KAP ***CWENE*** CW ENERJİ MÜHENDİSLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. (Özel Durum Açıklaması (Genel))

***CWENE*** CW ENERJİ MÜHENDİSLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. (Özel Durum Açıklaması (Genel))
Özel Durum Açıklaması (Genel)
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
17.07.2024/11.02.2025
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Evet (Yes)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
%100 bağlı ortaklığımız CW Solar Cell Enerji A.Ş. (CW Solar) aracılığıyla, fotovoltaik güneş panellerinin üretiminde kullanılan ana ham madde olan "hücre" üretimi yatırımımıza ilişkin 17.07.2024/11.02.2025 tarihli özel durum açıklamasında teşvik ve fizibilite süreçleri hakkında gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmıştı.
Daha önce yapılan açıklamalarda belirtildiği üzere; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından CW Solar adına onaylanan 569589 sayılı ve 5.782.680.020 TL tutarında yatırım teşvik belgesi kapsamında; hücre yatırımının ilk fazının planlaması kesinleşmiş ve bu doğrultuda 1.2 GW kapasiteli ingot dilimlemeden itibaren hücre üretim yatırımına istinaden Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi 8 yıl vadeli ve 1.850.000.000 TL olarak kullanılmış ve hücre üretim süreci başlatılmıştır.
Diğer taraftan söz konusu yatırıma ilişkin TC. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca yürütülen Yüksek Teknoloji Yatırım Programı (HİT-30) kapsamında teşvik başvurusu için gerekli iş ve işlemlerin başlatılması ve nihai olarak sonuçlanmasına kadar içsel bilgilerin kamuya açıklanmasının ertelenmesine ilişkin 03/02/2025 Tarih ve 2025/009 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile karar verilmişti.
Yüksek Teknoloji Yatırım Programı (HİT-30) kapsamında ilgili başvuru gerçekleştirilmiş ve Bakanlıkça değerlendirmelerin akabinde başvurumuz olumlu değerlendirilmesi neticesinde 50 milyon TL tutarındaki teminat mektubu Şirketimiz tarafından Bakanlığa teslim edilmiştir. Gelinen noktada, Yüksek Teknoloji Yatırım Programı (HİT-30) kapsamında, hücre yatırım kapasitesinin etaplar halinde 5 GW'a kadar ulaşması planlanmakta olup, söz konusu yatırımın yaklaşık 520 milyon USD seviyesinde olması beklenmektedir.
Ayrıca, diğer fazlara yönelik fizibilite çalışmaları devam etmekte olup, konuya ilişkin gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir.
Kamuoyuna sagıyla duyurulur.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu‘nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
http://www.kap.org.tr/Bildirim/1412188
- BIST
- DOLAR
- EURO
- ALTIN