KAP ***GLYHO*** GLOBAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

25.02.2019 - 10:01
KAP ***GLYHO*** GLOBAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

***GLYHO*** GLOBAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )

İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği

Açıklamalar

Dolaylı bağlı ortaklığımız Global Ports Holding Plc ("GPH" veya "Global Ports Holding"), iştiraki Nassau Cruise Port Ltd'nin ("NCP") Nassau'da yer alan Nassau Kruvaziyer Limanı'nın 25 yıl süre ile işletme imtiyazı ihalesi için vermiş olduğu teklifin Bahamalar Hükümeti tarafından en iyi teklif seçildiğini Şirketimize bildirmiştir. NCP'nin %49 oranındaki hissesi Global Ports Holding'e, %49 oranındaki hissesi Bahamas Investment Fund'a ("BIF"), %2 oranındaki hissesi ise Yes Foundation'a aittir.
Nassau, doğal güzellikleri ve kültürel mirası ile dünyadaki en gözde kruvaziyer destinasyonları arasında yer almakta olup  ABD'ye olan fiziki yakınlığı sayesinde de ABD'nin belli başlı limanlarından kolay erişim sağlanmaktadır. Nassau Kruvaziyer Limanı dünyanın en önemli transit limanlarından olup, 2018 yılında 3.7 milyon yolcu ağırlamıştır. 
İmtiyaz hakkının elde edilmesi halinde GPH kendi global deneyimi ve işletme modelini Nassau'daki kruvaziyer liman operasyonlarını yönetmek için kullanacağı gibi limanda kapasite artışı (6 gemiden 8 gemiye artış) ve yolcularla yerel halkın liman deneyimlerini iyileştirecek yenilikçi birtakım yatırımlar yapmayı planlamaktadır. Bu dönüşüm, yeni bir ikonik terminal binası inşa edilmesini, eğlence ve organizasyon alanları yaratılmasını, mevcut ticari alanların iyileştirilmesini ve amaca uygun yeni ticari alanların dizaynı ve yapımı, limanın çevresinde yolculara hizmet veren kara ve deniz trafik akışının verimli hale getirilmesi gibi, limanı önemli ölçüde iyileştirmeye yönelik yatırımları içermektedir. Ayrıca, Nassau Kruvaziyer Limanı'nın Bay Caddesi ve Nassau şehir merkezi ile ile entegre edilerek Nassau şehrinin gelişmesine de önemli bir katkı sağlanması planlanmaktadır.  Nassau Kruvaziyer Limanı'nın portföye eklenmesi ile mevcut rakamlarla Global Ports Holding'in hizmet verdiği yolcu sayısının yaklaşık %50 oranında artarak 12 milyona çıkması beklenmektedir.
      
Bundan sonraki süreçte GPH Bahamalar Hükümeti ile İmtiyaz Sözleşmesi üzerinde görüşmelerde bulunacak ve çalışmalar yapacak olup, sözleşmesinin imzalanması tarafların sözleşme hükümleri üzerinde mutabık kalmasına bağlıdır. GPH, yerel ve uluslararası bankalarla uzun vadeli finansman için ileri safhalarda görüşmeler yürütmektedir. Zamanlamaya ve nihai koşulların sağlanacağına yönelik kesin bir hükümde bulunmak mümkün olmamakla birlikte, finansal kapanışın ve imtiyaz haklarının kullanılmaya başlanmasının 2019'un ikinci yarısında gerçekleşmesi beklenmektedir. Konuya ilişkin gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edecektir.





http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/741832


BIST

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.040 Değişim: 2,65% Hacim : 73.020 Mio.TL Son veri saati : 16:25
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.062
Açılış: 8.864
32,3189 Değişim: 0,21%
Düşük 32,2225 28.03.2024 Yüksek 32,3526
Açılış: 32,2508
35,1080 Değişim: -0,04%
Düşük 34,8851 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.297,13 Değişim: 0,86%
Düşük 2.270,83 28.03.2024 Yüksek 2.304,45
Açılış: 2.277,54
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.