Toyota: Türkiye`de doğru yoldayız

17.12.2003 - 09:47 | Son Güncelleme :

Toyota`nın gelecekteki başkanı olarak gösterilen Yoshimi Inaba, Türkiye`deki fabrikada işçilik kalitesinin de yüksek olduğunu söyledi.

Türkiye`de üretim fikrinin Toyota için çok yerinde bir karar olduğunu belirten yönetim kurulu üyesi Yoshimi İnaba, `Adapazarı`ndaki üretim kalitesi Japonya`daki fabrika ile eş, hatta zaman zaman geçiyor` dedi

Toyota Motor Corporation Yönetim Kurulu Üyesi ve Kıdemli İdari Direktörü Yoshimi Inaba, Adapazarı Toyota fabrikasının kalitesini överek, Kıtalararası fabrikalarımız arasındaki en iyi üretim kalitesine sahip fabrika Türkiye`deki. Japonya`daki fabrikaların üretim kalitesiyle eş düzeyde, hatta zaman zaman onları geçiyor dedi.
Inaba, Türkiye`deki yatırımlarının çok iyi bir karar olduğunu da belirterek, Adapazarı`ndaki fabrikanın ileride hem model sayısının hem de üretim kapasitesinin artacağını, kıtalararası operasyonlardaki en büyük altı veya yedi fabrikadan biri olacağını belirtti. Yabancı basında Toyota Motor Corporation`ın gelecekteki başkanı olarak da gösterilen Inaba,
Toyota`nın önemli üretim merkezlerine yaptığı ziyaretler kapsamında Türkiye`ye geldi.
Sorumluluları arasında Amerika Kıtası Operasyonlar Grubu ile Okyanusya, Ortadoğu ve Güneydoğu Asya Operasyonlar Grubu yer alan Inaba, düzenlediği sohbet toplantısında, Türkiye`nin Toyota için önemli üretim merkezlerinden biri olduğunu ifade etti.


Üretim artacak
Toyota`nın Türkiye`de faaliyet göstermeye başlamasında da önemli role sahip bulunan Inaba, şu bilgiyi verdi: Bu tamamıyla bir rastlantı sonucu oldu. 1984`te tatil için İstanbul`da bulunduğum sırada, Yerebatan Sarayı`nı ararken caddedeki birine yerini sordum. O da bizi misafir ettiği yerde, sohbet sırasında hükümetin otomobil ithalatını serbest bıraktığını söyledi. Bundan etkilendim ve Japonya`ya gittikten sonra yeniden distribütör aramak için geri döndüm. Türkiye`de yatırım yapmak çok uygun ve iyi bir karardı. Türkiye stratejik olarak eşsiz bir konuma sahip. Hem Avrupa`ya, hem Ortadoğu`ya hem de eski Sovyet cumhuriyetlerine yakın. Lojistik olarak önemli imkânlar sağlıyor bize. Onun dışında işçilik kalitesi ve yerlileştirme oranı da çok yüksek. Üretim kapasitesi artacak. Gelecek sene 100 bine yakın araç üretilecek.
Inaba, Toyota Motor Corporation`ın gelecekteki başkanı olarak görülüyorsunuz. Toyota`nın Türkiye`deki faaliyetlerinin önünü açan biri olarak bu göreve gelirseniz, Türkiye`nin sizin bakış açınızda nasıl bir yeri olacak? sorusuna Eğer böyle bir durum olursa, buna en çok babam sevinecektir. Türkiye benim için çok önemli bir ülke olacak. Pazarla gerçekten ilgili olacağım ve etkileşime açık olacağım yanıtını verdi.
Inaba, Türkiye`de kâr etmeye başlayıp başlamadıklarına ilişkin ise şunları söyledi: Konuya anlık olarak değil uzun dönemli olarak bakmak lazım. Doğru yoldayız, geri dönüşü alacağız.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.006 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.