yapılan raporlamalar ile hangi noktada olduğunu daha net görerek, sürdürülebilirlik açısından güven veren kuruluşlar arasında boy göstermektedir. Günden güne değişen iklim koşullarında şirketlerin devamlılığı yatırımcılar için önem arz etmektedir. İhlas Ev Aletleri CDP Karbon ayak izi dışında pilot olarak uygulanan CDP Su programı ile ilgili davet alan şirketler arasında bulunmamasına rağmen gönüllülük esası ile soruları cevaplandırmıştır. 21. yüzyılın tüm gereklerini yerine getirebilen, kurumsal yönetim anlayışına sahip, sürdürülebilir bir sanayi şirketi olmayı hedefleyen İhlas Ev Aletleri, üretmekte olduğu her üründe piyasa lideri olmayı hedeflemektedir. Tasarım, üretim, pazarlama ve satış sonrası hizmette, kalite, hız ve farklılığıyla müşteri memnuniyetini sağlayarak ülkenin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olmak Şirket’in en önemli hedefleri arasındadır.
B10. Verileri toplamak ve hesaplamak için kullanılan standart, protokol, metodoloji ve baz yıl ayrıntıları kamuya açıklanmıştır.
X
Bu kapsamda bir açıklama yapılmamıştır.
B11. Önceki yıllarla karşılaştırmalı olarak rapor yılı için çevresel göstergelerinin artış veya azalışı kamuya açıklanmıştır.
X
Bu kapsamda bir açıklama yapılmamıştır.
B12. Çevresel etkilerini azaltmak için kısa ve uzun vadeli hedefler belirlenmiş, bu hedefler ve geçmiş yıllarda belirlenen hedeflere göre ilerleme durumu kamuya açıklanmıştır.
X
Bu kapsamda bir açıklama yapılmamıştır.
B13. İklim krizi ile mücadele stratejisi oluşturulmuş ve planlanan eylemler kamuya açıklanmıştır.
X
İklim krizi ile mücadele stratejisi bulunmamaktadır.
B14. Ürünler ve/veya hizmetlerin çevreye potansiyel olumsuz etkisini önlemek veya bu etkileri minimuma indirmek amacıyla program ya da prosedürler oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X
Bu kapsamda yapılan herhangi bir çalışma bulunmamaktadır.
B14. Üçüncü tarafların (örn. tedarikçi, alt yüklenici, bayi vb.) sera gazı emisyon miktarlarında azaltım sağlamaya yönelik aksiyonlar alınmış ve bu aksiyonlar kamuya açıklanmıştır.
X
Bu kapsamda bir açıklama yapılmamıştır.
B15. Çevresel etkileri azaltmaya yönelik girişim ve projelerin sağladığı çevresel fayda/kazanç ve maliyet tasarrufları kamuya açıklanmıştır.
X
Çevresel faktörlerin olumsuz etkilerini azaltacak tüm önlemlerin alınmasına azami gayret gösterilmektedir.
B16. Enerji tüketimi (doğal gaz, motorin, benzin, LPG, kömür, elektrik, ısıtma, soğutma vb.) verileri Kapsam-1 ve Kapsam-2 olarak kamuya açıklanmıştır.
X
Enerji tüketimi verileri raporlanmamaktadır.
B17. Raporlama yılında üretilen elektrik, ısı, buhar ve soğutma hakkında kamuya açıklama yapılmıştır.
X
Bu kapsamda bir açıklama yapılmamıştır.
B18. Yenilenebilir enerji kullanımının artırılması, sıfır veya düşük karbonlu elektriğe geçiş konusunda çalışmalar yapılmış ve kamuya açıklanmıştır.
X
Yenilenebilir enerji, sıfır veya düşük karbonlu elektriğe geçiş konusunda çalışmalar bulunmamaktadır.
B19. Yenilenebilir enerji üretim ve kullanım verileri kamuya açıklanmıştır.
X
Yenilenebilir enerji üretim ve kullanımına yönelik çalışma bulunmamaktadır.
B20. Enerji verimliliği projeleri yapılmış ve enerji verimliliği projeleri sayesinde elde edilen enerji tüketim ve emisyon azaltım miktarı kamuya açıklanmıştır.
