TEB balo yerine 1250 çocuk okutacak

13.09.2007 - 11:01 | Son Güncelleme :

Bu yıl 80`inci kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan TEB (Türk Ekonomi Bankası) bu nedenle balo, konser gibi etkinlikler düzenlemek yerine 1250 çocuk okutma kararı aldı.
TEB Genel Müdürü Varol Civil, Bir kuruluş balosunun yurtiçi ve yurtdışı konukların ağırlanması dahil yaklaşık 1 milyon dolara mal olacağını hesapladık.
Bu parayı konser, balo veya insanları çok şaşırtacak ama bir süre sonra unutulacak bir etkinlikle kutlamak yerine topluma kalıcı bir eser bırakarak taçlandırmak istedik. `TEB`in Eğitimli Kızları` projesi böyle doğdu. Bu projemizle eğitime muhtaç kızlarımızın yarınlarını aydınlatmayı, onları tarlalarda çalışmaktan, su taşımaktan, erken yaşta evlenmek zorunda kalmaktan kurtarmayı hedefliyoruz dedi. TEB`in yanı sıra TEB çalışanları ve stratejik ortakları Fransız BNP Paribas`ın da katıldığı bu organizasyonla toplam 1250 kız çocuğunun dört yıllık eğitimi için 1.6 milyon dolar kaynak toplandı.

Paribas da katıldı
Varol Civil`in verdiği bilgiye göre toplam 1250 kız çocuğunu okulla buluşturacak ve eğitimlerini kesintisiz sürdürmelerini sağlayacak kaynağın 525 kız çocuğu için olan kısmını TEB çalışanları, 525`ini TEB, kalan 200`ünü ise BNP Paribas karşılayacak. İlk hedeflerinin `80. yılda 800 kız çocuğu okutmak` olduğunu söyleyen Civil, ancak TEB çalışanlarının yoğun ilgisi ve projeyi yürekten sahiplenmesi sonucu hedeflerini altı ay gibi kısa bir sürede aştıklarını söyledi. TEB`in Eğitimli Kızları projelerine sadece çalışanlarının değil, iş ortaklarının ve tedarikçilerinin de destek verdiğini belirtti. Proje hakkında bilgi veren TEB Genel Müdür Civil, kız öğrencilerin Türkiye`nin yedi ayrı bölgesinden ve TEB`in şubelerinin bulunduğu tüm illerden seçileceğini belirtti.

BNP`den 10 milyon avro
TEB`in basın toplantısına katılan BNP Paribas Gelişmekte Olan Piyasalar Bireysel Bankacılık Başkanı Jean Jacques Santini ise TEB`in Eğitimli Kızları projesine destek sağlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. BNP Paribas`ın dünyada faaliyet gösterdiği 90 ülkede bu tarz sosyal sorumluluk projelerine destek verdiğini ve bunu da Paribas Vakfı kanalıyla gerçekleştirdiğini söyleyen Santini, bu faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi:
Paribas Vakfı halen Fransa`da 600 projeyi destekliyor. Faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde de toplam 600 civarında projemiz bulunuyor. Bu Vakfın her yıl 10 milyon avro bütçesi var. Ve vakıf sadece sosyal sorumluluk projesi değil kültürel konularda da destek veriyor. Ancak bu kez Türkiye`ye farklı bir bütçe ayırdık.

BNP, 9 milyar avro eridi
Dünyada yaşanan likidite krizi nedeniyle subprime kredilerden oluşan üç fonunun işlemini bir süre durduran BNP Paribas`ın bu global dalgalanmadan etkilendiğini de söyleyen Santini, Son finansal krizden önce BNP Paribas`ın 80 milyar avro olan piyasa değeri şu anda 71 milyar avroya geriledi diye konuştu.
Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi ise Avrupa`nın birinci, dünyanın altıncı büyük bankası Paribas ile evliliğin TEB`deki büyümeyi desteklediğini belirtti.
1995`te yönetim kurulu başkanlığına atandığında TEB`in 25-30 şubeli olduğunu hatırlatan Canevi, O dönemde çalışanlara `80`inci yılımızda 80 şube olacağız` diyerek moral veriyordum. Bugün 270 şubeli orta büyüklükte bir banka olduk dedi.

Haberin Devamı


Saylan: Hedef 100 bin kız
TEB`in Eğitimli Kızları projesini büyük bir mutlulukla karşıladıklarını belirten Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan da, Okula gitmek isteyen ve gidemeyen, okula gidip de eğitimini sürdürme zorluğunu çeken binlerce kız evladımız var. Bu insanları okulla tanıştırmadıkça biz rahat uyuyamayacağız. Biz bu yola 100 bin kız çocuğunu hedefleyerek çıkmıştık ancak şimdilik 25 bin kız çocuğumuza okul ve eğitim olanağı sağladık. Bu projeyle bir kardeşimiz daha oldu diyoruz dedi.
Saylan, `TEB`in Eğitimli Kızları` projesinde önceliği bir an önce meslek sahibi olmaları için meslek liselerini tercih eden kızlara vereceklerini söyledi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.