Türk şirket İngiliz devine satıldı!

04.02.2014 - 09:13 | Son Güncelleme :

Türk mobil şirketi Pozitron 100 Milyon ABD Dolarına İngiliz Mobil Para Şirketi Monitise’a satıldı

<ımg hspace="10" vspace="5" src="http://i.bigpara.com/i/55big/dolar_565.jpg" align="right">Türk mobil şirketi Pozitron 100 Milyon ABD Dolarına İngiliz Mobil Para Şirketi Monitise’a satıldı.

Türkiye, Ortadoğu ve uluslararası pazarlardaki kurumlara mobil bankacılık, mobil ödemeler ve mobil ticaret çözümleri sunan, Türkiye merkezli teknoloji şirketi Pozitron, Mobil Para alanında dünya liderleri arasında yer alan ve Londra borsasında işlem gören MonitisePlc tarafından, toplamda 100 milyon Amerikan Doları bedel karşılığında satın alındı.

LİDERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRİYOR

MonitiseGroup CEO’su AlastairLukies satın alma ile ilgili şu açıklamayı yapıyor: “Pozitron’un bünyemize katılması küresel bir teknoloji sağlayıcısı olarak mobil teknolojilerdeki liderliğimizi daha da pekiştiriyor. Anlaşma, ödemelerin her geçen gün daha dijital hale geldikçe, birlikte çalıştırılabilen mobil ödeme servislerine olan talebin yalnızca Türkiye’de değil, Avrupa, Ortadoğu ve dünya genelinde hızla arttığını gözlemlediğimiz bir dönemde gerçekleşti.”

POZİTRON

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Türkiye’nin mobil teknoloji alanındaki önde gelen şirketi, İstanbul merkezli Pozitron; bankacılık, telekomünikasyon, perakende ve ilaç sektörlerindeki 30’dan fazla önde gelen şirkete yeni nesil mobil çözümlerini sunuyor. Bu şirketler arasında Türk Hava Yolları, eBay, ING, BNP Paribas bünyesinde faaliyet gösteren TEB, GlaxoSmithKline ve Hepsiburada yer alıyor. Pozitron’un yerel finans pazarında hizmet sunduğu şirketler arasında Türkiye’nin en büyük bankası Türkiye İş Bankası, Türkiye’nin en büyük dördüncü özel bankası Yapı Kredi ve Bankalararası Kart Merkezi yer alıyor. Pozitron’un Ortadoğu’daki müşterilerinin arasında Ortadoğu’nun en büyük 15 bankası arasında yer alan ANB ve Katar’ın en büyük katılım bankası QIB bulunuyor.

Fatih İşbecer 2000 yılında Pozitron’u bir yazılım geliştirme firması olarak kurmuş ve daha sonra da 2005 yılında Mete Balcı ve ardından Fırat İşbecer’in katılımlarıyla şirketi mobil alanında ilkleri gerçekleştiren bir teknoloji lideri haline getirmişti. 2008 yılında, entegre mobil bankacılık ürünü kategorisinde Harvard Business School’un düzenlediği Küresel İş Planı Yarışması’nı kazanan Pozitron, Deloitte’un Türkiye’nin en hızlı büyüyen Top 10 şirketi listesinde yer almanın yanında DeloitteTechnology Fast500 EMEA 2011, 2012 ve 2013 ödüllerinin de sahibi olmuştu.

Pozitron Kurucusu ve CEO’su Fatih İşbecer, Monitise bünyesine katılma anlaşmasıyla ilgili şu görüşleri paylaşıyor: “Bundan dokuz yıl kadar önce ticari odağımızın kalbine mobili yerleştirdiğimizde, mobil yazılım, yenilikçi tasarım ve kullanım kolaylığının insanların mobil hayatta paralarını yönetme şekilleri üzerinde bir vizyon edinmiştik. Monitise bünyesine katılmak bu vizyonu hızlandırmanın yanında bizlere Grup içerisindeki benzersiz teknolojiler ve uzmanlığa erişim imkânı sunacak. Mobil teknolojilere yönelik talebin artışı ışığında, Monitise ekibinin bir parçası olmayı dört gözle bekliyoruz.”


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.021 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.004 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.