X
Enerji verimliliği projeleri bulunmamaktadır.
B21. Su tüketimi, varsa yer altından veya yer üstünden çekilen, geri dönüştürülen ve deşarj edilen su miktarları, kaynakları ve prosedürleri kamuya açıklanmıştır.
X
Bu kapsamda bir açıklama yapılmamıştır.
B22. Operasyonlar veya faaliyetlerinin herhangi bir karbon fiyatlandırma sistemine (Emisyon Ticaret Sistemi, Cap & Trade veya Karbon Vergisi) dâhil olup olmadığı kamuya açıklanmıştır.
X
Şirket’in dâhil olduğu bir karbon fiyatlandırma sistemi bulunmamaktadır.
B23. Raporlama döneminde biriken veya satın alınan karbon kredisi bilgisi kamuya açıklanmıştır.
X
Raporlama döneminde biriken veya satın alınan karbon kredisi bulunmamaktadır.
B24. Ortaklık içerisinde karbon fiyatlandırması uygulanıyor ise ayrıntıları kamuya açıklanmıştır.
X
Karbon fiyatlandırması uygulanmamaktadır.
B25. Ortaklığın çevresel bilgilerini açıkladığı platformlar kamuya açıklanmıştır.
X
Bu kapsamda bir açıklama yapılmamıştır.
C. SOSYAL İLKELER
C1. İnsan Hakları ve Çalışan Hakları
C1.1. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Türkiye’nin onayladığı ILO Sözleşmeleri ve diğer ilgili mevzuatı kapsayacak şekilde Kurumsal İnsan Hakları ve Çalışan Hakları Politikası oluşturulmuş, politikanın uygulanmasıyla ilgili sorumlular belirlenmiş ve politika ile sorumlular kamuya açıklanmıştır.
X
Şirket çalışanlarının, güvenilir ve adil çalışma ortamında bulunmasını, kanun ve yönetmeliklerle sahip oldukları haklarına saygılı bir şekilde, eğitim, ücret, kariyer gibi konularda eşit koşullardaki kişilere fırsat eşitliği sağlanmasını önemsemektedir. İnsan haklarına, insanların bireysel farklılıklarına saygı duymakta ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni desteklemektedir. Türkiye’nin onayladığı ILO sözleşme prensiplerine aykırılık teşkil eden her türlü durumu reddetmekte ve uygulamadan kaçınmaktadır. İnsan Kaynakları Politikası www.iea.com.tr internet sitesinde yayınlanmaktadır.
C1.2. Tedarik ve değer zinciri etkileri de gözetilerek adil iş gücü, çalışma standartlarının iyileştirilmesi, kadın istihdamı ve kapsayıcılık konularına (cinsiyet, ırk, din, dil, medeni durum, etnik kimlik, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, ailevi sorumluluklar, sendikal faaliyetler, siyasi görüş, engellilik, sosyal ve kültürel farklılıklar vb. konularda ayrım yapılmaması gibi) çalışan haklarına ilişkin politikasında yer verilmiştir.
X
Çalışanlara ve işe alım sürecinde işin mahiyetine uygun başvuruda bulunan tüm kişilere, ırk, din, dil, cinsiyet, yaş, ulus, köken ya da medeni hallerine bakılmaksızın dürüst, adil ve eşit bir şekilde davranılmaktadır.
C1.3. Belirli ekonomik, çevresel, toplumsal faktörlere duyarlı kesimlerin (düşük gelirli kesimler, kadınlar vb.) veya azınlık haklarının/fırsat eşitliğinin gözetilmesi konusunda değer zinciri boyunca alınan önlemler kamuya açıklanmıştır.
X
Şirketimiz ve iştirak etmiş olduğu tüm şirketlerde din, ırk, etnik köken, cinsiyet ayrımına dayalı her türlü sözlü ve fiziksel tacizden arındırılmış güvenli ve sağlıklı iş koşullarına uygun bir çalışma ortamının oluşturulmasına büyük önem verilmektedir.
