Yeni Ekonominin Dört Ası

19.10.2001 - 11:10 | Son Güncelleme :

HP Türkiye, 18 Ekim’de Ceylan Oteli’nde düzenlediği “yeni ekonominin dört ası” adlı toplantıda birbiriyle bağlantılı 4 çözümünü tanıttı

İşletmeleri yeni ekonomiye taşıma vizyonuyla stratejiler geliştiren HP Türkiye, 18 Ekim’de Ceylan Intercontinental Oteli’nde düzenlediği “yeni ekonominin dört ası” adlı toplantıda birbiriyle bağlantılı 4 çözümünü tanıttı. Sabah başlayan toplantılar dizisinde öğlene kadar “dört as” olarak nitelendirilen HP hizmetleri, sunucu, depolama ve yazılım çözümleri tanıtıldı. Öğleden sonra başlayan paralel oturumlarda ise, firmanın mevcut sistemleri Itanium teknolojisine geçirme yetenekleri vurgulandı; dış kaynak kullanımı, kurumlarda BT konsolidasyonu, Bluestone mobil çözümleri, Windows 2000 veri merkezi çözümleri ve SAN/FSAM çözümleri hakkında bilgi verildi.

Yeni Ekonominin Dört Ası


İşletmeleri Yeni Ekonomiye Taşıyan Yazılım Çözümleri

HP, kesintisiz İnternet altyapısı ile kullanımı kolay bilgi cihazları ve e-services çözümlerinin kesiştiği noktada yazılım stratejisini oluşturmuş bulunuyor. Firma, bu strateji doğrultusunda sunduğu kesintisiz BT altyapısı ve üst düzeyde müşteri deneyimi sayesinde, e-services çözümlerinin hızla uygulanmasını sağlıyor ve iş ekosisteminde durağan yapıdan dinamik yapıya geçişi hızlandırıyor. HP, yeni ekonominin getirdiği cazip iş fırsatlarına yönelik olarak, kurumlara ve servis sağlayıcılara müşteri odaklı yeni iş alanları yaratma ve gelir elde etme imkânı tanıyan HP Netaction ve HP OpenView yazılım çözümlerini tasarladı. Yazılım paketleri, 25 yeni uygulama seçeneğini içeriyor ve hizmet merkezli bilgi işlem vizyonunu geliştiriyor. Bu şekilde geliştirilen servisler her boyutta işletmenin yeni ekonomide dahil olabileceği ekosistemler yaratıyor.


HP’nin Kesintisiz Hizmete Yönelik Veri Depolama Stratejisi

HP, kesintisiz depolama çözümleri kurmak için depolama donanımı, etkin yönetim yazılımı, en ileri düzeyde SAN (Depolama Alan Ağı) hizmetleri gibi önemli bileşenleri kullanıyor. HP, hem sınıfında önde gelen depolama cihazları, depolama network altyapısı ve depolama yönetim cihazlarında, hem de yüksek kullanılabilirlik ya da heterojen ortam ihtiyacına göre tasarlanan entegre depolama çözümlerinde en geniş ürün portföyüne sahip bulunuyor.

HP, en ileri düzeyde açık depolama stratejisi FSAM’ı sunan tek firma olarak piyasada yer alıyor. HP FSAM (Toplu Depolama Alan Yönetimi) stratejisi doğrultusunda kaynaklar, toplam bir sistem olarak çalışmak üzere bir araya getirilebiliyor ve ortaklaşa hizmet merkezli bir model oluşturuluyor. Bir FSAM ortamı sayesinde kullanıcılar, bilgi erişimi ve güvenliğini sağlamak üzere kesintisiz bir altyapıya sahip oluyorlar.

FSAM stratejisi, operasyonlardaki karmaşıklığı giderirken işlemlerin umulan biçimde gerçekleşmesini sağlıyor, beraberinde de ölçeklenebilirliği ve etkinliği getiriyor. FSAM yazılım portföyü, müşterilere heterojen ortamlarını yönetmelerinde güçlü bir şekilde katkıda bulunuyor.


HP, Itanium ile Geleceğin Sunucularını “Bugün” Tasarlıyor

HP, Itanium teknolojisinin gelişiminin tüm evrelerinde Intel ile birlikte çalıştığı için , şu anda işlemciyi en iyi tanıyan ve işlemciyle ilgili çözümler sunmaya hazır bir şirket durumunda. Bugün HP, HP-UX uygulamaları için geçerli olan ikili kod uyumluluğunu (binary compatibility) sağlamasının yanı sıra kullanıcılarının Itanium teknolojisine geçişlerini kolaylaştırmak için danışmanlık, eğitim, yazılım, finans, teknik servis ve destek hizmetleri de veriyor.

HP, Itanium üzerinde HP-UX, Linux ve Windows 2000 işletim sistemlerinin bir arada çalışmasını sağlayan tek firma olarak pazarda yer alıyor. Ayrıca, geleceğin bilgi işlem platformu Itanium’u ve Itanium’a otomatik geçiş imkanı tanıyan dünyadaki tek sunucu platformu PA-RISC’i de destekliyor.


HP, Hizmetleriyle Yeni Ekonomide İşletmelerin Başarısına Ortak

HP, danışmanlık, dış kaynak kullanımı ve destek konularında verdiği hizmetlerde toplam 120 ülkede 28.000 personel istihdam ediyor. Ayrıca, deneyimli personeli, derin bilgi birikimi, yerel ve global düzeyde hizmet sunumu ile her alanda müşterisinin yanında yer alıyor. İşbirlikçi yaklaşımı ve sorumluluk anlayışı sayesinde, eksiksiz çözüm sunabilmek için gerektiğinde müşterileri ve iş ortakları ile beraber çalışıyor.

HP Danışmanlık, global düzeyde hizmet veren bir iş entegratörü. HP, işletmelere İnternet ve yeni teknolojilerin avantajlarından yararlanmaları için dijital ekonomide başarılı olmalarını sağlayacak hizmetleriyle destek veriyor. Değer yaratma ve yenilikçi hizmetler konusunda kurumsal düzeyde danışmanlık sunuyor; tüm temel süreçleri, uygulamaları, teknolojileri ve altyapı danışmanlık hizmetlerini sağlayarak kurumsal entegrasyon süreci boyunca çalışmalara yön veriyor.

HP, dış kaynak kullanım hizmetleriyle dünyanın ilk 4 şirketi arasında yer alıyor. Hosting ve kullanıcı desteği hizmetleri için 70 veri ve operasyon merkezine sahip bulunuyor. Ayrıca, 24x7x365 formatında verdiği misyon kritik hizmetlerle müşterilerinin zor zamanlarında yükünü hafifletiyor. HP’nin bu hizmetleri arasında, bilgi işlem ve şirket altyapısında oluşabilecek beklenmedik arızaların yol açacağı kayıpları önlemek amacıyla geliştirdiği “İş Kurtarma Servisleri” (Business Recovery Services – BRS) programı örnek gösterilebilir. HP bu program kapsamında, işletmede bir sistem çalışmasının kesintiye uğraması durumunda kayıp verme riskini azaltmak ve faaliyetleri hızla eski haline getirmek üzere gerekli servisleri sunuyor.(turk.internet.com)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.