Tavan fiyat belli oldu

02.12.2013 - 12:36 | Son Güncelleme :

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım açıkladı

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/binali_yildirim_3.jpg">Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım uçakların ekonomi sınıfı biletlerinde yurtiçi tavan fiyatının 299 TL olarak belirlendiğini söyledi.

Bakan Yıldırım yeni tavan fiyatın 3 Aralık`tan itibaren uygulanacağını bildirdi. Buna göre havayolu şirketleri yurtiçi uçuşlarda ekonomi sınıfı biletlerini en fazla 299 lira olarak belirleyebilecek. Bakan Yıldırım`ın düzenlediği toplantıya havacılık şirketlerinin üst düzey yöneticileri de katıldı.

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yıldırım, geçen yıl 600 bin vatandaşın 50 liranın altında bilet fiyatıyla uçtuğunu belirtti. Yıldırım, şöyle devam etti:

480 TL`YE BİLET SATILDI

"Toplam uçuşların yüzde 28`i yani üçte birinden azı 100-150 lira arasında bilet aldı. Toplam yolcuların yüzde 15`i de 150-200 lira arasında bilet alarak uçtu. Yüzde 11`i 200-250 arasında bilet alarak uçtu. 300 liranın üzerinde bilete para ödeyen toplam yolcu sayısı yüzde 1,5. Öyle görüldüğü gibi biletler astronomik falan değil. Hepsini bir arada düşündüğünüz zaman 300 lirayı geçen sadece yüzde 1,5. 76 milyon uçuş olursa bu sene 1 milyonun altında uçuş için 300 liranın üzerinde ödeme yapıldı. Şu ana kadar vergiler de dahil, acente parası da dahil vatandaşın cebinden çıkan para ortalama 150 lira. Ortalama  fiyat 150 lira.

SON 18 YILLIK ENFLASYON RAKAMLARI İÇİN TIKLAYIN...

Vatandaş uçak bileti için ortalama 150 lira ödedi. Bunun hepsi şirketlerin eline geçmiyor. Bundan acente komisyonu, vergi, yakıt, personeli düşüyor. Kalırsa üç beş kuruş onların eline kalıyor. Burada önemli olan hizmettir. Hizmetten herhangi bir zafiyet olmaması için, hizmet kalitelerinin çok da aşağıya düşmemesi için `şu kadar fiyatın altında uçun` demek akıllıca olmaz. En pahalı hizmet olmayan hizmettir. Uçak gitmiyorsa ne kadar ucuz uçulursa uçulsun hiç kimse onunla ilgilenmez."

"Serbest piyasanın gereği"

SHGM, Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) ve havayolu işletmelerinin bir karara vardıklarını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Gönüllülük bazında, zorunlu değil, gönüllü olarak yarın itibarıyla en pahalı ekonomi bileti 299 lira olacak. En pahalı diyorum, bunun altında uçanlar da olabilir. Ona bir itirazım yok. Onlar tamamen kendi verecekleri kararlardır. Ama hepsinin ortak mutabakata vardığı ölçü budur. 299 lirayı ne zaman alırsanız alın bileti. Sınırlama da yok, isterseniz 3 ay önceden alın belki daha ucuz olur, ama seyahate saatler kala, günler kala da alsanız yine 299 lirayı geçmeyecektir. Bu ne demektir, 299 liraya da, 50 liraya da bilet var."


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.