Türk patronların jetlerini ABD’li BlueStar uçuracak

07.02.2008 - 09:52 | Son Güncelleme :

5 bin 800 adetlik uçak ve helikopter filosu olan ABD’li BlueStar Jets Türk pazarına girdi.

John Travolta, Donald Trump,
Paris Hilton’un uçaklarını da filosunda
tutan şirketin temsilciliğini alan FloJet,
Türk işadamlarına ait 40 uçağı
filosuna katmak için görüşüyor

DÜNYANIN en büyük özel uçak kiralama şirketi olarak nitelendirilen ABD’li BlueStar Jets, Türk pazarına girdi. ABD’den Türkiye’ye en fazla turist getiren Cengiz Aras ile anlaşan şirketin Türkiye ve Ortadoğu temsilciliğini FloJet Turkey yapacak. Bin 384 adedi kendisine ait, toplam 5 bin 800 uçaklık filosu olan BlueStar Jets’in Türkiye, Yunanistan ve Mısır operasyonlarını yürüteceklerini belirten Aras, Türkiye’de özel uçağı olan işadamlarının uçaklarını filolarına katacaklarını söyledi.

Tatlıses’in uçağı olabilir

Aras, “Filomuz Boeing, Airbus, Astra, Hawker ve tüm diğer dünyanın önde gelen firmalarının uçak ve helikopterlerinden oluşuyor. BlueStar’ın filosundaki uçak ve jetlerin büyük bölümü işadamlarından, ünlü kişilerden kiralanmış uçaklar. Bu ünlüler arasında John Travolta, Paris Hilton, Donald Trump gibi isimler var. Türkiye’de 20’nin üzerinde işadamıyla görüşüyoruz, uçaklarını işletmek için anlaşmak üzereyiz. Bu işadamları Türkiye’nin bildiği, tanıdığı kişiler.
Yıl sonunda bu sayı 40’ı bulur” dedi.
Aras, özel uçak sahiplerinin uçaklarıyla işleri olmadığı zamanlarda uçaklarının işletmelerini kendilerine bıraktıklarını dile getirdi. İbrahim Tatlıses’in uçağını da filoya almak için görüştüklerini de belirten Aras, uçuş müdürüyle görüş ayrılıkları yüzünden henüz anlaşmadıklarını kaydetti.

Jakuzili Airbus var

Uçakların gövdesinde şirket ismi yazmadığını da belirten Cengiz Aras, şu bilgileri verdi: “Uçakları şirketin veya kişinin isteğine göre hazırlıyoruz. Uçağın üstüne isminin yazılmasını istiyorsa ismini yazıyoruz, gerekirse koltuklara bile kişi veya firmanın ismini, logosunu yazıyoruz. Uçağın içinde büyük değişiklik yapıyoruz. Hatta 250 kişilik bir Airbus’ı 20 kişinin kullanacağı lüks bir yaşam merkezi haline getirdik. Uçakta jakuziden tutun masaj salonuna kadar her şey var. Bu kiralamanın saati 35 bin-80 bin dolar, normal uçuşların ise saati 3 bin 500-8 bin dolar arasında değişiyor.”

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.