Uzan`lara bir şok daha

08.04.2014 - 09:49 | Son Güncelleme :

Motorola şimdi de oğul Uzan’ın hesaplarına haciz koydu...

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/cem_uzan_12.jpg">Uzan ailesinin malvarlığını donduran Motorola, bu kez de babası adına işlem yaptığı iddiasıyla Cem Uzan’ın oğlu Sinan’ın hesaplarına haciz koydu. Yazışmaları Motorola’nın tuttuğu K2 dedektiflik şirketi ortaya çıkardı.

Uzan ailesinden 2002’de başlayan Telsim davasında 2.6 milyar dolar alacağını tahsil edemeyen Motorola, New York’ta açtığı davada elektronik takip izni almıştı. Google, Microsoft, Yahoo ve AOL bu karara uyarak Uzan’a ait tüm mail adreslerindeki tüm yazışmaları Motorola’ya verdi. Motorola’nın tuttuğu K2 dedektiflik şirketinin dünyanın dört bir yanında Uzan ailesi hakkında yaptığı çok geniş kapsamlı araştırma, 12 yıllık alacak-verecek kavgasında dönüm noktası oldu.

Tüm yazışmaları takipte

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

K2 dedektifleri geçen yıl önce Uzanlar’ın Ürdün’de Jordan Dubai Islamic Bank adında bir bankayı kontrol ettiğini tespit etti. Bu bankadan uluslararası bankalara gönderilen paralar dondurulup Motorola’ya aktarıldı. Ardından Hakan Uzan’ın Boston’da özel eşyalarını sakladığı bir depo ve 2011 model Porsche Panamera otomobili tespit edildi ve el konuldu. 13 Şubat 2013’te Motorola ABD’li yargıç Jed Rakoff’a çok önemli bir kararı kabul ettirdi. Bu kararda Uzanlar adına işlem yapan kişilerin listesi yer alıyordu ve sadece Motorola ekibi ile mahkeme heyetinin görmesine izin verilen gizli listede Cem Uzan’ın ilk evliliğinden doğma oğlu Sinan Kemal Uzan’ın (27) adı da vardı. Motorola dedektifleri, Cem Uzan’ın maillerinden baba-oğulun yazışmalarını inceleyerek Sinan’ın Uzan ailesi adına hareket ettiğini ileri sürdü.

Hesaplarına haciz geldi

Bu gerekçeyi yerinde gören yargıç Rakoff ABD Vatandaşı olan ve 2013’ten beri New York’ta yaşayan Sinan Uzan’ın Amerikan bankalarındaki tüm hesaplarının dondurulmasına karar verdi. ABD’de Ankaa LLC adlı bir şirketin de sahibi olan Sinan Uzan’ın Bank of America’daki iki hesabı donduruldu ve haczedilerek hesapta bulunan 27 bin 823 dolar Motorola’ya aktarıldı. Ayrıca internet alışverişlerinde kullandığı Paypal hesabı da askıya alındı.

‘Baba neler oluyor?’

Bu duruma anlam veremeyen Sinan, babasına bir mail göndererek kendisine yardımcı olunmasını istedi. Ancak Uzanlar mail trafiğinin halen Motorola dedektifleri tarafından izlendiğinden haberdar değildi. Davanın halka açık dosyaları arasına giren bu yazışmalarda Sinan’ın babasına hesabının dondurulması ile ilgili belgeleri forward ettiği, oğluyla yazışmalarını İngilizce yapan Cem Uzan’ın da “Seni bu kargaşadan kurtarmak için elimden geleni yapacağım” diye cevap yazdıktan sonra uzun yıllardır kendisiyle birlikte çalışan Emin Şirin’e mail atarak oğlu için bir avukat bulunması talimatı verdiği görüldü. Şirin ABD’den Dan Tan isimli bir kişiye gönderdiği mailde, ‘Avukatlık ücretinin Cem Uzan tarafından ödendiğinin kesinlikle belli olmaması’ uyarısı yapması dikkat çekti.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
975 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
998 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.