C1.4. Ayrımcılığı, eşitsizliği, insan hakları ihlallerini, zorla çalıştırmayı ve çocuk işçi çalıştırılmasını önleyici ve düzeltici uygulamalara ilişkin gelişmeler kamuya açıklanmıştır.
X
Şirketin www.iea.com.tr internet adresinde bulunan Etik Değerlerimiz, İnsan Kaynakları Politikası ve Ücret Politikası yer almaktadır. Çalışanların hak ve özgürlükleri gözetilir, çalışma standartlarına aykırı olan sebeplerle personel çalıştırılmaz. Zorla çalıştırma ve angaryanın her türlüsünün ortadan kaldırılmasına çaba sarf edilir. Çalışanlara karşı dürüst, adil ve sağlıklı bir çalışma ortamı sağlanır. Dil, ırk, inanç, siyasi düşünce, fiziksel engel gibi sebeplerden ayrımcılık yapılmasına müsaade edilmez. Çocuk istihdamının tamamen ortadan kaldırılmasına çalışılır.
https://www.iea.com.tr/tr/kurumsal-yonetim/etik-degerlerimiz/15 https://www.iea.com.tr/tr/insan-kaynaklari/insan-kaynaklari-politikamiz/8
C1.5. Çalışanlara yapılan yatırım (eğitim, gelişim politikaları), tazminat, tanınan yan haklar, sendikalaşma hakkı, iş/hayat dengesi çözümleri ve yetenek yönetim konularına çalışan haklarına ilişkin politikasında yer verilmiştir.
X
İnsanların huzurunun temini, öncelikli olarak onların iyi eğitilmesinden sonrasında ise sağlıklı olarak hayatlarını sürdürebilmelerinden geçer. Bu sebeple eğitim ve sağlık konusunda ayrı bir hassasiyet mevcuttur. Etkin bir eğitim planı ve programı ile tüm personele kendini geliştirme ve kariyer yapma imkânı sağlanır.
C1.5. Çalışan şikâyetleri ve anlaşmazlıkların çözümüne ilişkin mekanizmalar oluşturularak uyuşmazlık çözüm süreçleri belirlenmiştir.
X
Çalışanların her türlü problem, öneri ve beklentilerinin dinlenmesi ve problemlere imkânlar dâhilinde çözüm üretilmesi insan kaynakları birimi tarafından yürütülmektedir. Birim içinde bir kişi bu konuda görevlendirilmiştir. Ayrıca ik@iea.com.tr adresi açılmış ve buraya gelen tüm problem ve öneriler değerlendirilmekte ve ilgililere mutlaka geri dönüş yapılmaktadır.
2023 Faaliyet Raporu/(Sayfa 32-33)
C1.5. Çalışan memnuniyetinin sağlanmasına yönelik olarak raporlanan dönem içinde yapılan faaliyetler kamuya açıklanmıştır.
X
Bu kapsamda bir açıklama yapılmamıştır.
C1.6. İş sağlığı ve güvenliği politikaları oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X
İş sağlığı ve güvenliği uygulamalarına yönelik faaliyetler mevzuata ve Şirket yapısına uygun sürdürülmektedir.
C1.6. İş kazalarını önleme ve sağlığın korunması amacıyla alınan önlemler ve kaza istatistikleri kamuya açıklanmıştır.
X
Çalışanların görevlerini güven ortamında yerine getirebilmelerini teminen iş kazalarını önleme ve sağlığın korunması amacıyla önlemler alınması ve kurallara eksiksiz uyulması için azami gayret gösterilmektedir.
C1.7. Kişisel verilerin korunması ve veri güvenliği politikaları oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X
Şirket, menfaat sahipleri statüsünde olan pay sahipleri ve çalışanları başta olmak üzere, şirketin çalıştığı müşteri, tedarikçilerle ilgili olarak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini ve erişilmesini önlemek, kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla, gerekli olan güvenlik şartlarını temin etmeye yönelik her türlü teknik ve idari çalışmayı yapmaktadır.
https://www.iea.com.tr/Content/dosya/207/iheva-kvk-politikasi-62025-8991019.pdf
C1.8. Etik politikası oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X
Şirketin www.iea.com.tr internet sitesinde “Etik Değerlerimiz” bulunmaktadır.
https://www.iea.com.tr/tr/kurumsal-yonetim/etik-degerlerimiz/15
C1.9. Toplumsal yatırım, sosyal sorumluluk, finansal kapsayıcılık ve finansmana erişim kapsamındaki çalışmalar açıklanmıştır.
