KAP ***ALFAS*** ALFA SOLAR ENERJİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Finansal Duran Varlık Edinimi)

12.12.2025 - 23:51
KAP ***ALFAS*** ALFA SOLAR ENERJİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Finansal Duran Varlık Edinimi)

***ALFAS*** ALFA SOLAR ENERJİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Finansal Duran Varlık Edinimi)

Finansal Duran Varlık Edinimi
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Finansal Duran Varlık Edinimi
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Edinime İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi
10/12/2025
Alıma İlişkin Yönetim Kurulu Kararında Bağımsız Üyelerin Çoğunluğunun Onayı Var mı?
Evet
Edinilen Finansal Duran Varlığın Ünvanı
Aki Güç Ve Enerji Sistemleri Anonim Şirketi
Edinilen Finansal Duran Varlığın Faaliyet Konusu
Elektrik Enerjisi Üretimi
Edinilen Finansal Duran Varlığın Sermayesi
190.000.000
Edinim Yöntemi
Satın Alma (Purchase)
İşlemin Tamamlandığı/Tamamlanacağı Tarih
12.12.2025
Edinme Koşulları
Peşin (Cash)
Vadeli ise Koşulları
-
Edinilen Payların Nominal Tutarı
4.000 adet pay karşılığı 76.000.000,00 TL (her biri 19.000,00 TL nominal değerli paylardan)
Beher Payın Alış Fiyatı
137,5 ABD Doları
Toplam Tutar
550.000 ABD Doları
Edinilen Payların Finansal Duran Varlığın Sermayesine Oranı (%)
40
Edinim Sonrasında Sahip Olunan Payların Finansal Duran Varlık Sermayesine Oranı (%)
40
Edinimden Sonra Finansal Varlıkta Sahip Olunan Oy Haklarının Oranı (%)
40
Edinilen Finansal Duran Varlığın Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%)
0,64
İşlem Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Yıllık Finansal Tablolara Göre Oluşan Hasılat Tutarına Oranı (%)
0,30
Ortaklığın Faaliyetlerine Etkisi
Şirketimizin yenilenebilir enerji alanındaki portföyünün çeşitlendirilmesi ve uzun vadeli büyüme stratejisini destekleyici yönde olumlu etki yaratması beklenmektedir.
Pay Alım Teklifinde Bulunma Yükümlülüğünün Doğup Doğmadığı
Hayır (No)
Pay Alım Teklifinde Bulunma Yükümlülüğü Doğuyorsa Muafiyet Başvurusu Yapılıp Yapılmayacağı
Hayır (No)
Satan/Devreden Kişinin Adı/Ünvanı
Burkay Şeşeoğulları, Hasan Gürsakal, Zeynep Paksu, Ahmet Teyfik Paksu ve Osman Nurettin Paksu
Karşı Taraf SPK Düzenlemelerine Göre İlişkili Taraf mıdır?
Hayır (No)
Ortaklığın Satan/Devreden Tarafla İlişkinin Niteliği
Bulunmamaktadır.
Varsa İşleme İlişkin Sözleşme Tarihi
12/12/2025
Finansal Duran Varlığın Değerinin Belirlenme Yöntemi
Taraflar arasında pazarlık usulüyle belirlenen satış bedeli.
Değerleme Raporu Düzenlendi mi?
Düzenlenmedi (Not Prepared)
Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni
İşlem büyüklüğünün Şirketimizin finansal büyüklüğü ile karşılaştırıldığında sınırlı olması ve Sermaye Piyasası mevzuatı uyarınca zorunlu bir değerleme raporu düzenleme yükümlülüğünün bulunmaması.
Değerleme Raporu Düzenlendiyse Tarih ve Numarası
-
Değerleme Raporunu Hazırlayan Değerleme Kuruluşunun Ünvanı
-
Değerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar
-
İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi
-
Açıklamalar
Şirketimizin de tarafı olduğu ve AKİ Güç ve Enerji Sistemleri Anonim Şirketi'nin mevcut pay sahipleri Burkay Şeşeoğulları, Hasan Gürsakal, Zeynep Paksu, Ahmet Teyfik Paksu ve Osman Nurettin Paksu ile Koyuncu Nakliye Pazarlama ve Ticaret Anonim Şirketi ve İnavitas Enerji Yatırım Anonim Şirketi'nin taraf olduğu 12.12.2025 tarihli hisse devir sözleşmesi uyarınca, Ankara Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün 56358 sicil numarasında kayıtlı, 190.000.000 TL sermayeli AKİ Güç ve Enerji Sistemleri Anonim Şirketi'nin ("AKİ") sermayesinin %40'ını temsil eden, her biri 19.000 TL nominal değerli 4.000 adet pay, toplam 550.000 ABD Doları bedel karşılığında Şirketimiz tarafından devralınmıştır.
İşlemin tamamlanması ile birlikte AKİ Güç ve Enerji Sistemleri Anonim Şirketi'nin ortaklık yapısı; Şirketimiz %40, Koyuncu Nakliye Pazarlama ve Ticaret Anonim Şirketi %40 ve İnavitas Enerji Yatırım Anonim Şirketi %20 olacak şekilde oluşacaktır. Söz konusu edinimin, Şirketimizin yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji alanındaki büyüme stratejisi ve enerji üretim portföyünün çeşitlendirilmesi hedefleriyle uyumlu olduğu, orta ve uzun vadede Şirketimizin operasyonel ve finansal performansı üzerinde olumlu katkı sağlamasının beklendiği kamuoyunun ve yatırımcılarımızın bilgisine sunulur.
Kamuya saygıyla duyurulur,
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu‘nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
http://www.kap.org.tr/Bildirim/1526399

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
11.349 Değişim: -0,94% Hacim : 122.473 Mio.TL Son veri saati : 18:10
Düşük 11.309 16.12.2025 Yüksek 11.470
Açılış: 11.470
42,7017 Değişim: 0,02%
Düşük 42,6698 16.12.2025 Yüksek 42,7168
Açılış: 42,6941
50,2365 Değişim: 0,06%
Düşük 50,1484 16.12.2025 Yüksek 50,4578
Açılış: 50,2073
5.918,97 Değişim: 0,17%
Düşük 5.864,75 16.12.2025 Yüksek 5.953,60
Açılış: 5.909,08
bigpara

Copyright © 2025 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.