Strauss-Kahn`a iyi haber sonunda geldi

24.08.2011 - 08:59 | Son Güncelleme :

Üç aydır yargılanan Fransız siyasetçi Dominique Strauss-Kahn hakkındaki dava düştü

New York’ta bir otelin kat görevlisine tecavüz etmeye çalıştığı <ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/Dominique-strauss-khan.jpg">suçlamasıyla üç aydır yargılanan Fransız siyasetçi Dominique Strauss-Kahn hakkındaki dava düştü.

Savcılık 32 yaşındaki kadının iddialarını güvenilir bulmadı. Temyiz mahkemesi de kadının özel savcı talebini reddetti. Bu skandal yüzünden istifa etmek zorunda kalan DSK’ın, bugün pasaportunu alıp memleketi Fransa’ya dönmesi bekleniyor.SON yıllarda uluslararası gündemi en çok sarsan seks skandalında iddiaların boş olduğu, “DSK” diye tanınan eski IMF Başkanı, Fransız siyasetçi Dominique Strauss-Kahn’ın New York’ta tecavüzle suçlandığı davada takipsizlik kararı çıktı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUMU GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...

DSK, bir toplantı için geldiği ABD’nin New York kentindeki Sofitel otelinden 14 Mayıs’ta Fransa’nın başkenti Paris’e dönmek üzere ayrılmış, uçağı kalkmak üzereyken tutuklanmıştı. Sofitel’in 32 yaşındaki Gine asıllı kat görevlisi Nafissatou Diallo’nun “DSK bana odasında tecavüz etmeye çalıştı” ihbarını alan polis DSK’yı tutuklamış, ertesi gün New Yorklu bir yargıç zanlının kefaletle serbest bırakılma talebini reddederek onu Rikers Adası’ndaki cezaevine yollamıştı.

IMF Başkanlığı görevinden istifa etmek zorunda kalan DSK, 6 milyon dolar kefalet ödeyip New York’ta elektronik prangayla ev hapsine alınmış, pasaportuna da el konulmuştu. DSK, Fransa’da cumhurbaşkanlığı yarışında sosyalistlerin favori adayı iken yarış dışı kalmıştı. Yargıç dün, Diallo’nun yalan söylediğiyle ilgili şüpheler nedeniyle davanın düşürülmesini isteyen iddianameyi kabul etti. Kadının özel bir savcı atanmasıyla ilgili talebi de temyiz mahkemesince reddedildi. Pasaportunu bugün alacak olan DSK böylece üç ay sonra ülkesine dönebilecek. DSK, “Nihayet haksız ve korkunç sürecin sonu” dedi ve bir an önce memleketi Fransa’ya dönmek istediğini söyledi.

Seks var ama zorlama şüpheli

Bölge savcısı Cyrus Vance’ın mahkemeye sunduğu 25 sayfalık belgede şu ifadeler yer aldı:

Diallo’nun tanıklığı ilk aşamada detaylı ve inandırıcıydı. İlk adli tıp verileri de bunları doğrular nitelikteydi. Üniformasının ve külotlu çorabının üstündeki spermin DSK’ya ait olduğu kanıtlanmış, cinsel uzvu yakınında kırmızılık tespit edilmişti.

Alelacele bir cinsel birleşmenin delilleri olsa da, bu sırada zor kullanıldığı şüpheye yer bırakmayacak biçimde kanıtlanamadı. Örneğin otel odasındaki halıda kimliği bilinmeyen 3 farklı erkeğin sperm izleri bulundu. Duvar kağıdındaki sperm de kimliği bilinmeyen dördüncü bir erkeğe ait.

Fakat soruşturma boyunca Diallo’nun irili ufaklı birçok konuda doğruyu söylemediği ortaya çıktı. Olaydan hemen sonra ne yaptığına dair üç farklı ifade verdi. Diallo banka hesabına yatırılan yaklaşık 60 bin doları açıklayamadı ve hapisteki bir yakınına telefonda bu olayda “ekonomik durumunu toparlama potansiyeli” olduğunu söylediği dinlemeye takıldı.

Susması için para mı teklif edildi Susması için para mı teklif edildi

Diallo’nun avukatı Kenneth Thompson, savcının “masum kurbanına sırt çevirdiğini, adli tıp ve diğer fiziksel delilleri de görmezden geldiğini” öne sürdü. Thompson, Amerikalı bir yetkilinin Diallo’ya susması için arkadaşları yoluyla para teklif ettiğini de savundu. 62 yaşındaki DSK’nın avukatları ise müvekillerinin ve ailesinin kararı memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Diğer dava asliyede sürecek

Arzu ÇAKIR MORIN/PARİS

NEW York savcılığının açtığı ağır ceza davası düşse de, Nafissatou Diallo’nun asliye ceza mahkemesinde açtığı dava sürecek. Diallo Fransa’da da dava açmayı düşünüyor.

Tutuklanana kadar gelecek yıl Fransa’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sosyalist Parti’nin en iddialı adayı olarak görülen Dominique Strauss-Kahn’ın aklanması, yarışa dönebileceği anlamına gelmiyor. DSK’nın diskalifiye olmasının ardından François Hollande’ın anketlerdeki oyları yüzde 42’ye yükseldi. Yine de DSK’nın aklanması, Fransız Sosyalistleri sevindirdi. Parti’nin Genel Sekreteri Martine Aubry, “Derin bir nefes aldık. Sonunda bu kâbustan uyanacak” dedi. Sosyalist Parti’nin her yıl en önemli faaliyeti olan Yaz Üniversitesi cuma günü başlıyor. Bu yılın gündemi, muhafazakar Cumhurbaşkanı Sarkozy’e karşı 2012’de hangi adayın çıkarılacağı. DSK konusunda da bu toplantıda bir karar alınabilir.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.