X
Bu kapsamda bir açıklama yapılmamıştır.
C1.10. Çalışanlara ÇSY politikaları ve uygulamaları konusunda bilgilendirme toplantıları ve eğitim programları düzenlenmiştir.
X
Çalışanlara ÇSY politikaları ve uygulamaları konusunda bilgilendirme toplantıları ve eğitim programları düzenlenmesi hususu ilerleyen dönemlerde değerlendirilecektir.
C2. Paydaşlar, Uluslararası Standartlar ve İnisiyatifler
C2.1. Müşteri şikâyetlerinin yönetimi ve çözümüne ilişkin müşteri memnuniyeti politikası düzenlenmiş ve kamuya açıklanmıştır.
X
Mal ve hizmetlerin pazarlamasında ve satışında müşteri memnuniyetini sağlayıcı her türlü tedbir alınmaktadır. Müşterilerin satın aldığı mal ve hizmete ilişkin talepleri süratle karşılanarak gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır. Mal ve hizmetlerde kalite standartlarına uyulur ve standardın korunmasına özen gösterilir. Ticari sır kapsamında, müşteri ve tedarikçiler ile ilgili bilgilerin gizliliğine özen gösterilir.
C2.2. Paydaşlarla yürütülen iletişim (hangi paydaş, konu ve sıklık) hakkında bilgiler kamuya açıklanmıştır.
X
Şirket paydaş iletişimini sürekli ve şeffaf şekilde yürütmektedir. Şirket ile ilgili tüm gelişmeler anında www.kap.org.tr ve www.iea.com.tr internet adreslerinde paylaşılmaktadır.
C2.3. Raporlamalarda benimsenen uluslararası raporlama standartları açıklanmıştır.
X
Bu kapsamda bir açıklama yapılmamıştır.
C2.4. Sürdürülebilirlik ile ilgili benimsenen prensipler, imzacı veya üye olunan uluslararası kuruluş, komite ve ilkeler kamuya açıklanmıştır.
X
Bu kapsamda bir açıklama yapılmamıştır.
C2.5. Borsa İstanbul’un ve/veya uluslararası endeks sağlayıcıların sürdürülebilirlik endekslerinde yer almak için geliştirmelerde bulunulmuş, çalışmalar yürütülmüştür.
X
Bu kapsamda yapılan herhangi bir çalışma bulunmamaktadır.
D. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ
D1. Sürdürülebilirlik alanındaki tedbirler ve stratejilerin belirlenmesinde menfaat sahiplerinin görüşlerine başvurulmuştur.
X
Bu kapsamda yapılan herhangi bir çalışma bulunmamaktadır.
D2. Sosyal sorumluluk projeleri, farkındalık etkinlikleri ve eğitimler ile sürdürülebilirlik konusu ve bunun önemi hakkında farkındalığın artırılması konusunda çalışmalar yapılmıştır.
X
İhlas Ev Aletleri, faaliyetlerini gerçekleştirirken toplumsal yarar ve çevre bilinciyle hareket etmekte, çevresel bilinç konusunda farkındalık oluşturmak için azami gayreti gösterme çabasındadır.

http://www.kap.org.tr/Bildirim/1288530

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.660 Değişim: 1,15% Hacim : 124.985 Mio.TL Son veri saati : 17:57
Düşük 9.591 25.11.2024 Yüksek 9.720
Açılış: 9.618
34,5977 Değişim: 0,16%
Düşük 34,3461 25.11.2024 Yüksek 34,6217
Açılış: 34,5424
36,2797 Değişim: 0,76%
Düşük 36,0915 25.11.2024 Yüksek 36,4532
Açılış: 36,0915
2.933,16 Değişim: -2,41%
Düşük 2.920,67 25.11.2024 Yüksek 3.020,53
Açılış: 3.005,46
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.