Turkıye Bırcok Ulke ıcın ıdol.

11.02.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Dunya Bankasi TurkiyeDirektoru Ajay Chhibber, Turkiye`nin bolgesinde bircok ulkeye ornek oldugunu belirterek, "Turkiye bircok ulke icicn bir idol niteligindedir" diye konustu. Dunya Bankasi ve Turkiye Bankalar Birligi (TBB) tarafindan duzenlenen "Turk Bankacilik sektorunde Risk Yonetimi" konulu seminerin acilisinda konusan Chhibber, soyle konustu: "Turkiye`de son birkac ayda benim hicbir yerde gormedigim kadar ciddi adimlar atilmistir. Bu kadar erken safhalarda ve gormus oldugumuz gibi reel faiz oranlarinin bir annda dusmesi de programin guvenirliginin bir gostergesidir" dedi. Ekonomik reform olarak boylesine cesurr bir programin Turkiye icin gerekli oldugunu vurgulayan Chhibber, "Beraberinde ekonomik, siyasi, uluslararasi ve yurtici bir takim gelismeleri de suruklemekte ve aslinda bu tarihi bir istikrar programidir" diye konustu. Chhibber, soyle devam etti: "Ocak ayinda ilan edilen enflasyon oranlari beklentileri asmistir. Ancak aslina bakacak olursak, planin kapsamina ayrintilarla degindigimizde ne kadar ciddi bir baslangic oldugunun farkina varmaliyiz. Yurtdisi piyasalara erisim saglanmistir. Kredi derecelendirme kuruluslari da Turkiye`deki gelismeleri yakindan takip etmekte ve takdirle karsilamaktadir. Bu Turkiye`nin kredi notuna da yansiyacak." Chhibber, Turkiye`nin uluslararasi standaartlari elde etmeye adaay oldugunu da vurgulayarak sunlari soyledi: "Turki bu bolgede bircok ulkeye ornek olmaktadir. Turkiye bircok ulke icin bir idol niteligindedir. Turkiye`nnin bu bolgedeki bankacilik faaliyetleri, standartlari, bolgedeki lider konumunu daha da pekistirecektir. Bir finans merkezi olarak bolgedeki komsu ulkeler icin sadece bu sektorde degil, diger alanlarda da lider olmaya devam edecektir." Dunya Bankasi olarak kendilerince bu paketin en hayati noktasinin ekonominin buyumesi oldugunu anlatan Chhibber, sozlerini soyle surdurdu: "Bu programin basarisi Turk ekonomisinin buyumesiyle paraleldir. 2000 yili sonlarinda, onumuzdeki yillarda da Turk ekonomisi tekrar tirmanisa gececektir. Faiz oranlarindaki dusme sadece Hazine`nin borclanmalarinda degil, ayni zamanda bankalarin kredi faiz oranlarini da dusurecektir. Ayrica sektorde kurallari degistirecekseniz kamu bankalarini da buna dahili etmek zorundasiniz" dedi. (YENI BINYIL)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.