KAP ***AKFYE*** AKFEN YENİLENEBİLİR ENERJİ A.Ş. (Özel Durum Açıklaması (Genel))

26.12.2025 - 16:30
KAP ***AKFYE*** AKFEN YENİLENEBİLİR ENERJİ A.Ş. (Özel Durum Açıklaması (Genel))

***AKFYE*** AKFEN YENİLENEBİLİR ENERJİ A.Ş. (Özel Durum Açıklaması (Genel))

Özel Durum Açıklaması (Genel)
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
05.12.2025
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Şirketimiz Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş.'nin %100 oranında bağlı ortaklığı olan; Isıder Enerji Üretim Pazarlama İthalat ve İhracat A.Ş.'nin, Çanakkale ilinde bulunan, (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından verilen EÜ/3570-5/2180 lisans numaralı) toplam 29,5 MW kurulu güç kapasitesine sahip Kocalar RES kapasite artış projesinin 11,8 MW'lık ilk kısmının T.C. Enerji Bakanlığı tarafından 07.11.2025 tarihinde mevzuata uygun olarak geçici kabulünün yapıldığı ve enerji üretimine başladığı 07.11.2025 tarihli KAP açıklamamızda; 5,9 MW'lık ikinci kısmının da 5.12.2025 tarihi itibarıyla mevzuata uygun geçici kabulünün yapıldığı ve enerji üretimine başladığı 5.12.2025 tarihli KAP açıklamamızda duyurulmuştu.
26.12.2025 tarihi itibarıyla söz konusu projenin kalan 11,8 MW'lık son kısmının da mevzuata uygun geçici kabulü yapılmış ve enerji üretimine başlanmıştır.
Böylece, Şirketimiz yatırım programına uygun şekilde 1. aşama yatırımların kalan kısmını oluşturan toplam 102,2 MW'lık kurulu güce sahip RES kapasite artış yatırımlarını tamamlamıştır. 26.12.2025 tarihi itibarıyla, Şirketimiz bağlı ortaklıkları vasıtasıyla faaliyet gösterdiği yenilenebilir enerji santrallerinde toplam 887 MW kurulu güç kapasitesine planlandığı şekilde ulaşmıştır.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu‘nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
http://www.kap.org.tr/Bildirim/1530199

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
13.838 Değişim: 0,05% Hacim : 244.069 Mio.TL Son veri saati : 18:10
Düşük 13.649 30.01.2026 Yüksek 13.877
Açılış: 13.827
43,4890 Değişim: 0,19%
Düşük 43,3927 30.01.2026 Yüksek 43,5051
Açılış: 43,4066
51,5932 Değişim: -0,90%
Düşük 51,5932 30.01.2026 Yüksek 52,1069
Açılış: 52,0639
6.788,96 Değişim: -9,85%
Düşük 6.558,39 30.01.2026 Yüksek 7.616,03
Açılış: 7.530,65
bigpara

Copyright © 2026 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.